17 nov - Forskning med strömavbrott

Gick upp straxt efter fem men konstaterade att det var fukt på rutan och insåg att det skulle bli frukost inne ännu en morgon. Det var tjockt dis ända fram till halv tio. Då såg jag solen för första gången idag.
Satte på mina två "tvättmaskiner" med mörka respektive ljusa underkläder och hängde ut dem på torkställningen på balkongen.

SMS:ade Therese för att höra vad hon behövde mig till idag och vi kom överens om att jag kunde vara hemma och forska inför rundresan i februari. Kändes vettigt! Inplanerade datum är 4 Februari och 11 mars så boka på, ni!!! Jag väntar på er! Läs mer om mitt rundresetips: Marockos kungliga huvudstäder!

Straxt före tolv hade jag stekt kalkonfiléer och var på G med riset. Och, törs jag säga som vanligt?, gick strömmen. Alltså kan det nog inte vara spisen som är paj utan kontakten TILL spisen. Men det budskapet lär jag nog inte nå fram med... Jag är bara glad att det inte är kontakten till min dator!

Jag ringde efter en tekniker och när han kom försökte jag förklara detta men förstod att han inte ansåg det utan viftade bort mig, sa något på arabiska, tog spis nummer 3 och bytte den (trodde jag).
Själv vidhåller jag att om tre trinettkök inom loppet av en månad krånglar så är det nog inte spisarna det är fel på. Om det mot förmodan är de som är problemet borde man byta leverantör omedelbart. Tror jag får ta upp det med managern. Det är dessutom besvärligt att strömmen går ett par gånger i veckan när jag lagar mat. Ibland har jag faktiskt bråttom...
Han tog alltså med sig spisen och försvann men kom tillbaka ganska snart med en spis - SAMMA SPIS! ha ha Bra att man håller sig (och teknikern) sysselsatt, ni! Jag fortsatte iallafall att koka mitt ris och lyckades få mat.

Lite senare skulle jag diska och torka av spisen. Då sa det *poff* igen och där gick strömmen igen. Teknikerna kom ännu en gång. Tog spisen och satte i kontakten vid sängen. Ställde tillbaka automatsäkringen och sa "nu fungerar det" ha ha Jag säger då det! Efter det lagade jag ingen mat och hade heller inga fler strömavbrott.

Tog en paus i forskningen och såg Inception - en mycket märklig Si-Fi som jag inte känner att jag kan rekommendera. Den var otroligt rörig bara och saknade ordentligt handling som kändes vettig. Helt klart en film som var överreklamerad i mitt tycke!

La mig tidigt. Var trött efter att ha suttit framför datorn en hel dag. Även om det är intressant och givande... Mr Monk sändes klockan åtta så jag såg den och släkte sedan lampan för att vänta på att det skulle bli torsdag och ledig dag!

Mabrouk Morocco a ljoom ("Grattis Marocko idag"  De firar ju Fårfesten 17 nov vilket innebär att det mesta var stängt...)

Antal steg 345... jag satt ju trots allt mest i sängen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0