12 Maj- avundsjuka, biluthyrning och hjärtattack

Det är en sammanfattning av dagens händelser som startade med träffpunkt på alla hotell.

Började med Aspres och arbetade mig sedan innåt mot kontoret. Jag har ju gått sedan i lördags och min vänster fot har fått problem med ett sår. Men jag ska få en cykel, fick jag veta idag. Den kommer hit endera dagen. Det ska bli skönt! Det blev en skön promenad men fina trädgårdsupplevelser. Här ser ni några.

image1167..image1168

Kan ni fatta vilken Ricin. Den här är 2,5-3 meter hög.
image1169

image1170..image1171

Jag fick några nya problem att lösa. Så spännande! T ex saknades några plädar, i ett par rum.
MÅNGA ville veta allt om Turkiet utflykten och Votsalakias omgivningarna
och jag fortsatte jobba på en lösning med rumsbytet, något som jag löste under dagen till stor lycka för gästerna.

Åt lunch på Taxi Driver snackbar en Gyros i Pitabröd! Faktum är att den blev så sen att jag inte åt något mer lagat mål den dagen. Nöjde mig med banan och jordnötter på lunchen. Hade tänkt att ta siesta men det blev inte så. Jag kom på en massa saker och sprang omkring i byn och ventilerade idéer.

Fick reda på att det råder STARK avundsjuka i byn över att de restauranger/barer jag gärna går till har gäster och inte de.
Mina gäster gör mig nämligen gärna sällskap till lunchen/kvällen... Vi har väldigt trevligt- skrattar, äter och dricker (men ingen alkohol för mig) och de frågar om tips och råd om utflykter med oss och på egen hand, frågar om uthyrning, busstider och båttider eller kanske vill passa på att få en lösning med något problem.

Men den där avundsjukan får stå för de jag inte besöker. Jag kan inte hjälpa alla!
Det känns lite barnsligt. Det är ju upp till alla restauranger och barer att hitta på grejer, tycker jag!
Och jag gillar annorlunda saker och går förstås till såna ställen där man kan uppleva något...
Och gästerna som väljer att resa med Apollo, som nischar sig som ett modernt charterföretag, vill också ha en annorlunda semester och tydligen gör jag ett bra jobb haha
Aja, nu lämnar vi det.

Jag hade öppet hus mellan 17 och 19.
Ordnade uthyrning av ut min första bil för två dagar på Hertz. Också en premiär!
Hade fått busstidtabellen av Philip och ordnade en Samostur med buss till Samos stad och sedan tillbaka med båt till Karlovassi och vidare med taxi till Votsalakia. Rolig tur.

Kvällen avslutade jag på Heavens bar. Och snart dök den ena Apollogästen upp efter den andra. Tror vi var 19 pers till slut och det blev dags att lämna dem. Det var en väldigt trevlig kväll - som vanligt. Smakade Alfaölet, ett grekiskt öl, som faktiskt var väldigt gott. (Yes, jag var civilklädd- Aldrig alkohol eller rökning i uniform. Det är jag noga med!)

På väg hem från baren ringde min telefon. Det var läkaren som behövde ha telefonnumret till ett annat resebolag för hon hade en dansk man med hjärtattack på läkarstationen och varken han eller frun kunde engelska. Numret hade inte jag men jag lovade komma förbi och vara tolk och via Philip, min driftige Destination Manager, söka reda på telefonnumret. Så jag gick dit och han var väldigt dålig och läkarna (de var två) var uppriktigt bekymrade för hans värden.
Men numret fann Philip på till slut och det slutade med att paret fick ta taxi till Karlovassi för vidare undersökning. Såg till att de skulle få ett kvitto på resan för att kanske kunna få tillbaka pengarna när de kom hem.
95 Euro kostade utryckning och omhändertagande av läkare och man måste betala alla läkarbesök här själv. Kan vara bra att känna till. Men har man EU-kortet från försäkringskassan kan man begära pengar tillbaka när man kommer hem.

Det var den dagen, det!
Vilket spännande jobb man har, ni!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0