30 dec - Tvärtomdagen!

MIDDAG till frukost
Det är så lätt hänt att man gör som man alltid brukar göra... vilket för mig är en skrämmande tanke.
Jag startade därför veckans fridag, vid halv sex, lite tvärtom. Den började med jag lagade middag och stekte på mina kycklingbitar som låg i två olika marinader och kokade pasta. De blev sedan 6 matlådor och lite till. Det nyttigt att bryta vanor ibland.


At world's end - Del 1

Efter det började jag se Walt Disneys Pirates of Caribbean At world's end (från 2007). Tog flera pauser under filmen. Tvättade bland annat lite underkläder och hängde upp på torkställning ute på balkongen och kände mig lite duktig.


Därefter körde jag lite hemma-spa med ansiktsmask, hårinpackning, manikyr, pedikyr och sedan en varm dusch. Satt sedan i sängen med datorn i knät och doftade gott, minsann!



När jag var klar med ovanstående var klockan typ tio och solen gjorde ett försök att titta fram men lyckades inte helt. Den skulle lysa med sin frånvaro fram till klockan sex berättade väderprognosen igår. Idag när jag kollade såg det ut som om att den kunde synas bakom dis... Och det visade sig stämma. Den kom inte direkt fram någongång.

At world's end - Del 2
Avbröt återigen den jättetråkiga Pirates of Caribean At World's End (vet inte ens varför jag började se den...) med lite mellis: Brieost och marockansk Chorizo som dessvärre var för fet för min smak... Men det gjorde att jag orkade se till slutet. Alltså, den filmen är verkligen långtråkig! Jag satt och somnade sittande!



Husligt äventyr
Samtidigt som jag slumrade till hastigt fixade jag till ett lite Husligt Äventyr! Jag hade satt på potatis med ambitionen att göra potatismos. Jag kände plötsligt lukten av bränd potatis, rusade upp och slet bort kastrullen bara för att ordna en andra gradens brännskada på långfingret.
Tog lite Aloe Vera-salva på som lindrade en smula, gjorde mitt potatismos (räddade potatisen i sista minuten) och överreagerade med att passa på att ta disken som låg i diskhon haha

Maten är klar - igen!
Därmed var det bara champinjoner kvar som skulle stekas denna dag. Det gjorde jag när Caribbean äntligen var slut vid tre-tiden. Den tog nästan åtta timmar att genomlida haha men så hade jag ju bestämt mig för att se den klart. Annars när jag ser något jag tycker är dåligt slutar jag titta mitt i filmen. Men många pauser blev det, som sagt.

Fräste upp mina grytbitar som jag hade kokat på förmiddagen, slängde ner champinjonerna, en skvätt koncentrerad mjölk, en matsked rött vin, lika mycket ketchup och soja- Klart! Värmde sedan mitt potatismos och käkade lite av det. Supergod lunch, blev det!

"Ny" serie
Kollade därefter på en något mer upplyftande program - The dead zone! En serie som verkar passa mig och mina själ! Påminner lite om Castle... fast ändå inte.

Tolvslaget närmar sig... typ
När klockan närmade sig sex fixade jag lite frukost bestående av svart kaviar, salta kex, brieost och ett glas vitt passande vin ublandat med mineralvatten för lite bubbel.
Därmed kan  man säga att mitt nyårsfirande var slut.  In alles får jag nog säga att min dag blev riktigt trevlig. Trots att jag varit hemma hela dagen kände jag mig kreativ med mycket matlagning som jag har glädje av en vecka framöver. Bra start på 2011, eller hur?


Kärlek till alla
Imorgon åker jag till Arlanda till Sky City och är tillbaka nyårsdagen med förnyad visumtid. Innan vi skiljs åt passar jag på att hälsa till alla - men mest till mina närmaste, det förstår ni säkert!



Rosa tankar till Per (inkl Jonzon = männen i mitt liv), Martina (inkl "Al-benet" och Chrille),
Milla (inkl Elton och Jens, Mamma (inkl Björn), Fredrik (inkl Malin och nå'n i Flen?),
Berit, Lennart (svärmor och svärfar) och Pella (Bästisen!

Gott slut på 2010 och Gott Nytt År på er alla!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0