5 februari - Bakslagsdag, Lindman och Kommunikation

Det började intressant. Per och Jonzon gick ut för att hämta Corren som vanligt. Det var bara det att det FANNS ingen Corren i brevlådan idag.
- De har nog haft problem med tryckeriet, konstaterade vi. Det var just en förtroendeingivande början på nya layouten. Med pressar som inte pallar trycket." Så det blev ingen tidningsläsning såsom traditionen bjuder för Per innan jobbet.

Jag hade vattenträning idag på US - och där hittade jag Corren i två jättehögar. Så det var DÄR de var! Högen minskade drastiskt från det jag kom tills jag åkte - det var tydligen fler som inte fått Corren, konstaterade jag.


Träningen idag gjorde mig besviken måste jag erkänna, och jag var ledsen i en halvtimme efteråt. Att flexa foten GÅR bara inte! Den är helt fast!
Pratade med Karin Sjukgymnast som uppmanade att fortsätta träna som jag gör och fortsätta använda kryckorna inne. Att gå utan dem som en låghalt är INTE att rekommendera. Hjärnan lär sig det och det blir svårt att lära sig gå ordentligt någonsin. Jag får la börja ha dem inne igen då!
Jag spände, bände och slet i min 47-åriga fot "NU jäklar ska du få" , tänkte jag. Och jag fick sååååååååååååå ont efteråt. Men jag är så himla trött på det här nu att det blev lite Aggressiv Träning.

Köpte en lunchmacka från kafeterian på vägen ut - ost, skinka och majonäs med gräslök. JÄTTEGOD! Orkade bara äta halva och sparade resten som kvällsmål.



När jag började äta den var jag något, ska vi säga, nedstämd. Det KAN vara så att foten är och förblir stel. Att jag inte kommer komma till 15% vinkel utan får nöja mig med 6% (har ökat från 5% till 6% på 4 veckor så ni kanske förstår min sinnesstämning?) MEN så funderade jag ett tag till och kom på - Jamen, då får jag väl skaffa en pimpad käpp, då! Då blev jag genast på lite bättre humör, ni! haha Ingen ko på isen, alltså!

Fick energi till att ta ut pengar till Per som hade erbjudit sig att hämta min nya skrivare på Elgiganten efter jobbet.



- men blev så trött efteråt och satte mig närmast automaten så alla frågade om jag satt i kön hi hi. Men jag orkade inte flytta på mig bara.  Jag nästan höll på att somna med mackan i handen då jag plötsligt fick höra en röst som jag inte har hört på säkert 5-6 år. Pernilla Lindman dök upp och satte sig en stund och pratade. Hon jobbar på US och hade en lite paus. Vi skulle höras av och ta en fika och prata ifatt åren som gått, bestämde vi.

Tog kort på Correnhögen som minskat till en fjärdedel sedan jag kom, och tog med en ifall Per inte fått tag i en.


Somnade nästan IGEN i bilen hem men försökte skaffa mig lite energi under eftermiddagen och med hjälp av värktabletter klarade jag mig iallafall till klockan 9 på kvällen.

Min skrivare kom hem men Per fick ställa in den i rummet. Jag orkade inte ta tag i installationen, något som inte var likt mig. När jag får något nytt måste jag testa direkt annars. Men den fick vänta. Somnade på Jonzons mage en stund och försökte sedan ta tag i livet.


En viktig sak var att besvara mail som kommit under natten och dagen när jag varit borta. Det där med hur man bemöter potentiella kunder -  både hur snabbt, på vilket sätt och förmuleringar- det borde nog finnas kurser för det! Låt mig ta två exempel som är aktuella och som går att lära sig utav, så kommer jag tillbaka till min dag lite längre ner.

SNABBKURS I KUNDKOMMUNIKATION!

