15 februari- Icke-global uppvärmning gynnar meriterad svensk gurka med norrsken

Jag startade dagen med att hämta min pärm med meriter. Dags att sortera tänkte jag. När jag fått något papper från jobb eller utbildning så har det hamnat i en plastficka och in i pärmen men nu var det stopp när jag skulle in med de sista från Kuoni/Apollo.

Så ut på bordet och golvet med alla betyg, intyg och diplom från alla utbildningar, jobb och företagande, ...


..

Och så sorterade jag in dem - och hittade en massa roligt. Jag hade nämligen lagt in fler papper i samma plastmapp vid ett par tillfällen. Så nu hittade jag ett Certifikat från utbildning hos Tupperware (sålde det i 2 år)  och Registreringsbeviset för mitt allra första företag - TMJ Service. Näringsverksamhet: Ordbehandlingsservice. DET NI! Ordbehandlingsservice haha Underbart. Det var när jag jobbade som transskribent åt universitetet. Det hade jag nästan glömt, faktiskt!
Men nu är det sorterat i områden: Diplom för sig, Försvarets utbildningar för sig. Friskvårdsutbildningar för sig. Sen kommer "vanliga" jobb och alla andra utbildningar. Men om pärmen blev mindre fyll vet jag inte... Men bättre ordning blev det och jag är stolt över ALLT jag har gjort i mitt 47åriga  liv!

På eftermiddagen fick jag hjälp av B-M att ta lite mått. Har hittat ett företag som skräddarsyr kostymer.



Ja men så är det ju... Jag lyssnade till radion och fick höra om en av de så kallade experterna som agiterat om den Globala uppvärmningen som människans fel - där han nu menar att inte ALLS är säkert att det är så och att det på medeltiden OCKSÅ uppmätte högre temperaturer.
Det är ju det jag menar. Allting går i cykler. ALLT!

Mänsklighetens utveckling pratar om kriser vart 15e levnads år. I äktenskap är de kritiska åren vart 5e år! Börs/fond/konjunkturutveckling gäller i 7 år. Jordbävningar vart, ja det minns jag inte... Men ni fattar.
Jag upplever att vi gör alldeles för stor affär av den globala uppvärmningen och att människorna är bovar och ska ha dåligt samvete.

Där med är ICKE sagt att vi för den skull ska sluta jobba för miljön. Nej, då. Vi påverkar fortfarande miljön på mindre bra. Tänker på allehanda utsläpp. Och nedskräpning - Ni som besökt öknarna vet hur det ser ut! Fullt med bråte som träpallar, trälådor, plastkassar, ja allt möjligt synligt. Men de gräver också ner saker. När jag bodde i Aqaba bytte en granne ut sina klinkers på altanen. Jag får se byggnadsarbetaren gräva en grop på andra sidan vägen där han kastade ner hela, fina klinkers så de gick sönder varefter högen täckte med grus och sand. Kanske ett litet problem i sammanhanget men ett problem ändock.

Vidare i nyhetsbruset:
Igår såldes 2 lådor med svensk gurka, de första för säsongen för det intressanta priset av över 700 :-/kilot... Antar att de kan motivera kilopriset om jag frågade...

Och sist en egen ljusupplevelse. Typ norrsken på kvälllen. Inte LIKA häftigt som i Boden men det var inte det vanliga gröna skenet. Fast Per säger att molnen låg lågt och det var ljuset från Mantorp som reflekterades. Själv tror jag förstås att vi hade besök av RYMDVARELSER på kvällen och natten i Mantorp hehe Guuuuuuuud, vad livet är spännande. ni! (men det går inte att ta kort på med C905 ser ni)





Kommentarer
Postat av: Gittan

Det kan bli hur spännande som helst, bara ens fantasi som sätter gränser :D



När ska vi ses så att du kan få dina PL grejer?

Du ska möjligtvis inte besöka Bjärby på torsdag?



Ha en bra dag....en bra Fettisdag....;)

2010-02-16 @ 13:00:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0