14 maj- En vecka utan blogg- och början till något nytt?

Japp, precis så är det. Man måste ompriorirtera i livet med ojämna mellanum och det är precis vad jag försöker göra.

För mig ändrar sig livet hela tiden och det gäller att hänga med. Jobba i medvind är lättare än i motvind. Problemet är att jag tidigare har haft en tendens att fortsätta ett tag i motvind. Idag för tre år sedan skrevs jag ut från strokeavdelningen efter en vecka i mer eller mindre horisontalläge. Den gången hade jag tur, som personalen sa, men just nu sitter jag jag här med precis samma symptom - högt blodtryck och blixtrande huvudvärk som kommer utan förvarning. Det SKA ju få en att tänka till, eller hur? Nästa gång kommer turen inte vara på min sida. Jag har visserligen redan kalkylerat med riskerna men frågan är om jag just nu anser att jag kan prioritera döden framför livet?

Under min TimeOut-dag förra veckan tänkte jag till (Det är ju precis det är vitsen med en sån dag - att tänka igenom vart man ska i livet nu.) och gjorde några nya val.
1. Inte sitta vid datorn så länge
2. Börja äta bra mat som passar mig
3. Köpa ett fickminne för att få ner alla mina visioner och idéer
4. Slutföra min bok

Och så här har jag gjort den sista veckan
1. Jag slutade blogga varje dag och loggade in på FB två gånger om dagen istället för att ligga online så fort jag var hemma. Jag minskade dessutom mina forskningstimmar för kangenbloggen. Istället lade jag tid på min första bok.
2. Jag har lagt om kosten (igen). Köpte en lite trevlig tallrik som jag bara älskar. Vet att det låter konstigt men jag måste säga att maten gör sig mycket bättre på en svart tallrik!

.

På Netto i Åtvidaberg (har kurser där nu) hittade jag en mixer som jag köpte. Tänkte prova att göra lite matiga soppor som variation till vad jag brukar äta. För bara 199:- tyckte jag dessutom att jag gjorde ett KLIPP!

.

3. Jag köpte ett fickminne som jag kan hänga runt halsen. Jag glömmer visionerna annars lika snabbt som de kommer - fast så har det varit hela livet så det är inte något nytt - och det är lite stressande för mig att inte få ta hand om dem.
4. Igår, torsdag 13 maj, var min bok färdigredigerad och ivägskickad för korrekturläsning så nu finns den i Göteborg. Målet är att ge ut den i juli.

Jag lyssnade på Babben på radion häromdagen. Hon har skrivit en bok som heter "Jag vägrar dö nyfiken" och det är ju precis så jag lever. Får jag chans att göra något som verkar kul så hakar jag på.
Faktum är att jag har fått chansen att åka till Mantorps Travbana, vara kusk och lära mig köra travhäst en dag i juni! Det har jag ju aldrig gjort förut! Att spela på trav är ju en sak och att köra själv, en helt annan misstänker jag starkt. Och när jag har provat har jag ju rätt till en åsikt hehe I Like!

Per hade plockat en massa murklor och en var riktigt stor.



På kvällen åkte jag till Landeryd och dansade lite line dance. Jag stannade 1,5 timme och när jag åkte hem insåg jag att jag hade gått vidare. Dels upptäckte jag att dansen har förändrats på tre år till att omfatta med lugna danser och Night Clubs och jag kände saknade den "gamla" dansglädjen.

Det är nog kanske så att det är just Zumba, som är så energisk och glad, som är det jag ska ägna mig åt i nästa period i livet! Faktum är att jag ser fram emot att få köra igång.

Här är några videos så förstår ni vad jag menar med fart och dansglädje! Gillar det här teamet jättemycket. Det har precis det jag önskar av dansträning. Det ska vara KUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUL!



Här är latinoinspirerat... det som nog kan räknas till traditionell Zumba!

Men i Zumba finns alla möjliga stilar och jag har med ytterligare två här. Den här nedan är influerad av magdans vilket innebär att jag äntligen kan ta fram mitt magdansbälte från Egypten och kan rassla runt och klä ut mig hehehigen!!!


Och jag avslutar dagens blogg med lite funky stuff - och Zumba, go vänner, är kanske mitt nya kall?




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0