18 januari- Pianot på Blocket, köpt slagbord och tränat

Låg och planerade Reträttrummet och kom idag på småtimmarna fram till att jag skulle ha ett väggmonterat klaffbord mot fönstret. För att det skulle vara stadigt behövde jag en skiva med 4 ben som jag kunde fälla in. Minst 70 djupt skulle vara lagom och jag hade allt klart i tanken. Klev upp och tittade ut. Jaha, ja Snön låg kvar idag också.




Satte mig på internet och letade efter bordet jag har fått vision om men det fanns ju såklart inte. Jag får bygga ett, tänkte jag lite snabbt och skissade i huvudet. Det skulle nog inte bli så svårt.

Men så av en händelse stötte jag på ett annat bord, visserligen av annan typ MEN det var ihopfällbart med två skivor OCH med sex förvaringslådor!!! Nämligen IKEAS "Norden, slagbord" formgivet av Mikael Warnhammar, som finns i björk (1795:-) och VITT (2095:-)! Det skulle funka att ha framför fönstret, helt nedfällt som avlastningsbord eller som skriv-, och databord halvt utfällt. Och behöver jag det som sybord (för Modedesignerprojektet) eller målarbord (för Konstnärsprojektet) kan jag göra det dubbelt så stort att bre ut mig på. Låter det inte fantastiskt?

Jag har ju tagit för vana att surfa runt på nätet för att hitta begagnade saker, så även i detta fallet- och kan ni tänka er?! Det fanns ett i ljus björk i LINKÖPING för 800:- Får lösa problemet med färgen om jag tycker att det stör att det inte är vitt men för det priset kan det vara värt, tänker jag. Mailade genast till annonsören för att höra om det är tillräckligt stadigt för en symaskin. Det får ju inte ramla ihop under ett så kreativt arbete!
Det visade sig att hon har haft en tung gammal dator på det - och sa att om jag bestämmer mig snabbt kan jag få bordet för 700:- istället för 800:-. Hade jag haft bil hade jag redan varit på väg, förstår ni.
Men nu blev det ju lite att arra. Slängde ut en efterlysning i Statusraden på FB och bl a Maggan A svarade och kan hjälpa mig på onsdag. Det var verkligen jättehyggligt, tycker jag! Så på onsdag hoppas jag att mitt avlastningsbord/skrivbord/databord/sybord/acrylmålarbord kommer hem!

(Livet måste gilla mig. Jag som inte trott att jag skulle ha ekonomisk möjlighet att köpa NÅGONTING nu har hittat en Lycksele Lövås bäddfåtölj och Norden Slagbord för den fantastiska summan utav 1000:- istället för 3690:- om jag hade köpt nytt på IKEA. Det är 72,9% rabatt kan man säga!) Både plånboken och jag är förnöjda!)


Samtidigt som jag arrangerade hämtning av slagbord svängde jag ihop en annons för pianot och grejerna till det. Vet inte hur många gånger jag fick tillbaka ett mail där det stor "Ej godkänd" och att annonsen bröt mot Blockets regler. Kunde inte fatta vad som var felet... tills jag hade mailat till Kundtjänst och frågat. De se först att det hade blivit fel och att den VAR godkänd men sedan fick jag ett mail där de bad om ursäkt men att de inte alls vad godkänd.
Jag hade skrivit att tangenterna var i Elfenben - och man får inte sälja Elfenben på blocket. Jamen, hur fånigt är inte detta, kan jag tycka. Vi snackar om ett gammalt piano som dessutom har pianokamrater ute på blocket som också har elfenben och ebenholz i sina tangenter. Skillnaden är att de inte har skrivit ut! Det var också precis det jag mailade och beslut skulle fattas imorgon.


När jag var inne och skulle betala PartyLite tyckte jag det var märkligt saldo på kontot. Det var mer pengar än jag hade för mig. Det visade sig vara från Försäkringskassan. Så nu har min sjukpenning kommit igång. Väntar fortfarande på pappersbeskedet så jag kan se hur de har räknat men också för hur många dagar jag har fått.
Men glad blev jag hur som helst.


Jag åt lunch vid 12 och det blev en matlåda med Rishultskorv och potatismos (kolla nu in korven. Som jag skrev tidigare så var det mycket ris i- nu kan ni se själva!)



