22 april- "Fått" bil och lägenhet

Vaknade runt halv sju och gick ut på balkongen och tog några kort från Samos stad (kallas Vathi av byborna efter den gamla delen av stan)

image972..image974..image973

Gick ner och åt frukost och hittade en spännande spenat"kaka". God faktiskt!

image975

Två specialiteter här. Man doppar grekiska brödet i det. De är verkligen jättegoda.
Taramosalalta och Skordalia

image976..image977

Taramosalata smakar som skagenröra men har fiskrom (läs kaviar) som huvudingrediens
Skordalia är kallt potatismos med vitlök. Det lät konstigt tyckte jag men det här var JÄTTEGOTT.

Efter lunchen som inte bara var ovanstående Mezes (förrätter) utan kyckling och ungbakad potatis, fick jag kvittera ut en bil och det blev dags att åka till Votsalakia som skulle bli mitt hem närmaste tiden.

image978

vi åkte först till kontoret där jag hälsade på agenten som jag gillade direkt. Pensionerad sjöman go´ och glad.
Han, Philip och jag åkte upp och tittade på lägenheten som fanns i åtanke. Det slutade med att jag satt med värdparet med min första Frappe framför mig.

image979


Och snart hade jag gjort den till min egen

image980..image981....image982..image983..image984
image985

Nu var det ju bara resten kvar. När jag skulle gå på toa... hade jag inte ens ett papper att kasta. Det blev akututryckning till ett Supermarket. Svängde in lite nonchalant, svepte ut och in i butiken, handlade det jag skulle ha och fick en chokladkaka i present och gick tillbaka med min frukost och toapapper.

image986

Så jag satte mig i bilen och tog fram nyckeln och skulle åka iväg - och nyckeln PASSADE INTE. Inte på något sätt alls. Jag försökte flera gånger och vände, tände lampan och försökte igen. Till sist insåg jag att skulle bli tvungen att få hjälp med saken.

Sagt och gjort. Jag spatserade fram till ett par unga män, förklarade mitt pinsamma bekymmer att jag inte kunde få i nyckeln... varvid jag tittar på nyckeln och får ett skrattanfall... Det var LÄGENHETSNYCKELN.
asg asg asg asg
Vi skrattade lite ihop och jag berättade för dem vem jag var och att de gärna fick glömma incidenten - vilket jag INTE tror att de gör. Men det får jag bjuda på. Jag lär göra flera såna där saker och det blir bara roligt!

Hem kom jag iallafall och lagade makaroner/ost/grädde/wienerprinskorv till middag som jag åt på min terass och bara njöt av livet till ljudet av cikadorna och havsvågor som slog in mot stranden.

Bra avslutning på en rolig dag!

.
image987






Kommentarer
Postat av: Annika

Kul att höra att allt är bra med dig! Och jag har ordnat en plats till dig på bästa ålderdomshemmet, när det blir dags för det! Läs mer om det på Ilonas blogg på Netlog :-D
Hörs snart igen hoppas jag, kram Annika

2008-04-24 @ 09:01:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0