23 februari - Licensierad Ullaredshoppare


Så, nu har man varit där (klickbar länk) äntligen och det var precis lika roligt som jag hade föreställt mig.

Intyg på professionell Ullaredshopping

Jag satte klockan på 02.30 och hann käka frulle och plocka i min plånbok o matsäck i ryggsäcken med stol som vi fick låna. Sedan bar det av till stan för att hämta Milla. Per var snäll och skjutsade oss trots uppstigning kl 02.30.
Wärnelius buss skulle avgå från Cupolen kl 04.20 men var lite försenad pga snön men det rörde sig bara om några minuter. Vet inte exakt hur många vi var men kanske straxt över 30 varav två av manligt kön. Av dem två var ett en pojke som hoppades att det skulle vara roligt eftersom han hoppade över landbandyträningen... undrar vad han tyckte om det egentligen. Glömde fråga...

Vi slumrade lite och åt vår matsäck i bussen... Matsäcken förresten haha den var rolig. Ostfrallorna från Ingeborgs bageri var visserligen frallor med ost , men de var inte färdigbredda haha. Jag hade inte varit tillräcklig tydlig och utgått ifrån att det var frallor med smör och ost i, liksom. Det var såna jag själv köpte på Ingeborg på den gamla goda tiden som granne till bageriet. Men de var goda att äta som de var, så det var inte så illa iallafall.

Väl framme kl 07.50 försvann förklarade busschauffören att han öppnade bussen mellan 1 coh 2 och då hade han sopsäckar till de som behövde. Haha Sopsäckar, Det ni! Vi tittade på varann och skrattade ironiskt. Det skulle iallafall inte vi behöva haha.

När det blev avstigning försvann alla lika fort som man sa "Ullared". Vi kom ut sist från bussen, var sist att len numrerad kundvagn och sist in av gruppen - men vi var på väg moahahahahaha! Morgan (på lagret) here we come!

.
..


I entré hittade vi en karta över varuhuset, både på en tavla och i pappersform och den visade sig vara bra att ha.


Jag hade bestämt mig för att inte handla vilket naturligtvis resulterade att jag hittade något jag vill ha redan när jag kom in genom grindarna. Jag blir så trött. Fast okej. Jag skulle iallafall köpt dem iallafall och för 1.95 hade jag INTE fått dem. Därför kände jag mig väldigt nöjd iallafall!




Milla provade en hoodtröja som det stod Small på prislappen. Men den var felmärkt och det visade sig vara en Large haha Då fick vi se HONOM. Varuhuschefen Boris Lennerhov, alltså! Det var nästan jobbigt ett tag.



Nästa i ett trollslag blev vi jättehungriga. Vi var övertygade om att det fanns ett fik inne i varuhuset - och det fanns det... ett slags. Det var kaffe/dricka/varumaskin med lite sittplatser. Men det fick bli något från varumaskinen. Milla valde chokladboll och jag polarbröd med ost.


Vi vandrade vidare(och kom till Damavdelningen, kikade runt lite och hoppades hitta något jag inte behövde. Det gjorde jag inte. Då PLÖTSLIGT får jag syn på mitt namn!!!


Men det var bara en skylt som talade om att vi hamnat på avdelningen med kläder för stora magar hehe Millan hittade lite kläder som var lagom för hennes mage som var i 9e månaden. Själv hittade jag också kläder till MIN mage i 47e året men de passade inte mina biceps. De fick vara snygga på galgarna.

Efter detta blev det självklart besök på bebisavdelningen. Milla laddade med små bodys, byxor, tröjor och sockar, stl 50... tänk att mina barn har varit så där pyttesmå. Martina vad 53 och Milla 48 cm, lika långa som en Raskens rostbröd ungefär och Nu står Milla där och ska själv ha barn! *suck*



