14 okt - strömavbrott, blåsor och stadsrundtur

Min morgon statade 05.30. Det var mörkt så jag tände lampan och skulle börja göra kaffet. Satte i spiskontakten och det säger *Pfff*. Light no more!
Hm... på med galabejan och stappla ner (blåsorna gjorde sig påminde redan såååå tidigt) till receptionen och meddela att jag inte hade någon elektricitet och förklarade hur det kunde komma sig.
- Ah, det är nog spisen. Då byter vi ut den!
Och det gjorde man på stört, det. Så inom tio minuter hade jag en ny spis (alltså spis och spis... det är två små kokplattor som jag är jätteglad över att ha så jag kan fixa mat själv).

Jag fixade mitt kaffe, bloggade lite och begav mig ut på stan igen. Idag hade jag planer på att besöka hamnen och två museer och äntligen komma upp i Kasbahn.

Jag haffade en taxi som skjutsade mig till hamnen. Den är tredelad kan man säga. Yatch Club, småbåtshamn och industrifiskehamn. Den gamla saluhallen är borta. Den revs förra året. Nu hade man bara försäljning i små byggnader. Tråkigt. Det hade varit roligt att få stått på balkongen och tittat ner på kommersen.

Här är lite bilder från hamnen iallafall!

industrihamnen där man höll på att lasta ur för fullt

.
Småbåtar på väg in med sin lilla fångst

.
Royal Yatch Club sektionen och marinan från baksidan (det går inte att komma till marinan därifrån.
Det är mur och militärtområdet upptäckte jag...

Det var en hel del katter i hamnen. Här har vi en som gärna ville vara med på bild.


Vet inte om ni ser hunden bakom trappan men det vara en läskigt raggig hund som RÅskällde och morrade medan den följde mig med blicken, kände jag...
Jag kan berätta att jag INTE tittade tillbaka. Faktiskt att jag beredd på att bli påhoppad och biten. Nu hade jag ju bestämt mig för att fortsätta gå och det gorde jag. Och den var väluppfostrad för den stannade kvar på kajen. Dessvärre var jag tvungen att gå tillbaka samma väg efter att ha kommit till militärt område. Där vände jag tvärt och tog kort på marinan bakifrån och fick stressa doggen och ge den högt blodtryck en gång till... Nej, själv gick jag med självförtoende typ. Fast ok jag stannade INTE för att ta kortet utan tog det ifarten.

Efter hamnen gick jag upp till stora vägen och tog en taxi igen för att åka till Jordbävningsmuseet. Men min taxichaufför visst inte var något låg. Misstänker att han precis hade börjat sin karriär. Jag fick hitta ett hotell i närheten som han hittade till och så gick jag därifrån.
Jordbävningsmuseet ligger i ena hörnet av Olhaoparken (är inritat på Rue President Kennedy på kartan så jag höll på att missa det).


Där fick jag en privat guidning av Abdul. Här kan man se fotografier över hur Agadir såg ut före jordbävningen och efter. Det måste ha varit en hemsk upplevelse. Abdul berättade att hans pappa överlevde men att dennes första fru omkom. Pappan mötte sedan Abduls mor och de gifte sig.
- Det är tack vare jordbävningen jag finns idag och det är därför jag jobbar här nu, berättar han.



När jag kom ut ur museet, ringde jag upp Therese som hade ringt utan att jag fattade att det var servicemobilen som ringde. Den signalen MÅSTE bytas snarast! Jag gick ner till kontoret och passade på att fotografera vår närmaste moské.


Therese och jag tog en fika på Restaurang Paris som ligger bredvid kontoret och jag fick veta att jag hade stadsrundtur klö 14.30 från kontoret och Marrakech i två dagar och blev upphämtad imorgon kl 07.30 utanför hotellet.
Men stadsrundturen först! Och det är ju bara att konstatera att det blev VÄLDIGT sparsamt med fotograferandet. Jag hade liksom inte tid utan kom av mig lite där. Men jag kom äntligen till Kasbahn och min Chaufför, Abdul (tror han stavar så) ställde upp på bild för bloggen!



Varsågoda. Här kommer lite bilder.

.
Vy över Agadir och en av brunnarna
.
Vy över hamnarna

Från Kasbahn åkte vi vidare in i Agadir och till gamla Talborjt. Det finns inget kvar av det området. Allt försvann vid jordbävningen 1960. Hit åkte istället körskolorna (ja det man här) och övningskör. Det var fullt med bilar och folk. Min chaufför menade att man inte får ta kort men stannade så jag fick ta en bild på en av bilarna som stod parkerade i utkanten.


Vi fortsatte åka runt och stannade till slut på Palais de Sud. Här fanns alla typiska saker från Marocko (och bra priser, vilket jag naturligtvis gillar). Där stannade vi och drack ett glas sött mintté innan vi fortsatte vidare.

Det var marockanska flaggor överallt eftersom man väntade Kung Mohammed VI. Jag fick veta att han inte alls bodde på palatset inne i stan. Det är för osäkert, tydligen. Istället har han ett stort hus inte så långt ifrån där jag bor. Det är klart att det måste kännas säkrare.



Torget jag tog kort på häromdagen där det inte var något, hade man nu börjat bygga upp en scen. Någon sa att det var för den stora konserten på lördag...


Mina blåsor hade förvärrats under denna dag. Jag hade verkligen tänkt att ta den lugnt men istället blev det 19818 steg tagna. Alltså, jag MÅSTE verkligen ta det lugnt imorgon... om DET nu är möjligt. Jag ska ju trots allt till Marrakech.


Kommentarer
Postat av: Millan

Ja ta det lugnt med fötterna för jössenamn, annars riskerar du ju att inte komma NÅGONSTANS alls tillslut vet du.



Idag har jag åkt runt med Ejla, hon står nere på den (dyra) parkeringen här nere nu. Imorgon ska vi åka till tornby och på onsdag blir det utflykt till Motala!

2010-10-17 @ 16:19:22
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0