27 dec - Tärningen är kastad!

Ja, inte bokstavligt talat utan mer bildligt. Det har varit jättejobbigt ett par dagar. Jag har funderat massor fram och tillbaka, gjort plus och minus listor på alternativa scenarior och på morgonen idag fick jag reda på att man går med på mina förslag för jobbet som Resort Supervisor på Koh Samui. Det är meningen att jag ska vara där april - oktober 2011.

Jag kommer få mellanlanda i Sverige i dryga två veckor mars (troligtvis) och kommer hinna träffa familj och vänner (kanske en hazard?), göra hälsocheck, vaccinera mig, fixa visum, deklarera och lägga ner företaget innan jag åker.
Det som har talat emot Thailand har varit en sak - familjen som gärna vill att jag kommer hem. och jag förstår om de är besvikna. Men någonstans hoppas jag att de förstår... 

Jag gick och strosade runt i poolområden och frukostmatsalar på förmiddagen för att se om gäster kanske behövde mig. Men jag träffade bara två gäster - och de var på väg ut och behövde mig inte alls. Passade på att ta ett kort på bananplantan på Tikida Dunas.

.

Som planerat träffades Therese och jag för lunch på Camels där jag åt Kamel-grillspett.  Med mig på cornichen-promenaden hade jag Lille Valpen ända fram till restaurangen där han blev bortjagad. Får han syn på mig  springer han som en pil, viftande på svansen och "anfaller" mig med små glädjegnyn. Sedan följer han mig hack i häl fast jag inte har bett om det. Han kommer och nafsar i vänsterhanden och påminner mig om att han är med mig fortfarande om det är så att jag igorerar honom för länge. Och han vet precis att ska man få något ätbart av mig så måste han sitta ner och vänta. Han är för mysig den där hunden! Hade jag stannat kvar hade jag adopterat honom på riktigt. Han påminner jättemycket om Jonzon där hemma!
Som det är nu försöker jag undvika att stöta på valpen varje dag... så han inte blir van vid mig utan söker sig till andra...

Igår var det svart flagg och idag åkte man runt och röjde bort alla stenar och skräp som flutit i land.

..

På Camels är servicen tyvärr väldigt dålig (bästa servicen i Agadir har Scampi och Golden Gate, utan tvekan!). Jag är lika fascinerad varje gång när servitörer (det är sällan servitriser som jobbar) fokuserar på ett bord i taget och inte sveper runt med blicken för att se om någon annan vill dem något! Så vi bestämde att gå till Le Nile Bleu nästa gång. Men gott var det!

Vi hade servicekontoret öppet för gästerna  på eftermiddagen. Några kom och hälsade på! Och efter stängning åkte vi till Marjane och veckohandlade. Där blev något av lyxshopping idag.

.

Vad sägs om...
Brieost och Chorizo -god kombination
Svart kaviar, avocado och vitt vin - skulle kanske köpt ett par räkor också...
1 1/2 kantarell och rödlök att steka och lägga på en macka
Marinerad kyckling, tre olika sorter till matlådorna
Frukt till fruktsallad
Mahia Tafraout - anisbrännvin. Tog en klunk med frankfurterkorven men det är liksom ingen hit, det där.

Antal steg tagna idag blev 19 105.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0