11 januari - Modeklippoteket, Rehab, B-M, M009 & RPP

Jonzon var jättesnäll och kom INTE och hoppade jämfota på mig för att få upp mig, så jag sov till 06.20! Per hade berättat för honom att han skulle få jobba och sen vara på dagis - och då är det roligare än att terra mig haha.

Morgonen startade istället med sedvanlig frukost, att kolla mailen, FB och sedan över till denna blogg. Hade fått två kommentarer (alltid lika roligt!) varav en undrade över mina busstider från Rappestad. Men det är enkelt förklarat. Den 9:e skrev jag om att jag var inne i Linköping efter 10 - Det är två bussar med byte i Malmslätt, inte med pendeltåget. Har ändrat och förtydligat detta på bloggen. Tackar!

Efter frukosten var det dags att ta fordon in till Linköping.


MODEKLIPPOTEKET
Det var först dags att toppa frisyren på Modeklippoteket hos Ronny, något jag inte gjorde när jag permanentade mig,
Bilen kom och hämtade mig och vi åkte sen och hämtade på Östgötagatan före jag kom till Platensgatan och jag kom fram precis i tid, som var kl 9. Ronny mer än toppade och jag blev lite rädd. Jag såg den ena hårtesten efter den andre falla till golvet och vi pratar INTE om ett par milimeter utan upp till kanske 5 cm. Men lockar kom fram, frisyren blev fluffig och resultatet blev jättebra så jag kom nöjd därifrån.


REHAB- RÖRELSE OCH HÄLSA
Sen var det premiär för sjukgymnastik hos Ulla. Här hittade jag ett jättebra citat av Viktor Frank, som jag väldigt gärna vill förmedla vidare på denna blogg och gäller nog mest martyrer och andra gnällspikar:
"Du är inte alltid fri att välja omständigheterna i ditt liv,
Men du kan alltid välja vad du gör av omständigheterna."

Tänk om alla kunde förstå innebörden av detta citat!

Hos sjukgymnasten var det lite kontroll av vad jag redan nu kunde göra med foten och jag fick både ros och ris efter att ha läst på min journal.

.

+
Jag är normalt svullen för den här typen av skada och jag är rörlig ca 5 grader uppåt mot 15 grader med friska foten. Neråt går lite sämre. Jag har bra styrka och har gjort ett ganska bra jobb på egen hand, sa Ulla, med de övningarnar jag hade fått på Ortopeden.
-
Jag får INTE släppa kryckorna, inte ens inne som jag har gjort. Jag måste ha dem tills jag kan gå normal och har flyt i gången.
Jag ska INTE stå på någon balansboll förrän kanske i mitten av februari. Är fortfarande för stel.
Högläge med foten - erkände att jag är lite dålig på det...


TILL NÄSTA MÅNDAG: Jag ska börja niga, köra step touch (!), försöka gå normalt i trappor eller på lite större böcker med hjälp av kryckorna för att få tillbaka rörlighet både i fotled men också i knäleden som stelnat till pga rörligheten som ju blev dryga 2 månader.
Om jag hade tillgång till motionscykel kunde jag börja träna på den för att mjuka upp lederna. (Tänkte titta efter en som är hopfällbar och inte tar plats - om det nu uppfunnits en sådan. Har du någon i garderoben och vill bli av med så sänd en kommentar).

FRAMTIDEN
Innan vi skiljdes åt hade jag fått en besökstid för nästa måndag och nästa fredag hade jag fått en tid för rehabträning i varmvattenbassängen på US.
Hon frågade mig vad jag trodde om min rehabilitering och jag sa att jag var glad om jag kunde lära mig gå ordenltigt . Det tyckte hon var ett bra mål och sa att jag det skulle jag säkert kunna. Men när jag sa att jag skulle kunna det om två veckor så... ja det var inte så troligt, förstod ja - inte med fotfraktur lagad med skena, 5 skruvar och 2 mälor som håller ihop foten + en dubbelsidig ledbandsskada.
Ja, ni vet - den borne optimisten talade.


Efter rehab hoppade jag in en sväng på Myrorna. Frågade Rolf om det MÖJLIGTVIS fanns en motionscykel inne men det hade de inte.  Behövde en mössa, kände jag. Det var riktigt kallt om öronen. Men de hade ingen svart toppluva denna dag, så det blev att hoppa ut i kyla utan något på huvudet. Det blev iallafall ett billigt besök och trevligt, eftersom jag träffade Maria (som stod i kassan) och Annelie ( som sprang och letade mössa) och på vägen ut höll en ung dam, Hedvig, upp dörren så jag enkelt kunde hoppa ut, beredd med broddarna nedåt. Det var INTE skottat särdeles på någon trottoar inne i stan, ska ni veta.

Jag hade som mål att ta mig bort till Pressbyrån, dels för att träna det jag nyss hade lärt mig, men också för att ladda Färdtjänstkortet. Hade tagit reda på att man kunde ladda det som ett typ månadskort. Det är dyrt att betala 80 kronor så fort man ska någonstans (Rappestad t o r). Men det gick inte alls att ladda där som andra busskort. Jag var tvungen att ta mig till Resecentrum, sa de när jag ringde Färdtjänst efter att ha fått Nej från säljaren bakom disken. Så det var bara att ge upp den tanken idag och vackert betala med kontanter.
Det skulle komma att bli totalt 100 kronor idag. För jag hade blivit bjuden på lunch hem till BrittMarie.

DHL och M009
När jag blev avsläppt utanför hennes port ringde min mobil. Det var DHL! De ville komma och leverera mitt paket! Jag sa att jag inte var hemma men att de gärna fick komma förbi BM och det gjorde de lite senare. Mer om det på dess egna bloggkategori.



BRITT-MARIE
BM (kallar henne så) och jag har inte sett på fem år... men det är en sån människa som man lätt och ledigt pratar ifatt alla år och sedan är det som om man sågs igår. Roligt med såna människor, tycker jag.
Till lunch blev det linssoppa, polsk korv, cocos, russin och pain riche. Provade med cocos och russin men det var inget för mig. Gillar inte sött, speciellt inte till mat. Men det andra smakade så bra att jag unnade mig lyxen att ta två gånger. Till kaffe serverades sedan ett äppelknyte som med lätthet gled ned.

Ja, vi hade mycket att prata om. Bland annat affärsidéer som faktiskt hon presenterade he he - INTE jag. Idén som hon fått presenterad för sig, förmedlade hon även till mig och det var ganska intressant. Iallafall så pass att när jag kom hem, laddade ner Skype och var med på en gruppkonferens som varade i nästan 2 timmar senare på kvällen! Självklart berättar jag inte vad det handlar om!

Vi kom in på diskussion om RPP (Reversed Pension Plan) handel med liv- eller pensionsförsäkringar som ska ge snabba pengar. Kanske fungerar det, kanske inte.  Oavsett- Jag ska testa har jag tänkt och vara beredd på att bli bedragen och ta det som en typ av spel som ATG, Tipset what ever.
En kul grej, tänkt jag!


Jag blev kvar hos BM ända till klockan 5 då jag blev hämtad och en timme senare var jag hemma hos Jonzon och Per och de fick en resumé över min dag. Efter att ha värmt en matlåda satt jag i konferensen på Skype som jag nämde tidigare och plötsligt var klockan 8 och nästan läggdags.

Fridens liljor!


M



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0