31 januari - Mot regnskogen

Efter frukost (Kl 8:30) lämnade vi storstadens brus och reste mot världens äldsta regnskog i nationalparken Taman Negara (restid ca 4h) med ett avbrott för lunch.
I Kuala Tembeling steg vi ombord med våra mindre väskor på traditionella långbåtar som tog oss med på en naturskön färd in i djungeln (ca 2h). Resväskorna lämnade vi kvar i bussen eftersom de inte skulle få plats. Vi skulle återförenas med dessa när det var dags att åka upp till höglandet. 



Vi klev av vid Mutiara Taman Negara Resort där våra väskor åkte bagagevagnshiss upp till receptionsområdet emedan vi tog trapporna. Vi checkade in för de kommande två nätterna och hade sedan ett par timmar fritid som bland annat ägnades åt att fatta beslut om man ville följa med AJ och mig på en eller två extrautflykter: ett besök i Orang Aslibyn och/eller båtutflykt med promenad till vattenfallet.


På kvällen åt vi gemensam middag och jag tog upp anmälningar för extrautflykterna innan det var tid för en nattvandring i djungeln. Vi delades där upp i två grupper och vi hade varsin parkguide som berättade om vad vi såg. Trots den sena timmen är djungeln allt annat än sömnig, och under vandringen höll vi utkik efter de många nattaktiva djur och insekter som lever här.


Av den långa svansen att döma tror jag detta är en asiatisk Gräsödla som vilade på ett blad

Denna palm kallas för Wait-a-while palm. Taggarna har hullingar som griper tag i dina kläder och man gör klokt i att stanna upp och försöka lirka bort taggarna innan man fortsätter att gå för att slippa blodutgutelse

Det blev inte många foton tagna. Har ju bara mobilen med. Min actionkamera använde jag bara en gång på hela resan. Tror jag får investera i en kepa till nästa resa så jag kan montera kameran på den och filma. Kanske inte på natten dock. De där små tingestarna kan inte ta in särskilt mycket ljus tyvärr. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0