2/1 Att se sanningen, ta ansvar och ha tålamod

Denna blogg börjar med en *Suck*

Hade ju fått mail med information från Apollo där det bland annat stod om representativ klädsel och insåg att det var lite dåligt med det i garderoben *småskrattar*. Beslutade således att åka en sväng till Ikano och gå på shoppingrunda bland 'en himla massa butiker' men motivationen var låg redan INNAN jag åkte.


För det är klart att jag har MÄRKT det!


Från att ha haft storlek 38 under 2006 hände något olustigt (!) under 2007.

Jag kan ju inte säga " vips!" för så snabbt hände det inte... Det var väl mer en våldsam släng av karaktärssvikt som smög sig på bakifrån med 1 kg i månaden *LOL* med ett återfall av Ostbollomani med MINST två påsar, alltså MINST 600 gram ostbollar i veckan. Jag var IcaNäras kanske största kund på detta snacks. Tur att man tränar dans annars hade det nog varit värre, misstänker jag.

 

image125

 

Jag skulle kunna skylla på en hel del besvikelser som jag upplevde under 2007... mer som en FÖRKLARING än som undanflykt och att skylla ifrån mig... Vänner- som jag förlorade på olika sätt, Facket -där jag förlorade min kamp, Försäkringsbolaget- där jag förlorade min kamp och ett jättekul jobb -som jag hade hoppats mer på.


Nu försöker jag ju ALLTID vända till synes negativa saker till något positivt och det har jag lyckats med, vilket innebär att jag fortfarande lever som jag lär,tack och lov! Jag förespråkar alltid eget ansvar i situationer man befinner sig i till synes plötsligt. Men det är ju en serie händelser (ord, beslut, passivitet/aktivitet etc) som gjort att du befinner dig där du är...


Så även om en och annan tår har fällts på min kind har jag ryckt upp mig 20 minuter senare och istället blivit arg. För att fortsätta vara ledsen och besviken leder till depression och martyrskap, och det har jag inte tid med. Har redan varit där och insett att livet är för kort för att ägna sig åt passivitet. Men ilska skapar energi - och då ska man använda sin kreativitet på bästa möjliga sätt och med de förutsättningar man har, att lösa eller gå runt eventuellt problem. Hur spännande som HELST! Prova om du inte gjort det förut!

 

Men nu gled jag lite från ämnet *ha, ha* brukar bli så ibland, ni.

 

Jag befann mig till slut i ett provrum med några långärmade tröjor och tänkte "nu ska jag se hur illa det är ställt". Och det var ingen rolig syn, om än förväntad...

 

image126


*Uuuhuuuhuuu!* Det var bara att inse att Något behövde göras åt denna jämmerliga och ohälsosamma situationen. Och nu kunde jag inte skylla på tidigare tråkiga händelser. Negativa saker som hänt i det FÖRLUTNA ska inte få påverka mitt NU eller min FRAMTID, anser jag!!!

För även i elände händer en massa ROLIGT också. Det gäller bara att hitta de ögonblicken och ta vara på DEM istället för det dåliga. Vad sägs om;

 

Jag fick iallafall NÅGRA dagars ersättning från A-kassan, jag fick ut LITE pengar för skadorna på bilen på försäkringen från försäkringsbolaget, när det andra jobbet inte blev som jag TÄNKT MIG fick jag chansen att söka mig utomlands och sticker till ännu ej namngivet mål under våren 2008. Fann två NYA vänner p g a jobb-byte och OCH HALLÅÅÅÅ...Ovanstående hade inte hänt om det dåliga inte hade hänt först!

 

Med en blick på bilden från provrummet fattades några beslut i samma ögonblick som sanningen kom fram: Minskade portioner och bort med ostbollar - som jag nog ändå hade förätit mig på - och nu är på väg tillbaka till rätt storlek för min längd, sakta men säkert. Det gäller att ha KARAKTÄR!

Och TÅLAMOD! Bara att bestämma sig, alltså... *fniss*


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0