På barnavdelningen hittade jag något jag behöver - hak-lapp! Provade lite olika och hittade en med Zebra Jansson. Men jag köpte ingen. De finns liksom inte i min storlek, av någon konstig anledning. Hur gör de med pensionärerna - använder plastade lakan att knyta runt halsen??? Hm, finns det en affärsidé i detta månne
( På tal om affärsidé, berättade jag min vision om den positiva begravningsbyrån? "Den Glada Begravningsbyrån - för dig som tror på livet efter detta." Själva affärsiden är att begravningen blir mer en seans än en förättning. Eftersom miljötänket är viktigt så öppnar jag ett krematorium i samarbete med biogasanläggningen där kropparna återvinns och blir energi. Du sparar pengar för dödsannons, (ni har ju faktiskt kontakt), musik- och blomsterarrangemang, gravplats och kista.  Du betalar bara för transport till biogasanläggningen och för seansen, thats it! Vad tror ni om den? Ekonomiskt, miljövänligt och positivt! Men oj, det var ju om Ullaredsbesöket jag skulle berätta. Vi får la återkomma till begravningsbyrån vid annat tillfälle... kanske.)
Som sagt, många haklappar fanns det men ingen i min storlek!



Medan Milla la ner barntäcke, huvudkudde och (en jättetung) amningskudde och glatt vandrade runt bland leksaker och snuttefiltar drabbades jag av en chockartad upplevelse. En välkänd rosa figur dök upp här och där i butiken, underligt nog. Med tanke på gårdagens besök på vårdcentralen blev det än märkligare... Barbapappa -vill han något eller?




Jag menar, till och med en förklädd Barbamamma hoppade ner i vagnen i ett försök att förfölja mig hem säkert på uppdrag av Barbapappa! Men att klä ut sig i plastpåse är ju inte vidare smart så det blev tillbaka till hyllan för henne! Men så fräckt, va! Jag är fortfarande rädd. Jag menar, vad ska hända härnäst?



Efter klädavdelningarna gick vi mot prylarna. Milla köpte lite dammsamlare (prydnadsfigurer) och så hittade vi några krukor som hamnade i vagnen. Och jag hittade kontorsavdelningen.


Prylarna var roligaste avdelningarna men nu började vi blir trötta.
Milla och jag hade valt den 9 timmar långa vistelsen i varuhuset men redan efter 3,5 timme ville vi åka hem. Inte för att det var tråkigt att gå runt i butiken utan för att vi hade ont - jag i foten och hon i magen. Det blev därför tidig och lång lunch i restaurangen mitt emot.
Men först var det betalning av omgång nummer ett...



Och packade ner inköpen  i våra nyförvärvade Shoppingtrunkar!!!

.

På lunchen gick luften ur oss efter att vi ätit lasagne med sallad på restaurangen mitt över utgången. Där satt vi till klockan blev 1. Då skulle bussen öppna lastutrymmet coh vi kunde lasta ur första omgången i bussen.

.

Solen hade börjat skina och det var varmt där den låg på. Så varmt att det droppade om istapparna nör vi bort mot bussen. Det smärtar mig att erkänna men det en sopsäck trots allt...



Det var bra att få lite mat i oss - och syre. Vi gjorde ett försök att ladda för ytterligare ett varv i varuhuset. Vi hade ju hela nedre plan och livsmedelsavdelningen kvar. När vi vände tillbaka från bussen upptäckte vi att parkeringen var fylld och kundvagnarna försvunna.



Vad det gäller nedre plan hade vi passerat en skylt tidigare som talade om att Häst fanns där! Lite likt Harrods tänkte jag. Där kan man beställa en elefant, om man vill ha. Här var det hästar, inte illa det heller!



Näe men så var det ju inte riktigt, förstås. Det var avdelningen för hästgrejer som flyttat. Där fanns alla djuravdelningarna och där hittade jag en likadan and som Jonzon en lekt sönder för ett par år sedan. Den hamnade i vagnen, så klart. På nedre plan finns Sport och Fritid också och vi hittade lite smågrejer där innan vi åkte upp. Där blev det en repetition av några avdelningar och mer-shopping, kan man säga. Bland annat tog jag kort på en jacka som jag provade på förmiddagen. När jag kom till den plats där den hade hängt, fanns INGEN KVAR! Men det visade sig att den bara försvunnit från klädställningen och kommit på annan plats. Provade den en gång till och Tyvärr hängde jag tillbaka den och jag ångrar mig så daaaaant. Ville be chauffören vända bussen så jag kunde hoppa in och köpa den. Men men det var väl inte meningen, försöker jag intala mig.


