Dags att planera ferie!

Ja att komma in i landet är lite krångligt. Man måste fylla i ett inresekort och skaffa visum på flygplatsen.
Att komma härifrån är ÄNNU krångligare.
Man måste visa biljett, anställningsbevis, Apollo ID och ta kopia på giltigt visum OCH ha ett Uplift!
My God!
Fixade de första fyra men det andra lär dröja. Alla papper ska faxas till Cairo och sedan ska jag få ett godkännande och det brukar ta ett tag...



För två veckor sedan åkte väskan fram och jag började packa. jag kommer inte komma hem något mer innan jag flyttar till Ryssland så det gäller att ta hem saker jag inte behöver ha så mycket längre.
Snorkelutstyr tar jag nog med hem, tröjor jag aldrig använder och lite galabejor och sånt.



Innan jag åkte på Nilen senaste gick jag till ett ställe jag inte har varit på sedan jag kom i september. BURGER KING!
Där blev det en Whopper minsann. Och denna afton hade kedjan kött- det är inte alltid de har nämligen och då kan man inte få en hamburgare hahaha


För några veckor sedan, när jag stod på min balkong och tittade ut fick jag plötsligt se aktivitet på granntomten. Tre lastbilar med stenar och grus. Något är på G där helt klart! Undrar vad...



Så var det ju dags för en Nilen Cruise igen och den här gången blev det lyx. Kom på La Boheme med jättefina hytter och balkong!

.
..

Och så här tätt står båtarna... dag och natt.
.

.Jag åkte dit med mina gäster och vi blev serverade vid bordet och fick lite kreationer på tallrikarna de första dagarna. Väldigt hyggligt!



Varje dag hade städarna gjort figurer av våra handdukar. Vi undrade alltid VAD de skulle göra och Mohammed var lika spänd på vad vi skulle tycka haha

..

.



OCh Graube köpte en TILL galabeja i Assuan (och lite andra kläder). Men den var brun och en SÅN har jag ju inte innan. hehe




Den 16 januari var det inte sol utan det var grå himmel och solen fick verkligen kämpa.



Och en annan dag var det blå himmel men en hel flock med fåglar svepte förbi på väg norrut- kanske till Sverige?


Vi gled förbi en passagerarbåt som går emellan stränderna. Den används av Egyptier som bor på ena sidan och jobbar/handlar på andra sidan.



Och i Luxor fick jag tag i Pharao, det vinet vi har på Arabia. Köpte två med rött och en med vitt vin. Tullade lite på det röda när jag kom hem. Funkar!



En lite paus hemma i Hurghada blev det. En av mina kollegor provade en intressant rätt på meny "native chicken".
En jättesöt liten kyckling som inte är uppfödd som broiler med tillväxt hormon. Den täckte halva tallriken hihi



Efter en lite hemma paus var det dags för ny kryssning. Tog lite bilder i Lyxortemplet på kvällen. Bland annat har vi Joel med på bild, en av ungdomarna som var med. Och snacka om kontrast. Utanför det flertusenåriga templet går huvudled med dekorerade träd och buskar - av neonfärgade ljusslingor...

..


Anders, min kollega som ska bli Runreseledare också var med hemma hos min väninna och hennes barn.



Där hon bor levereras tidningen till dörren... och portvakten sover innan för porten och gör verkligen skäl för namnet portvakt... Han har sin säng innanför porten bland närbutikens drickor.



När vi skulle till Dendera höll vi på att fastna. Ut kom en liten båt där en man stod med en träpinne och kollade hur djupt det var. Vi behöver 1,60 m... och på båten gjorde man samma kontroll och efter 20 minuters väntan på ett ställe kom vi iväg igen!

..

Vi stoppade nedanför ett hotell och jag undrade varför men förstod senare på kvällen varför. Det var ett bröllop som man var inbjuden till!

När jag kom tillbaka till Hurghada var det lagom till lunchbuffen vid poolen. Det var igår det.



Och på kvällen gick jag med två av mina Nilengäster till bazarkvarteret ovanför hotellet och jag tittade igen på ett halsband och örhängen som jag tittat på en gång tidigare... det är supersnygga grejer men lite d'yrt. Det här halsbandet är i vitt och gult guld 18 K och han ska ha 1475 LE och det motsvarare 2153 SEK. (Å andra sidan kollade jag på ett likadant på Guldmaggan på min semester och de ville ha 4400 spänn...)



Då köper jag hellre en silkesmatta som ökar i värde. Det blir nog en innan jag sticker härifrån. En liten en iallafall... Kan barnen få ärva sen haha. Blir ju några tusenlappar iallafall haha

Idag har jag jobbat på träffpunkt på Cafe del mar och så ska jag ha hotellservice och kl 20 ska jag träffa mina nilengäster som är kvar på en veckas sol - och slapp semester här. Då ska vi äta... KAMEL, förstås. Vad annars!?

Och  idag fick jag min Uplift från Kairo. Hurra hurra hurra!



och som avslutning-. En död kackerlacka på rummet!








Kommentarer
Postat av: Gunder

Hej

Ser att du ångar på i god stil

Tack för en kanon vecka på nilen (trodde inte att stear kundde vara så intressanta)Vid hemkomsten så var det -17 och det har snöat 20cm.

mvh Gunder

2009-02-08 @ 00:17:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0