Jordanien rapport 22 okt

Så äntligen ska jag väl få lite tid att lägga in lite bilder, tänkte jag.

Och det hade ju varit kul men internet är så himla segt att jag inte kan ladda upp en enda bild...

Så folkens, det blir inga bilder idag heller...


Men jag kan ju berätta lite iallafall...

Ni som har varit i Egypten vet hur det fungerar där.
Här i Jordanien är saker och ting väldigt annorlunda. Det är tyst, rent och människorna är inte alltid ute efter dina pengar utan är genuint intresserade av att lära känna dig.

Det finns 10 områden i Aqaba (en del menar 11 eftersom det byggs hela tiden). Jag bor i Area 5 i en stor lägenhet med balkong mot Israel och Egypten. Taxichaufförerna får man oftast visa vägen till huset haha.
Jag delar lägenhet med 2 andra rundreseledare och vi har varsitt sovrum. Det går ganska bra men vi har olika syn på ordet ORDNING och det visar sig att jag är den ordningsamme i denna lägenhet. Det är lite tröttsamt för själen men gör vad jag kan för att hålla ut när jag är hemma.. (nu blir nog Per förvånad kan jag tro... Han tycker nog JAG är den som är roddig i vårt förhållande haha) Och det finns ju alltid lösningar på problemet- flytta!

Här jobbar jag med Rundresorna återigen och den första för säsongen avslutades för att par dagar sedan. Superkul o underbara, nyfikna och vetgiriga gäster! (När jag var i Amman med gästerna sist passade jag på att gå en tur i Souken och hittade ett schysst fik som jag nog tänker gå tillbaka till - men inte äta deras chockladmousse som mest liknande en chokladkaka. Inte vad jag förväntade mig direkt.)

Före det har jag rest runt lite i Jordanien med kollegorna och sett mig om. Detta är ett fantastiskt land.


Sedan kvällen den 19e oktober sitter jag med dubbelsidig ledbandskada o svullen fot. Man ska INTE vifta på taxi och gå ner för trappsteg samtidigt. Idag har jag jobbat hemma o haft benet i högläge för tredje dagen och det är INTE roligt.

Å andra sidan så hann jag ju med att skriva det här!

Fridens vingar!

M






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0