6 dec - På tur till Taroudannt!

kl 01.25 ringer Servicemobilen. Det är en gäst som ville berätta att han hade blivit bestulen på sin mobiltelefon och att han gjort en polisanmälan och skrivit på utan att förstå vad han hade skrivit under. Gör inte det, gott folk! Betala hellre för en tolk och var säker på vad som händer och sker. Nu tror jag inte att det är någon fara här i Marocko men ta som regel att inte skriva på något du inte förstår. Vad det gäller polisanmälan här är det lite av att kasta bort tid dessutom. De gör inget åt ficktjuvar eller rån... Bättre att rapportera till Apollo och ta det med försäkringsbolaget när du kommer hem, faktiskt. Det är en krass sanning.

 

Jag somnade om inom ett par timmar som tur var... för klockan åtta startade min pick-up och vi åkte till grannstaden Taroudannt, en riktigt marockansk stad till skillnad från Agadir som är ganska opersonlig och ny (återuppbyggdes helt efter jordbävningen 29 januari 1960). Jag och de flesta gästerna tog en fika på torget och därefter tog vi damer en tur in i souken.

 

Vi hade turen att åka förbi getter som klättrade i träd på hemvägen.. Jag är lika förundrad varje gång jag ser det!

 

.

 

Jag åkte direkt till servicekontoret när vi kom hem. Där fattade jag så äntligen beslutet att inte söka KeaStaff utan vänta till Rundreseansökningarna på Apollo kommer ut. Det är ju det jag helst vill jobba med - och jag har bestämt att jag vill jobba i Asien i sommar. Nu har jag jobbat i Europa, Afrika och Mellanöstern så det är dags att vidga vyerna. Det är iallafall vad jag hoppas på att få göra. Annars har jag andra erbjudanden att överväga så jag är inte särskilt orolig för sommaren.

 

På kvällen hade jag två hotellbesök och jag la mig straxt efter nio, då jag somnade in ganska gott.

Jag väcktes av telefonen och det var en gäst som ville avboka en utflykt imorgon på grund av osämja i resesällskapet. Klockan var 23 35... Den här gången kunde jag inte somna om. Jag gick till slut upp och åt middag och kollade på film på datorn och vid kvart över tre tittade jag sista gången på klockan.

 

Två nätter i rad har jag blivit väckt Tur att det inte händer varje natt...

 

Antal steg idag 7866



Kommentarer
Postat av: Millan

Så du ska jobba inom apollo i sommar också?

Tänker på bilen, vi har tre månaders uppsägningstid om du ska komma hem och ha bilen igen.

2010-12-08 @ 09:17:43
URL: http://mammami.se
Postat av: Millan

Gud vad konstigt med getter som klättrar! :p Har jag aldrig sett

2010-12-08 @ 09:18:19
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0