13 nov - Citytur på tvåmånadersdagen

Idag firade jag två månader den här säsongen (vintern 2010-2011) i Agadir! Och som vanligt har det varit en fantastisk tid. Marocko är ett spännande land, lätt att jobba och leva i som utländsk guide. Jag har inte haft NÅGRA problem att få respekt för mitt kunnande om landet, kultur, seder och bruk, inte eller mitt liv/klädsel som icke-muslim.  Jag trivs som fisken i vattnet!

Men nu till morgonen:
Det var ett tag sedan nu - att strömmen gick när jag satte på spisplattan alltså. Men idag var det dags! Ringde ner till receptionen och teknikern kom upp, fibblade med säkringarna och flyttade spisen till sängbordet och startade spisplattorna där innan jag lyfte tillbaka den till diskbänken. Jag vet faktiskt inte varför han gör det. Jag tror jag får fråga nästa gång så jag slipper dö nyfiken.

Jag fixade min frukost som intogs även idag i sängen framför Castle (deckarserie). Fick ett samtal vid halv nio ifrån ett par som ville köpa upp sig till finare hotell och började ordna med det.

Lite senare var det upphämtning av gäster för Cityturen runt Agadir och som vanligt hade jag Mohammed ben Hassan som chaufför!



Inga överraskningar inträffade utan allt flöt på både med körning och guidning.
Fast idag skaffade jag mig en varm Djellaba på Coopartim Artisanal (En statligt kooperativt styrd skola där barn lär sig ett yrke under 2 år!). Den är blå/grön, sparsamt dekorerad och med huva med den traditionella spetsen på toppen. Känner mig lite som en trollkarl i den ha ha
Den kommer värma mig på balkongen och kommer nu bli min nya fritidsrock!

Jag mellanlandade hemma där jag åt lunch och chattade med Lena på Manpower och Camilla i Hugget.

Snart blev det dags att logga ut och jag begav mig till kontoret där Therese mötte upp. Vi hade servicekontoret öppet 15-18 och höll gemensamt ställningarna. På palmen vid ingången satt en nattfjäril och väntade på att mörkret skulle lägga sig.


Jag fixade lite med en kontokortsslip som inte gått igenom, ett uppköp av hotellrum, fixade tid för Hammam och kamelridning i Souss Massa (naturreservatet söder om Agadir) för gäster på besök och la in mer ekonomi i min WES (typ ekonomisk veckorapport).
Lägger, från och med igår, in vartefter något händer. Men när jag satte mig och summerade gårdagens och dagens händelser - så stämmer det ÄNDÅ inte. Jag börjar misstänka att det är formlerna i dokumentet som inte riktigt stämmer... Hoppas jag! Men någon ekonom kommer jag ALDRIG att bli!

Ett hundgäng har uppgörelser utanför kontoret och en hade skaffat sig ett litet sovställe utanför Husförsäljarens kontor bredvid oss. Men han var inte så social. Han tittade knappt på mig men lät mig stanna och ta ett kort för honom för denna blogg. Jag ville helst mysa lite och ta med honom hem, jag...


Jag var hemma straxt efter halvåtta. Slängde på mig min nya, tjocka, lite sticksiga Djellaba och satte mig på balkongen och åt middag med en liten Pringles Hot & Spicy-chipsburk som avrundning. Och jag frös inte en sekund! Vilket KAP!

Chattade med Martina en stund. Och Carro (som jag jobbade hos som Personlig Assistens sista halvåret i Sverige) som har startat eget - Handkraft Assistans - tillsammans med sin man. Jätteroligt!

Antal steg: 6654

Kommentarer
Postat av: Millan

Vad snabbt det har gått, två månader.



du får visa bild på din nya djellaba med

2010-11-14 @ 11:19:21
URL: http://mammami.se
Postat av: maria

en månad är det väl drygt du varit där, inte två? 4 sep kom vi fr hem fr djerba

2010-11-15 @ 10:01:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0