27 januari - Flytt till Meliá och rörig dag

Seg morgon med frukost, packande och utcheckning straxt efter kl 11. Efter besiktning fick jag tillbaka mina 100 MYR som jag betalat i deposit, för att därefter ta en Grab taxi till hotell Meliá (uttalas Millia) för tio Ringgit.

 
Det blev en lite stökig incheckning där. Inte på grund av mig utan för en arg japan som vägrade betala turistskatten 10 MYR som alla icke-malajer måste betala sedan 1 september 2017. Stackars receptionisten fick tillkalla managern och jag vet inte hur det slutade. 
 
När man kommer till hotell (finns i de flesta länder jag jobbat i) väntar väskbärare (Bellboys) och man ringer på en som ser till att bagaget kommer upp och ner. En kom och tog hand om mitt bagage som försvann i väg direkt. (Att få upp väskan till rummet kostar 2 MYR i dricks). Efter en kvarts väntan anade jag oråd och tog hissen ner, för att finna att man i röran vid receptionen hade ställt min resväska i bagagerummet redo för avfärd istället för att komma upp på mitt rum. Ingen ko på isen. Jag fick min västa och valde att köra upp den själv eftersom jag ju faktiskt behövde grejer i den innan jag kunde sticka ut på stan. 
 

Jag kunde beskåda trafikkontroll mitt över gatan


Tog en sväng till Federal och kollade in poolområdet eftersom jag funderar på att flytta dit mellan resa 1 och 2. Har bott där en massa gånger man aldrig varit där eftersom jag alltid har jobbat när jag är där.


I IT-huset köpte jag en kort USB-C kabel. Min 2 meters är ganska så otymplig
 
Det blev ett besök på Burger King där jag saknade bearnaisesåsdipen och fick nöja mig med smält cheddar 


Loggans färger påminner på 7Elevens och har ungefär samma innehåll men inte samma ordning kan man säga
 
Eftermiddagen/kvällen bestod av allsköns problemlösningar för att få ihop arrivaldagen med två ankomsttider och lite andra saker. Har försökt hitta olika lösningar sedan jag och AJ diskuterade men allt var fortfarande inte löst när jag gick och la mig. Dels har det varit nyårsfirande med ledigt hos agenten, dels har det varit vanlig helg på kontoret i Sverige. Behöver jag säga att jag sov ganska oroligt?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0