22 maj- Ledig dag i Turkiet

Jag vaknade med vetskapen att jag nu skulle få en ledig dag och man hade ordnat att jag kunde följa med till Turkiet över dagen för att gå på Haman och i Bazaarerna. Jag såg mycket fram emot dagen.
Avresa kl 06.30.

Molen hade ännu inte lämnat Kerkis- eller Ambelosberget.

image1193

På vägen ner till huvudgatan passerar jag varje dag dessa höns som bor i ett hägn i en trädgård.

image1195

Jag gick ner till The Pick up place och fick, på vägen ner, syn på dessa underbara rosor...

image1194


Så kom bussen och det bar av till Samos Stad där båten skulle ta oss över sundet till Turkiet.  Vi korsade ön för att åka via Karlovassi som är närmsta vägen. När vi kom upp på krönet vid Marathokambos åkte vi in i molnen som fortfarande låg kvar över bergen.

image1196

Jag kom fram, klev på båten och kom så småningom till Turkiet och jag var lycklig...

image1197

Men jag var bara riktigt lycklig i en halvtimme. För blev det inte RIKTIGT en ledig dag.
Jag hade förvarnat att jag ville gå på Hamam för att fira att jag varit på Samos en månad + att jag hade en ledig dag. Men jag blev hämtad och skjutsad till ett Hamam och fick en visning och sedan ville de sitta ner och förhandla priset och upplägg... för att sedan bli skjutsad till bazaarerna. Det måste ha blivit ett missförstånd.
Men det kändes faktiskt lite snopet. Där gick jag med mina badgrejer i väskan och kände mig lite ledsen.

Men sen kom jag till Bazaarerna (det finns tre) och då blev det LITE bättre iallafall.

image1198.. Grand och Orient Bazaar (lite finare och lite dyrare)

Kusadasi Bazaar (roligast och mer prutmån, känner jag)) image1199

Jag hade bestämt mig för att leta efter ett par jeans och kanske en tröja. Och jag hittade båda fast inte på samma ställen.
Först provade jag jeans på kanske 4 ställen men jag gillade inga där jag var. Men så hittade jag ett ställe där det blev affär efter lite prutanden. Det visade sig att den som hade butiken hade haft James Dean i Alanya (Damlata,s områdets Bazaar). Lite roligt!
Jeansen jag köpte var Abercrombie för 30 Euro - inte bästa affären jag gjort men jag gillade brallorna med massor av fickor.

image1191

Åt lunch med agenten i Turkiet och Malin (Apollo guide i Pythagorio) och tre guider från danska bolaget Lauritzen som  numera ingår i Kuoni-koncernen liksom oss.
Jag och Malin gick sedan in i bazaarkvarteren igen och då hittade vi tröjorna. Det blev en huvtröja, zipper, Abercrombie för 20 Euro inte heller bästa affären men jag tänkte att okej 195 spänn fick godkänt...

Jag kom hem vid nio och satte mig då på terassen en stund i mina nya kläder. Då kom den lilla hungriga katten. Jag gav den lite mat igen och den åt ännu en gång med glupande aptit.

image1201.image1202.image1192

Det var den dagen det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0