Mitt nyår

Sista dagen på detta året och ett slags avslut för mig personligen, skulle man kunna säga. Livet år 2008 kommer inte bli likt det liv jag lever nu, misstänker jag. Nya utmaningar som jag inte känner till skall antas - och jag är beredd! *skrattar*

Jag hade åkt till Per redan dagen innan, d v s den 30 och här är årets sista kort på undertecknad som jag tog i hissen ner.

 

image96

 


Eftersom jag hade jobbat på lördagen valde jag att lyxa till söndagens måltid lite grann och serverade Stek lamm med potatisgratäng och grekisk sallad med ett glas rött Cabernet Sauvignon. Annars gjorde jag inget särskilt mer än pluggade lite Reseledar-kunskap.

 

image97


Nyårsaftnar firar jag sedan 8 år med Per i huset han byggde (ja, jag kan inte säga vi eftersom det enda jag har gjort är i stort sett att välja tapeter). Det brukar bli en trerättersmeny som vi delar upp på tre mål och sedan har vi ostbricka på kvällen. God mat hela, da'n alltså!!! (Något jag skulle vilja rekommendera för den som vill kunna njuta av maten till 100%.) Äter man en trerätters under en kort period äter man ofta för mycket och ibland mår man inte HELT bra av det, håller du med? Bättre och ta det i ett långsammare tempo och 10 timmar låter vällan bra?

Jag åkte alltså till "Rappet" redan på söndagen men blev tvungen att åka in till Skatteverket på måndagen för att lämna avanmälan för företaget.

image98

Jag kommer ju inte ha någon verksamhet under 2008, vad jag vet. Och jag hade INGEN lust att betala skatt varje månad som jag fick göra 2007 trots att jag kunde visa på att verksamheten var säsongsbaserad... Det var kämpigt!

 

 

Samtidigt som jag var inne i stan passade jag på att komplettera maten och handlade de sista ingredienserna på Lidl och Netto - men också på Systemet. (tänk att det ska vara så roligt att handla).

image99 image100

 
 
För samtidigt som Per var ute och högg ved på morgonen   image101
hade jag sett på ett morgonprogram om torr sherry till starka ostar och DET var jag ju tvungen att ha *småler*. Och som tur var var nyårsafton en måndag och då var det öppet, ju! På väg till bilen som stod på garage-uppfarten tog jag kort på vårlökarna som redan var på väg upp i dagsljuset! Vart tar årstiderna vägen?

 

image102

 

Annars händer inte så mycket på nyårsafton hos oss. Den är ganska som en vanlig lördag. Det var länge sedan jag firade tillsammans med vänner (och barn). Per tillhör ju inte den mest sociala jag känner och det är kanske därför jag avstår från att hitta på något. Och kanske lite brist på engagemang och fantasi, jag vet inte. *funderar * Firar ju faktiskt inte någon högtid speciellt mycket. *hehe* Är inte så traditionsbunden, vill jag påstå..

 

 
Men maten då? Vad blev det i år???

Ja, efter att ha varit inne en sväng på stan då... Vid lunchtid serverades förrätten: en Laxtoast som innefattade stekt vitt bröd täckt med sallad. På detta gravad lax toppad med dill/majonäscreme fraiche och snittad gurka. Räkor och svart kaviar "on the side". Allt serverat på en ekbricka. Till detta serverades ett vitt vin, Lindemans Bin 65 Chardonney från 2006. Man nästan grät så gott var det!

 

image103 .... image104

 

Lite skidsport (ja, DET kan jag ju gärna missa men ,men) och ett par timmar förflöt. Det blev dags för huvudrätten. Lätt panerad gös med potatis/jordärtskockspuré (kolla in hur jordärtskockan såg ut till formen. Det är väl roliga knölar, det där?!) toppad med färsk smörstekt vit champinjon, gurkfylld lätt gjutjärnsfräst hel tomat serverat med tre såser; majonäs, dilldressing och mangochutney.


  image106   image107   image105

Efter denna nöjsamma måltid hade jag bestämt mig för att genomföra mitt egna SPA. En begynnande ansiktsrengöring med peeling innan nedsänkning i varmt (gilllar 40 gradigt vatten!) skumbad. Då var ansiktet varsamt dekorerat med NuSkins uppstramande ansiktmask, något man kan känna sig behöva i min ålder *ha, ha, ha*.


image108 image109

 

