24 april - Pythagorio

Vaknade halv sex och hade ingen lust att ligga kvar. Så jag gick upp, satte på datorn och förberedde frukost och matsäck. La ut mina sängkläder och möttes av en kakafoni av tuppars Kuckeliku runt om mig. Vid frukosten kom en tvestjärt spatserande på bordet och det var det sista den gjorde, dessvärre.

image1009

Idag skulle jag ut på äventyret Phytagorio och möta Philip i hamnen. Dessvärre är huvudgatan ner till hamnen avstängd för bygge vilket innebär att jag skulle leta mig ner i trånga gränder på annat vis. Det skulle bli riktigt krångligt varnade Christos. Och det kunde jag tro på efter att ha åkte där första dagen och insett att det är mest enkelriktade gator!

MEN sagt och gjort när klockan blev runt 7 hugget satt jag beredd i bilen. Jag hade gjort en extra macka och lagt in de få cashewnötterna som var kvar ifall jag skulle bli akut hungrig.

Jag var tvungen att stanna flera gånger på vägen till Pythagorio. Ni fattar inte vilken natur det finns här. Enastående och man blir faktiskt LYCKLIG av allting här. Så behöver du tid för dig själv, avkoppling och bara landa tror jag det här är ön att göra det på...

Jag kom till Pythagorio tio minuter innan utsatt tid. Hade hållit jämt tempo med infödingarna men hamnade bakom en mespropp faktiskt som stoppade upp. Här kör man inte gärna om om man inte känner vägarna, alltså.

Men jag kom fram och efter mycket om och men hittade jag en parkeringsplats på huvudgatan 10 meter från Philip, faktiskt. Vi slog följe ner till en gemytlig hamn. Jag förstår varför alla talar sig varma om denna hamn, alltså. Den är jättemysig! Massor av tavernor att slå sig ner på och två BADBARA stränder på ömse sidor!


image1011..image1012


 


image1013....image1015


Kronärtskocka som växte vilt

image1017

 

image1018..image1019..image1020

image1021. image1022...image1023

Vi fann den högra och följde några upp på klippliknandeformationer som gömde krabbor och som påminde mig lite om Gotland. Här satte vi oss och pratade lite jobb och njöt av solsken, vattenskvalp, krabbor som tittade fram ur sina gömställen och en gosse som fiskade på en klippa.

image1014

Snart fortsatte vi vår tur och bestämde oss för att gå och ta något att äta. Vi hittade en trevlig liten taverna och jag beställde på Grekiska en baconomelett och vatten och kände mig stolt. Det går sakta men säkert framåt. Det kommer nog gå vägen både med alfabetet och språksammansättningen. Har ju gett mig själv lika lång tid som med turkiskan, d v s tre månader...

Och under lunchen blev jag förkyld;;; ( i grekiska använder man semikolon som utropstecken för kännedom hehe)

Efter lunchen hade vi bestämt med agenten för Pythagorions kontor så vi gick dit.

Det var en trevlig ung man som berättade lite om hur kontoret fungerade och vi var väl där i en timme eller så. Vi gick sedan vidare till en som hyt ut cyklar/mopeder/fyrhulingar av olika slag. Dennes fru är danska - vilken trevlig dam!!! Eller ;;; måste kanske träna?


Vi blev kvar där i två timmar skulle jag tro. Och jag blev hungrigare och hungrigar och jag var typ glad när det var dags att säga Hej då! Då hade jag varit i bilen och snytigt mig och kastat i mig lite Cashew...

Philip och jag tog en Gyros på ett hak med BARA greker. Mitt val för det är DÄR det bra maten finns...

image1024

Det var visst deras lunchtid. Fick hjälp att lära mig ett uttal på ett ord av en och åt en VÄLDIGT god gyros. Här serverades den med pommes, deras pitavariant och en mild tzatziki. Jättegott. Jag längtade inte till Pizzafiket som annars i mitt tycke är de enda som kan fixa en gyros, fast de kallar det för kebab...

Vi hade avklarat Pythagorion och skulle nu till Champion för att handla... Stannade förstås lite för tidigt för att parkera men vände och följde efter Philip och hamnade rätt haha Jag hade ganska roligt där jag gick och handlade och försökte tyda vad det stod och handlade kött över disk på grekiska... så nu har jag små köttpaket med en kycklingfilé , en fläskkotlet och en entrecôte som väntar i frysen...med ris i skafferiet; Och så köpte jag lite grädde för matlagning (står det på paketet) och en grönsaksblandning. Det blir nog bra, det!

image1025

En vänlig expedit hjälpte mig i mitt sökande på hygienartiklar...

Ja, det här med grekiskan lär nog inte bli något problem. De är väldigt hjälpsamma.

 

(Och på Champion hittade jag en liten TV för 79E d v s runt 750 spänn. Något jag ska fundera på, känner jag... Jag KAN ta mig råd har jag sett i budgeten... men jag vet inte hur behovet ser ut. Och så är det ju det här med digitalbox. Måste vara säker på att det är inbyggt i Tv:n.
DVD skivor är annars billiga här så jag kan ju köpa det och kolla på datorn istället kanske...)

Innan vi var klara kom jag och Philip ut med varsitt rabattkort från Champion med chans till rabatt på vissa grejer varje vecka. Perfekt;;; Kortet var smart. Två små hade ett hål så man kan ha det i nyckelringen. Det större kan man ha i plånboken. Men det räcker egentligen att visa det lilla när man handlar!

image1026

 

Ja, efter handlandet bar det av till Votsalakia och turen var fortfarande fantastisk;;;
Min själ är lycklig...

 

När jag kom hem stoppade jag allt jag hade köpt där .. bland annat en rolig diskborste och en vettig MUGG

image1027..image1028..

det skulle vara och gick och la mig.

image1029

(Innan jag la mig tog jag lite Ouzo. Kände att jag var på väg att bli förkyld och tänkte försöka parera tillståndet med lite sprit... det gick inget vidare kan jag avslöja - men värt ett försök!)


 


 

 


Kommentarer
Postat av: malin...

vilka härliga bilder! ser underbart ut. :O)

2008-04-27 @ 19:36:06
URL: http://metrobloggen.se/mama84

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0