3 januari - Gå i ide eller dansa kryckdans!?

Klockan var nästan halv nio när jag vaknade denna söndag. Och då var jag trött fortfarande.
Kanske sviterna från gårdagens eskapader, kanske mörkret som fortfarande påverkar. Vet inte säkert.

Men idag på morgonen hörde jag något intressant som Karin Mannheimer berättade (på P1 förstås).
Förr i världen,under bondesamhället, gick människorna liksom i ide på vintern och sov mer. Man gick och la sig runt 7-8 och gick upp senare på morgonen. På sommaren gick man upp tidigare och las sig mycket senare.
Det fanns självklart en anledning till att det var så. Det fanns inte så mycket att göra under det kalla halvåret på odlingarna och man hade inte elektricitet. På sommaren var dagarna så mycket längre och det var också massor att göra. Spontant kan jag känna att fortfarande följer bondesamhällets ide-filosofi. Kanske du också känner igen dig, att man är tröttare vårt mörka halvår?
Om jag gavs möjlighet skulle jag jobba från 1 mars till 31 oktober och sen gå i idé 4 månader. Det där får jag fundera lite på, ni he he


Igår hade jag sagt att jag skulle koreografera en Kryck-dans och det satte jag igång med under förmiddagen och fortsatte hela eftermiddagen och in på kvällen. Det första jag behövde var ju musik men det var inte helt lätt. Hade lite att ta hänsyn till tänkte jag. En volontärer erbjöd sig dansa den på koregrafitävling *lol* och då funkar det kanske inte med min typ av favvolåt (tror att EwaMargreth håller med haha).

Detta projekt alltså större delen av hela dagen och i skrivande stund har jag INTE bestämt mig till 100% för vilken låg men har nu ett par stycken att välja mellan. Men när jag har låten/låtarna kommer dansen för publicering.

Under mitt musiksökande var jag tvungen att ta en film"paus". Valde att se Knowing som legat och väntat på mig ett tag och lyssnade på lite intron emellanåt... Den var bra men UFOinslaget var kanske lite tveksamt....

Under dagen bestämde jag mig för att ta mig till IKANO imorgon. Vaccinationsbussen står där hela dagen och jag ska passa på att träffa Carro o Nancy efteråt på en fika.

Ja summa summarum... Från att, den senaste veckan, ha ägnat hela dagarna till att leta efter en telefon att köpa flyttades fokus till att leta musik. Det är ju TUR att man hittar olika sätt att roa sig, ni. Och imorgon är en annan dag höhö.

CS!












Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0