26 mars - Registrering, 2 ja och Tahina i skafferiet!

Vaknade kl tio i fyra pigg och förväntansfull. Jag hade överlevt natten och Per gratulerade mig (hade sagt till honom att jag nog skulle dö i hjärtinfarkt på natten men att jag var nöjd med livet och fick sluta på topp!)

Käkade frulle och satte mig med registering av företaget hos Skatteverket och Bolagsverket. Alltid svårt att göra en preliminär självdeklaration och uppskatta omsättning och sånt men jag räknade fram några siffror och skrev att de får höra av sig om det är helt uppåt väggarna. Tar väl ett par veckor innan jag får F-skattesedel och Registeringsbeviset.

Sedan blev det dags för Jonzon att gå ut och straxt därpå gick jag till bussen som tog mig till Vikingstad station och mitt besök hos den personen som ringde och chockade mig igår. Eftersom inget är 100% klart än (mer 75%) vill jag inte berätta vad det handlar om men så mycket kan jag säga att jag har sagt ja och projektledare har sagt ja- nu är det högste Chefen som också ska säga Ja. Om det blir 3 JA vinner jag ett konsultuppdrag, första uppdraget i mitt nya företag! Och jag avslöja så mycket att roligare uppdrag har jag svårt att tänka mig på hemmaplan!!!

Upplevde en lite trolsk himmel i Vikingstad.



Jag gick av tåget och upp mot Cloetta Center. Plötsligt får jag syn på något på marken. En peeeeeeeeeeng, trodde jag men det var det ju inte ALLS. Det var en plåtbit. Men jag var glad i 15 sekunder iallafall!




Efter mötet tog jag en promenad till Helles igen. De skulle få  fålla upp kostymen jag hittade på Myrorna igår. Därefter bestämde jag mig för att ta bussen till Skäggetorp. Skulle hämta en bok där kl 14.30. Jag var där i god tid och hann med en korv med mos på fiket och att köpa Tahina och bröd på Salam, den arabiska butiken i Skäggetorps Centrum. Åh det var så himla trevligt. Där gick jag och lyssnade till olika arabiska dialekter och fick själv säga några ord.



Det kom inte någon med någon bok så jag fick behålla min hundring och åkte tillbaka till stan och tåget som skulle ta mig hemåt. Jag satte mig bredvid en ung man med mp3hörlur i örat. Han tog av sig den och började prata. Han kom från Iran och hade bott i Sverige i 3 år och pratade flytande Svenska. Han berättade att han höll på att flytt ner till Göteborg för att jobba med flyktingar i åldrarna 14-19 åroch berättade hur HAN hade upplevt att komma till Sverige. Mycket intressant! Och så fick jag slänga ur mig lite arabiska strofer ännu en gång denna dag.


På kvällen öppnade jag burken med Tahina och värmde brödet lite snabbt  i mikron i ett försök att återskapa min vistelse i Egypten och Jordanien. Men aja, inte var det samma sak, inte. Men det var värt att prova...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0