Exempel 1
Under förmiddagen 29 januari mailade jag till olika bokföringsfirmor i stan med egen hemsida och frågade om timpris. 33% ringde inom en timme (!) från det jag skickade mailet.
50% har fortfarande inte hört av sig.
En firma hörde av sig efter 6 dagar och i det mailet förklarade man att man inte kan uppge pris med mindre att man träffat mig personligen. (Och nu kommer många citat som är direkt kopierat och inklistrat från svaret som jag har sparat för det är verkligen minnesvärt!)  "Rådgivning från en konsult" är ett av de "viktigaste besluten en företagare har att fatta" och "det är viktigt att allt stämmer mellan personerna." och mailet avslutas med att jag får -och jag citerar ånyo "faktiskt Höra av dej och komma på besök". Oj oj oj...hur intresserad tro ni att jag blev? Just det - inte alls
Att använda ordet faktiskt upplevde jag som att jag har begått ett stort fel när jag skickat min förfrågan med mail istället för att åka bort till dem och knacka på dörren.

Men just det mailet fick mig att besluta mig för att anlita Kontorstjänst så inget ont som inte har något gott med sig. Susanne var en av de två som ringde snabbt och som jag pratade länge med och samtalet var både konstruktivt, trevligt, roligt och allvarligt på samma gång . Vi kommer funka förträffligt UTAN att ha sett varann! Vi har bestämt att när jag har allt klart ska vi ses på deras kontor i Mjärdevi! Det ser jag fram emot!

Exempel 2
Den 1 februari kommunicerade jag med kundtjänst hos en webbutikleverantör. Jag mailar min kravspecifikation för påseende för att få fram om 1. de har paket som motsvara mina krav 2. vad det skulle kosta och 3. om det inte finns paket- kan de lösa det ändå och göra sidan ÅT mig?
Jag jobbar i Open Office och hade konverterat filen till Excel, skrev jag.
Jag har idag, 6 februari, inte hört någonting från företaget.

Då ska vi jämföra det med två andra företag. Igår, 5 februari, mailar jag, får respons direkt där ett av företagen vill att jag konverterar min fil till pdf-format istället, den andra rekommenderar mig att testa ett av paketen en månad utan kostnad. Och jag blir positivt inställd redan där
Vad kan man lära sig av detta? Jo, det handlar inte om att få ett fullständigt svar direkt - det räcker med att visa engagemang. Av företag 1 fick jag ett mail om att de inte kunde läsa det jag skickade och bad mig göra om det så de kunde läsa det. Det andra företaget gav mig ett alternatiiv att syssla med medan de tittar på hur jag hade tänkte mig egentligen!

Ovanstående ska JAG iallafall ta med mig som blivande företagare!


Nu tillbaka till min eftermiddag/kväll: Och här kommer lite mer av ovan snabbkurs in.
Mailade den 2 februari ut förfrågan till en massa tillverkande företag i ett annat land (89 stycken närmare bestämt). Av alla jag skickade ut, fick jag svar från 2% inom en timme efter utskicket. Ytterligare 10% mailade under dagen och efterföljande dag. Så fort jag har fått svar från någon har jag mailat ett Tack-vi-ska-titta-på-det-mail och idag var det dags för Nej, tack-svar till alla utom de två jag bestämt mig för att gå vidare med.
En av de två första som svarade har jag fortfarande kontakt med just för att hon var så snabb och trevlig med bra engelska. Ytterligare en som inte var en av de snabbaste, mindre bra engelska men visade sig kunna erbjuda fler intressant produkter är kvar också. Nu är det offertförfarande som gäller.


Senare framåt kvällen började jag då testa Demobutiken (som jag skrev om ovan). Alltså, det är inte HELT enkelt! När uppdateringarna/förhandsvisningarna inte fungerade och allt jag hade gjort försvann eller inte blev som jag ville, då tillät jag mig att bli smått irriterad. Stängde av och fortsätter i helgen med att bygga.

När klockan var 9 var jag så trött att att jag tog en av mina affärsbiblar och la mig. Läste 15 minuter och somnade sedan med block och penna bredvid mig som vanligt - IFALL jag skulle få en brilliant idé på natten!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0