Jag hade tänkt plugga Reseledar-kunskap i badet men det blev ju inget med det. Däremot kom Per in med en drink toppad med jordgubbe. Läskande och gott i värmen. Men jag kunde inte ligga still länge den här gången. Var väl lite rastlös kanske!? Det blev väl typ 30 minuter i badet, bara. Brukar kunna ligga länge och till och med slumra till en stund...
Klev upp ur badet och kom ut till en härligt sprakande och värmande brasa i Pers nya kamin *Fruff, fruff*

 

image110

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Netto hade jag köpt en Honungs-Pomelo. Om du inte har smakat denna citrusfrukt så kan man beskriva dess smak som ett mellanting mellan grapefrukt och apelsin. Den här var söt och god men man orkar inte en hel. Hur stor den är? Håll en grape och ta den gånger tre så har du den!

image111 image112

 

Mer sport blev det har jag för mig... Det är MYCKET skidsport på vinter halvåret, ni.(Och är det inte vintersport så är det sommarsport. Mycket sport på helgerna över huvudtaget alltså *eftertänksam*)

 

Så småningom kom kvällen och tid för efterrätt. Denna afton serverades vaniljglasskuber med varm hjortronsylt och till detta serverades ett litet glas hemmagjord slånbärslikör.

image113 image114

 

Nu var sporten slut och kvällen gjorde sig påmind.
Det var länge sedan vi tittade på Grevinnan och Betjänten men i år slog vi på STORA trumman och slötittade på detta. Och se'n blev det tid för mitt lotterijubileum.

 

Det är nämligen så att jag har haft som tradition att köpa en lott för varje vecka under 2007. En triss eller Femmalott per vecka. Jag skrapar en ruta måndag till torsdag och på fredagar skrapar jag hela lotten så jag kunde hämta ut vinsten (om det nu blev någon) innan helgen. Nu hade jag fått några lotter till julen och så köpte jag en extra själv. Men av de på bilden vann jag totalt 50 spänn!!! *suck* Ingen lycka där alls, inte. Men som tur är (man måste ju hitta något positivt) så inser jag att jag har FÖRLORAT - inte att jag NÄSTAN har vunnit. Några anlag för att bli spelare har jag nog inte - och DET är ju bra!

image115

 

Det har varit LITE tunnsått med vinster så jag har börjat tippa trav för 100:- per vecka istället. Och just nu spelar jag fortfarande gratis, kan man säga. Men det tryter...

 

 

 

Tiden går snabbt ibland. Dags för snacksbrickan med goda ostar, kex, laxrullar, lufttorkad skinga, physalis och jordgubbar och till detta serverades den torra sherryn Montillado Superior. Och det var väl så där. Är inte så förtjust i sherry... men visst, det funkade. Den använder jag i matlagningen nu istället.

 

image116 image117

 

Oj, sen var det inte många timmar innan tolvslaget. Dessvärre har jag varit oerhört trött under hösten, dels på grund av att inte fick någon sommar värd namnet , dels för att hösten också har varit mörk och urtrist (Var ÄR solen????????????? ) så jag höll på att somna i soffan. Guuud vad tråkigt! JAG VEEET! Jag valde att krypa under täcket... ja, så var det! Klocka var väl typ 22 eller något.

Men det blev inte ro... Grannen hade varit här tidigare på dagen och frågat om det var okej att de sköt smällare och ville förhöra sig så inte Jonzon var skotträdd. Det är han ju inte som tur är.

Dessutom var det kanske trevligt att de sköt nere i hagen för då vaknade jag till liv. Straxt efter tolvslaget vandrade jag zombie-likt upp till vardagsgrummet och skålade, iklädd min morgonrock, i bubbelvatten dekorerad med jordgubbe. Vi kunde nu skåla för året som varit och för året som komma skall... men jag misstänker att den som är mest glad över vad 2008 kommer innebära är jag själv...Per är inte LIKA entusiastisk över mitt förestående utlandsjobb. SKÅL!

 

image119

 


Kommentarer
Postat av: Per..

Hej, här har det blivit lite vinter, 3-4cm snö och nästan -5 i morse. Men det ska snart bli varmare redan i e.m plussgrader.Jag har kollat din blogg, även dina mess har gått fram. Dagen började inte bra bilen startade inte när jag för första dagen skulle med Jonzon till dagis. Men det löste sig med en kvarts försening. Så nu måste jag åka och köpa ett nytt bateri under dagen. Vi mår bra alla inklusive Jonzon. Farmor har skaffat en ny katt....
Ha de,vi hörs..(Får se om detta går fram)

2008-01-28 @ 08:56:17
URL: http://mariagraube.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0