Vid halv två åkte jag in till Kungsgatans Vårdcentral där jag hade träff hos min sjukgymnast Ulla. Det hade bllvit en rörlighetsförbättring den passerade veckan men jag fick återigen påbackning på högläge med foten. Innan jag lämnade henne fick jag mitt träningsprogram för bassängträningen på fredag förmiddag och tillåtelse att gå en en krycka INNE om jag ville och kunde. Låter jämrans trevligt!

Redan innan besöket hade jag bestämt mig för att GÅ ner till Nautilus där jag hade träff med Personlig tränare. I tanken är det inte långt ner till Storgatan 24 hahahahahaha men vet ni? Det tog 45 minuter att gå dit hahaha. Det tog längre tid att gå dit än att åka bil till Motala hahaha Jag skrattar nu men det gjorde jag INTE då. Och det var tur att jag har marginalen på min sida tidsmässigt. Blev klar tidigt hos Ulla, nämligen.

På Nautlius träffade jag både Mattias och Kevin och sistnämnde hade fått uppdraget att hjälpa mig med träningsprogram. När jag kom in såg jag att alla cyklar och gåband fanns en lång trappa upp ovanför träningslokalen. Men det visade sig att de hade ett ställe till lite längre in -utan trappa! Dit gick vi. Puh!
Vi skippade cykel och jag fick prova Gåbandet eftersom det är gåträning jag vill ha och det är ett bra sätt för mig att värma upp. Kunde konstatera att jag förflyttar mig 1,4km/h. Kunde komma upp i 1,8 men då gjorde det ont. hahaha 1,4! När jag jobbade på Sporthallen låg jag runt 6-6,5km/h. Högre än det är löpning för mig med mina korta ben.
Mitt träningsprogram innefattar 9 maskiner varav bara en är för benen. De övningarna får komma lite längre fram, bestämde vi. Och det var jätteroligt att träna!!! Dels för att maskinerna är lätta att ställa in, dels för att det är bekväma sitsar men också för att jag kunde lägga på så mycket vikt från början. Jag är NÄSTAN lika stark som när jag tränade för ett par år sedan! Kan ni fatta? Tänk Rygg 52 kg, Biceps 16 kg - från START? Testade Benpress (enda benövningen) på 73 kilo och det var "inga" problem och man SKA kunna ta din egen vikt i benpress (det är ju faktiskt det du bär upp till vardags). Det enda är att vänstervristen när jag tog i med den, är INTE stabil Så nu har jag lovat att bara köra med 23 kilo tills jag har styrka och stabilitet. Men jag var bara TVUNGEN att testa om jag hade styrka kvar i benen och det har jag!

Jag hade tänkt träna 4 dagar i veckan men det rekommenderas inte så jag har gått med på tre gånger i veckan istället. Uppvärming på gåbandet 30 minuter och sen styrketräning står på programmet som nu ligger i arkivet på Nautlius. Innan jag lämnade gymet solade jag och torrbastade.
Innan jag blev hämtad (fick vänta en timme) hann jag med en tur till bankomaten på Swedbank för att ta ut pengar till slagbordet. Jag hann också gå till blombutiken mitt över men de hade inga vanliga Gullrankor förrän på onsdag. Smet också in på Lagerhaus som var en rolig butik med både onödiga och nödvändiga grejer. Man blev lite glad över att gå i den butiken för alla starka färger som jag antar är poppis nu?! Och så hade de en rolig hiss som pratade! "Dörrarna öppnas" Dörrarna stängs" "Hssen åker upp till våning fem" Hissen åker ner till våning tre"



Stod och väntade på taxin en dryg halvtimme utanför Nautilus och var glad när den kom (man ska vara klar att åka 20 minuter innan men taxin kom 15 minuter efter utsatt tid). Var ganska nedkyld. Vi hämtade upp en till, Carina, som glatt berättade sin livshistoria på vägen hem. En underbar människa, lite lätt hysterisk som jag själv är haha.

När jag kom hem gick luften HELT ur mig. Jag blev så himla trött och det är jag inte van vid. Jag satte mig framför datorn bara för att konstatera att jag helst ville gå och lägga mig. Det var då jag hade mailkonversation med Blockets kundtjänst. Men jag fick gå och lägga mig utan att annonsen publicerats och tar tag i det imorgon.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0