På väg mot företagande!

Ni kommer aldrig att lyckas. Fyrmannaband är ute.

Åk hem till Liverpool!

(Chef på skivbolaget Decca till medlemmarna i Beatles, 1962)


Med ovanstående citat.vill jag göra dig extra uppmärksam på att du vet ALDRIG hur framtiden ser ut. Strunta i vad din omgivning säger! De vet exakt lika lite om framtiden som du!

Om du tror på något – Go for it! Det är precis det jag tänker göra! Funkar det inte som jag tänker mig från början så försöker jag en variant tills det funkar – eller hittar på något annat. Svårare än så är det inte! Här kommer ett citat till i den andan!

Genom att försöka kan man vinna allt!”

(Theokritos)


”Oj, nu får jag en vision!” , brukar jag säga ganska ofta. För idéer och problemlösningar poppar upp i hjärnan väldigt ofta. Ibland är den ena idén mer vansinnig än den andra, medger jag. Men roligt har jag – och ibland även min omgivning som får sig ett gott skratt. Men allt som oftast blir det något av idéerna, om än som en variant.


Den 29e januari fattade jag ett svårt men, om jag får säga det själv så här retroaktivt, briljant beslut om att byta karriär. Jag hade väldigt svårt att se mig som dagligt huvudansvarig för upp till 40 gäster i ett främmande land, guidande i öknar, berg och spännande platser med en fot som ännu inte är 100% funktionsduglig. Det skulle inte kännas bra för någon av oss = researrangör, agent och samarbetspartners, gäster eller mig själv!

 

Men beslutet medförde naturligtvis en ny utmaning och hjärnan har arbetat för högtryck. Från att ha varit en av många vilda idéer som producerats när jag hade som mest tråkigt, har PROJEKTET vuxit fram! Nu hoppas ni att jag ÄNTLIGEN ska avslöja vad jag håller på med, va hehe. Och det tänkte jag göra – lite grann.

Jag har fått fundera en hel del över min framtid efter mitt beslut 29/1 att inte förnya kontraktet på Apollo. Jag vill jobba! Jag är som gjord för jobb! Men hallå, låt oss titta på de mest troliga alternativen efter sjukskrivningen:

  1. Jag blir erbjuden ett intressant jobb av någon klok människa som har läst min blogg och ser vilken kunskap, kreativitet och potential som bor i mig och bara MÅSTE anställa mig före någon annan gör det + erbjuder mig en lön som går att leva på!

  2. Jag anmäler mig arbetssökande på Arbetsförmedlingen, som själva har den här negativa framtidsprognosen. Jag lär mig söka jobb och tvingas ta ett jobb som trädkramare på en ort som ligger på dagens s k pendlingsavstånd som motsvarar upp till tolv timmars daglig frånvaro från bostaden (visste ni det?).

  3. Starta Eget med något som intresserar mig och gör att jag kan välja 1) var jag jobbar. 2) när jag jobbar, 3) hur jag jobbar, 4) varifrån jag jobbar, 5) varför jag jobbar och 6) om jag jobbar!

 

Då ska vi se... Både alternativ 1 & 2 är lika troliga och säkert roliga. Men det blev nummer 3 som vann och gick vidare till final med följande motivering:

”Starta Eget har, genom att ta till vara och förena Maria Graubes kunskap, erfarenhet och kontaktnät förvärvat sedan 26 augusti 1962, befunnits vara det alternativ som med all säkerhet kommer generera en utvecklande, intressant och ekonomiskt tryggad framtid.”



Så,... nu är det bara resten kvar, kan man säga!

Per aspera ad astra -
Genom svårigheterna till stjärnorna (framgång)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0