8 januari - Biverkningar av vaccin? Jonzon tänder/släcker lampor

Vintern har oss i ett fast grepp. 21 minus står termometern just nu!



VACCINERING
Det har varit så mycket diskussion huruvida man ska ta vaccinet eller inte. Och så var det ju det där med biverkningar. Det trodde jag inte att jag skulle få några. Tycker att jag är utrustad med bra immunförsvar och kände inte att jag var någon kandidat för någon av influensorna, varken den vanliga som kommer varje höst/vinter eller Svininfluensan som det har varit sån hysteri om.
Det är ju faktiskt så att det är fler som dör i vanliga influensa än som dör i Svininfluensa. Det har man kanske glömt i debatten, kanske för att det har varit unga med nedsatt immunförsvar som dött.

Aja, iallafall. det står angivet som biverkning på många bloggar (inte bara på svininfluensan,com) att en av de biverkningarna är att man får ont i armen där man vaccinerat sig.  haha   Ja märkligt vore väl annars, kan jag tycka. Vet de inte att sprutan tas direkt in i muskeln??? Och det blir som träningsvärk.. Men folk kanske inte är vana träningsvärk? Eller är känslig för smärta? Men att kalla det för biverkning är att ta i, ni!
Min andre hälft blev lite påverkad men det är inte så konstigt. Han har ont i halsen säkert en gång i månaden och har väl inte bästa immunförsvaret. Han kände sig lite febrig dagen efter sprutan men inget mer. Precis samma biverkning som efter vanliga influensavaccinet - och ibland även efter andra vaccin som du går till Vaccinationscentralen och tar.
Besök gärna Institutet för Välfärd och hälsa och läs vad en vaccinering är egentligen!
Men nu lämnar jag detta.


TARGETTRÄNING
För idag har Jonzon och jag repeterade lite mer Klicker/Target träning och det var som om vi hade tränat varje dag sedan två veckor fast han har haft julledigt (från DEN träningen iallafall.
Ökade höjden ett par gånger tills vi var i höjd med strömbrytaren - och idag har han tänt lampan i olika rum vid fler tillfällen och är självklart stolt. Försökte hinna ta ett par kort men det var inte lätt. Men här är ett.




Och så har han lärt sig stänga till dörren till badrummet. Jonzon har en förmåga att följa med in, vända och sen gå ut - utan att stänga dörren. Den står vidöppen! Men nu så... nu är det slut med det.




Barbro från Swedbank ringde och vi bokade en tid för Ekonomikollen till nästa onsdag. Det ska bli jämrans intressant. Ska plocka fram alla mina papper och ta med så ska vi se vad man kommer fram till!


Gick ju upp kl 05.20 och blev trött ganska tidigt på eftermiddagen och tog en liten lur i soffan. Per köpte med pizza från Bari så jag slapp laga mat. Blev en ganska soft dag, alltså! Nu laddar jag för morgondagen - som jag inte har en aning om hur jag ska tillbringa. Men en sak är jag ganska säker på - jag ska INTE ut och jogga!







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0