22 februari - 5,4 + 77 +(137/105)=?

Vad betyder nu detta räkneexempel. Jo, det är dagens hälsovärden.

Hade tid på vårdscentralen för att kontrollera att jag sköter min diabetes som jag fick konstaterade 060113 (haft 4 års jubileum) Och det gör jag. Korttidssockret 8,6 men långtidssockret har inte ändrats på två år! Det innebär att jag har bra kostvanor och äter som jag ska! Det låter ju toppen, eller hur!? Det fick jag beröm för och det känns ju bra.

Då kommer vi till nästa värde. Jag fick sätta mig i ViktStolen! Andra människors ångestmöbel är min sanningssägarmöbel. Jättespännande!
"Hur mycket tror du att du väger?" frågade Matilda
" -74,2", svarade jag. Det visste jag med säkerhet efter att ha tagit mått för en skräddarsydd kostym häromdagen och konstaterat att måttbandet stannade på 98 inte 86 (!) och därefter ställt mig på vår digitala våg! Nu satt jag där, visserligen fullt påklädd och med Ecco-kängorna på, och fick höra...
"77 kg"!
Haha 77 kg! Och det värsta var att min 74,2 kilo hade blivit 75,4 på två veckor, upptäckte när jag ställde mig på vågen dagen efter. Det har jag inte vägt sedan jag var gravid för 21 år sedan!!! Skandal! Vad hände?

Gradvis har jag tacklat av, ni! PLUS att jag har varit stillasittande i fyra månader med samma matvanor - och ostbollarna! Nedrans!
"Men du är ju ingen Barbapappa än", sa Matilda lite positivt och det har hon ju rätt i... det är jag ju inte - än. Bara en halv...

Men förändrar jag inte livsstilen däremot, slutar jag alltså som en hel tecknad figur!

Men vi har ett värde kvar, ni! 137/105. Nedran en gång till! Jag har fått högt blodtryck igen. Förra gången berodde det på att jag jobbade för mycket (stressigt heltidsjobb + deltidsföretagare). Nu beror det troligtvis på att jag är för overksam och sitter
still för mycket. Meeeeeeen,då!

Aja. Nu är det ju så himla fiffigt att inget av de här värdena är statiska. Jag är tveksam till att kunna påverka diabetesvärdet. Det ligger så pass bra och jag parerar bara med kost inte insullin och det gör jag uppenbarligen bra  trots viktökning. De värdena brukar nämligen höra ihop. Viktökning ger högre långtidssockervärde.

Men det är inte mitt primära syfte med förändringarna jag måste göra. Här gäller det att få ner vikt och blodtryck och det jobbet startar per omgående! Det kommer jag jag berätta om på kangen.blogg.se eftersom jag tänkte använda mig av mina nyförvärvade kunskaper!

 

Men ni som inte orkar besöka min andra blogg - Varsågoda. Här kommer en före-bild som kanske kommer bli en förebild? Ja,ni. Det är tur man har humor!


..

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0