18 nov - Med artbestämning, lamphaveri, solstol och pizza

Efter frukosten idag artbestämde jag de fåglar jag har på min balkong - och inne på besök.
Flitigaste besökaren är Atlassångare (Sylvia deserticola) som också är den som oftast kommer in på besök när jag jobbar vid datorn i sängen.
Den andre  kommer gärna när jag sitter ute på balkongen (och har en förkärlek att lämna sitt visitkort på mitt balkongbord - ska jag ta det personligt, tror ni?) och är Nordafrikansk skata (Pica pica mauritanica).
Jag har en fågel till utanför men som aldrig kommer nära. Det torde vara Blåtrasten, som är vanlig förekommande här. Den sjunger vackert för mig på morgnarna när solen går upp, men håller sig mest till träden och buskarna runt poolen.

Vid nio gick lampan i badrummet. Det blev kolsvart. Teknikern kom upp, laddad med en ny spis. Jag visade att den här gången var det lampan i badrummet som gått. Men pekade på spisen att han gärna kunde lämna den här ändå. Det gjorde han. Det var en något nyare spis den här gången och  jag såg min chans att kanske få en som fungerar ett tag...



La mina vita tröjor i tvättmedel och sköljde upp dem. De blir inte så smutsiga så de är enkla att ta hand om själv istället för att lägga pengar på kemtvätt. Behöver hålla i pengarna. Jag har ju inte så mycket att spendera.
Hängde upp dem på torkställningen på balkongen och började plocka ihop mina badgrejer.


Låg vid poolen ett par timmar. Det verkar som om jag inte kan ligga så länge numera. Jag blir rastlös och behöver göra något. Vid halv tre gick jag upp och käkade lunch och tog på mig min svarta Djellaba och tog en promenad. Hade funderingar på att gå till Marjane men hoppade över den idén så det blev en kortis.

Väl hemma bestämde jag mig för att unna mig köpe-mat. Det var nån vecka sedan. Jag gick ner till restaurangen och beställde en Pizza Venezia som jag hade som middag medan jag saknade familjen hemma i Sverige. Marockanska pizzor är ingen hit direkt. De smakar inte så särskilt mycket och är ganska feta, upplever jag. Men bara åsynen av den gjorde mig nostalgisk och fick mig att längta till Pizzafikets kebabpizza....



Kvällen slutade skapligt med Amazing Race och arabiskakursen i örat. Lever med förhoppningen att jag lär mig medan jag sover - men börjar bli lite tveksam. Framstegen är få efter en natt med Berlitz Classical Arabic...

Antal steg idag blev inte många... straxt över 1000 stannade det på idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0