16 februari - Hallux Rigidus.

Idag var det dags att besöka Kungsgatans vårdcentral och sjukgymnasten Ulla. Hon studerade och klämde på svullnaden efter fredagens fall i trädgården och förmodade en stukning på insidan av fotleden. Så tveksamt roligt.
Hon fortsatte med att vända och bända på foten och jag har iallafall fått 10% böjlighet UPPÅT vilket är en förbättring på 4% på 14 dagar. Det trodde jag inte! Nedåt kräver fortfarande träning.
Vidare drogs det i min stela stortå. Det KAN vara begynnande artros som är "vanligt att det startar i min ålder", sa Ulla (läs 50årsåldern). "Jag har samma och det är bara träning och att inte ge upp som gäller!"





Fann att diagnosen Hallux Rigidus innebär "Rörelseinskränkning av stortåns grundled" som gör att tån stelnar och kan bero på antingen Artros eller Trauma. Symtom: Svårigheter att avveckla steget. Stelhet, rörelsesmärta ev. värk efter belastning. Känns otroligt spännande! Hallux Rigidus! Per tycker det passar mig på något sätt... Hm, undrar hur han tänker då?
m bara SNÖN kunde försvinna så kunde jag lämna kryckorna hemma, sa Ulla, och så kunde jag gåträna med stavarna istället. Men det ser inte ut att bli i februari heller...

Fick vänta på bilen en halvtimme och gick in en sväng på Myrorna men lyckades gå ut utan att handla. Men på vägen in till stan fick jag en vision som jag tänkte vidare på. Och så fick jag en idén som kom att involvera Ljdubutikens Zachry-högtalare och Linköping Line dancers... Fast helt oberoende av varann, faktiskt.

Ringde Ortopeden för att få ett snack med min läkare om framtiden. Och mailade till facket en andra gång om vad de föreslår att jag ska göra med min anställning som jag inte kan ha kvar. Mailade första gången den 11e direkt till den som har hand om medlemmar födda den 26e utan att ha fått svar ens i skrivande stund (kl 13.03). Idag gick jag inte på deras HEMSIDA och fyllde i deras formulär och ska få svar inom 3 dagar. Tiden och min framtid rinner iväg, alltså... tick, tack, tick, tack

På kvällen tog jag tag i Insändarkapitlet. Håll utkik i Corren. Det kanske kommer några kloka ord från Graube vartefter!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0