Hittade min favoritfigur från NallePuh i en mugg, som jag också ställde tillbaka.

 

Nu har jag fyra bilder kvar från denna dag. Det första presenterar dagens mest onödiga pryl som fanns i hyllorna -Äppleskalaren!

 

 

 

Och låt mig presentera ett fotobevis på att det fortfarande står Skumdelfiner och lakritspipor vid kassan (i en blomsteraffär faktiskt!) som det alltid har gjort sedan jag var liten. Notera att detta var något så äventyrligt som chokladdoppade skumdelfiner.

Tredje fotot visar min vinst i lotteriet på bussen - en microfiberduk, något jag hade tänkt köpa men inte gjorde! Vilken tur, va?

Per hämtade oss vid Cupolen när vi kom hem utmattade. Vi skjutsade hem Milla och åkte sedan hem til Rappet. Jag var helt slut när jag kom innan för dörren. Ställde trunken i hallen, startade datorn, tog med den till sängen och startade ett avsnitt av en serie - och somnade innan signaturen kom!


Men summa summarum. Att åka på utflykt till Ullared var roligt och något jag kan rekommendera om man vill kombinera nytta med nöje. Bussturen tar ca 3,5 timme (något jag jämför med att åka från Hugget till Luxor. Skillnaden är att det känns lite tråkigt att det inte är någon guidning när man åker genom landskapet, ej heller tydlig information när vi var framme. Vid ett par tillfällen ryckte det i guidetarmen och mikrofonarmen men Milla tyckte inte det var lämpligt. Men får jag ihop en hel busslast själv- då ska jag minsann guida! Intresseanmälan tas emot med gläjde!!!)

I nuläget var det lite jobbigt att åka men att ha kudden i svanken, mössan i nacken och benet på ryggsäcken gjorde turen ändå dräglig. Självklart hjälpte det att man fick äta på bussen.

Själva Ullared var mycket mindre än jag trott, kanske pga att det är väldigt välordnat? Det är breda gångar och tydliga avdelningar. Det jag uppmärksammade är att ALLT är inte billigt - men en hel del var billigare än på varuhusen här hemma. Ta bara mina Weibulls fröpåsar som jag betalade 1.95 för eller ett skärbräda i ek för 19,95 och Colgates tandkräm med 33% extra fick jag för 11,95 och tandborstarna i samma märke betalade jag 7,95 för, bara för att nämna några.

 

Utanför Ullareds ligger andra butiker såsom fiskebutik, bokhandel, elektronik, blommor, bräckbutik, guldbutik 2 skobutiker, Handelshuset Outlet med märkeskläder, NetOnNet, panduro och en massa annat som jag glömt namnet på. Jo, ett Motormuseum finns för de (oftast män) som inte är naturliga shoppare. I skoboden tittade jag på Eccoskor till våren och de kostade 650 kronor. Om du har barnen med dig finns barnpassning vid varuhuset utgång (som du kommer till först från parkeringen sett) Bankomat finns vid entrén i samma hus som utomhustoaletterna. Det finns ett flertal matställen med snabbmat bl a Burger King, alla med toaletter så klart. Priserna är normala. Dagens lunch med sallad, knäckebröd, smör och dricka kostade 65 kronor.

 

Ullared har dessutom egen Camping (klickbar länk) om man känner att en dag inte räcker. Personligen anser jag att en dags shopping på Ullared är tillräckligt. Dessutom är deras öppettider 8-17 varje dag så det funkar att köra över dagen. Men som jag skrev i början. Se det som en utflykt! Då kan man ju ta en övernattning, softa med lite grillning i glada vänners lag på kvällen och sedan åka hem nästa dag när man har lust.

Jag avslutar dagens blogg med en naturbild över vintriga halländska skogarna och en förvissning om att jag kommer åka tillbaka snart igen!

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0