30 mars - Vår i luft och mark

Idag tog jag sovmorgon och låg jag kvar i sängen till typ 06.25. Unnande mig den lyxen, faktiskt.

Idag skulle jag ju ha åkt till Stockholm men igår eftermiddag avbokade jag resor, intervju, läkarbesök och boende lite akut. Mitt liv visade sig ju ta en annan vändning!

På förmiddagen gjorde jag klart med Försäkringskassan att jag kommer jobba lite timmar och fick okej på det. Jag mezzade med Calle och fick okej på att jag jobbar trots kontrakt. Då var det klart! Bara att jobba vidare mot eftermiddagen.

Bara för att jag inte åkte till Stockholm är inte sagt att almanackan blev tom, som sagt. Per och jag skulle ses på Tornby runt lunch, bestämde vi. Vi skulle köpa något till Elton att ha med i veckan, när vi ska hälsa på familjen första gången sedan de som hem. Passade på att ta några lite vårlika bilder på väg till bussen.. och fler skulle det komma under dagen!

.

Vi handlade först på Maxi och åkte sedan till Sagoland och Babylandet. Där köpte vi presenter till Elton som vi ska hälsa på i slutet av veckan. Jonzon blev superduperglad och dök ner i kassen och trodde det var en ny leksak till honom, förstås.

Klockan var bara 12.15 när vi var klara. Jag bestämde mig för att bli kvar på Tornby och äta lunch och sedan åka in. Det blev inte riktigt så, tyvärr kan jag säga så här efteråt. jag gick först in på IKEA och kollade lite på Glitter. Skulle vilja ha ett par neutrala örhängen. Men det fanns inga jag tyckte om. Gick istället till Guldmaggan och Guldfynd och frågade om de hade 12uddiga stjärnor, vilket det inte hade. Fick sedan för mig att jag istället skulle ta bussen till stan och åka till min fd klasskamrat från gymnasiet, Susanne,  och Yngve på Susanne Berlin Jewellery, Storgatan 25 i Linköping - kanske DE kan tillverka ett smycke med formen av en 12uddig stjärna???

Men så missade jag bussen vid IKEA. Då bestämde jag mig för att gå bort till busshållplatsen vid Coop. Solen sken och när jag kom fram satte jag mig ner på bänken och noterade ännu en 50öring till hushållskassan!



Stoppade burken i väskan och bestämde mig för att jag skulle gå och äta på Burger King. Jag började gå mot Burger och kom ju då på att MAX ligger vid Jula. Så jag gick dit istället! Beställde ett minimål Cheese med Bearnaisedip och ChiliCheese och vatten utan kolsyra och till det dagens Corre! Satt och njöt bakom fönsterrutan och nästan svettades.


När jag ätit klart kände jag att jag behövde roa mig lite så jag tog rulltrappan upp mot Jula och ner igen haha... Ja jag HADE tänkt gå in en sväng i butiken men tappade lusten på vägen upp helt enkelt.



Kom ut i solskenet igen och fattade då beslut att GÅ tillbaka till Resecentrum. Och på vägen dit skulle jag gå in och säga hej till Micke Ehn på Hyundai som sålt bilen som jag ska hämta i mitten av april.... Och så fick det bli. Foten protesterade redan på vägen DIT lite grann men det lyssnade jag inte på. Himla trams, tänkte jag.

Jag gick in, skrev på köpeavtalet och fortsatte min promenad mot Stångån. Nu hade jag ännu ondare i foten. Valde att gå i gräset för att inte gå på hård asfalt. Och det var ju himla trevligt. För där hittade jag fullt blommande Tussilago och Scilla!

-

Och på cykelvägen kom en jättefin larv gåendes.



Fortsatte min tur och istället för att bara titta ner i marken vände jag blicken uppåt för att iaktta den blå himlen. Så vacker färg!


Haltade nu Gillbergagatan fram - men nu fanns ingen återvändå. Ingen busshållplats fanns i sikte i området. Det var nog likalångt till den som att gå till Arbetslivsresurs... Då plötsligt fångade en utgrävning mitt intresse. Kanske något spännande skulle uppenbara sig om jag lutade mig över kanten... Men näe, Tornby ÄR inte Petra - så är det bara... Det var bara en ut/nedgrävning av VA. Vad hittar man inte för att roa sig själv en liten stund?



Vandringsturen gjorde ONT åt mina fötter. Jag kom fram till Resecentrum lite tidigt och satt mig ner för att vila i trappan.


Då kom Elisabeth, en av mina fd danselever och gick. Hon stannade och pratade bort en lång stund. Jättetrevligt att se henne och höra att Roland, hennes man har fått lite ordning på blodtrycket igen!

Klockan 15 var det dags att skriva kontrakt men det fanns inget att skriva på... men jag fick en pärm med info att läsa på och förbereda mitt första flerpartsamtal som är imorgon eftermiddag.

Tog halvfemtåget hem och Per mötte upp på stationen. Han skjutsade mig till Vikingahallen så jag fick hämta mitt trådlösa modem och koder från SEB! Jag hade dessutom fått mitt företagskort och F-skattebevis så nu känns det på riktigt!

Kvällen tillbringades framför datorn där jag försökte fixa iordning lite material.




Kommentarer
Postat av: helena bévengut-lasson

Hej Maria! Kul att få syn på dig här på bloggen. Jag var med dig och fotade på Nilen (för Apollo) förra året. Letar efter dig nu, för vi vill skriva en artikel om dig till StopOver. Det verkar som du är hemma i Sverige! Vart ska du sen?

Ring eller maila! 070-783 88 84, 08-668 77 74, helena@hblbild.se

2010-03-31 @ 12:03:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0