Sista månaden, första halvåret 2019

Snart är årets första halvår bakom oss. Och som ni kanske har läst så händer det ständigt en massa saker i mitt liv. Men jag vågar påstå att det inte är något märkvärdigt med det. Det händer saker i ALLAS liv - hela tiden. Det gäller bara att vara vaken, haka på sånt som verkar vara intresserant och ibland skapa sin egen verklighet.

Denna månad startade mitt liv som Team leader (TL), mitt ideella uppdrag på Friskis hade terminsavslutning och jag var på intervju på Linköpings kommun för att bli kontaktperson till någon som behöver sociala kontakter.


Men vi tar det från början och i kronologisk ordning, kanske.


Måndag den 3 juni började jag alltså som TL med allt vad det innebär med administration och personalansvar. Spännande, omtumlande och ibland kniviga uppgifter. Jag gillar ju utmaningar men jag måste bli bättre med att be om hjälp, känner jag. Och sånt har jag ju svårt med. Jag vill gärna klara mig själv i alla lägen.
I väntan på dator och telefon fick jag lösa en del saker tillsammans med kollegor och jag hann inte allt jag skulle. Men det är ju inget att hänga läpp för. Att bli fullfjättrad TL från en dag till annan är omöjligt för vem som helst. Att jag dessutom förlorade sista veckan gjorde ju inte saken bättre. (Förlorade och förlorade förresten. Den sista veckan i juni hade jag sedan länge bestämt mig för att ha min enda sommarsemestervecka.)

Vidare den 4e kastade jag mig in i ett hemligt projekt tillsammans med två andra TLs och ytterligare en ansvarsperson. Det gick ut på att framföra ett Mello-medley på Releasys Sommarfests Melodifestival. Det skulle bli ett överraskningsnummer.
Alla team hade annars under våren fått i uppdrag att på 60 sekunder, framföra en given låt i konstnärlig frihet. Man skulle jobba två team tillsammans. Jag dansade runt i mitt gamla teams video; Herreys 'Gyllene skor'. Men mitt nya hade inte gjort nåt bidrag! De hade för det första saknat egen TL under en månad och vapendragarteamet hade valt att inte vara med. Självklart skulle team 8128 vara med, tänkte jag och började lobba för det. Vi röstade fram ett Team namn (Mean Team) och fick Samir och Victors 'Groupie'. Passande eller hur? Vi bestämde att det skulle spelas in på nästa AW som var på fredagen samma vecka.

Okej, bort från jobbet en stund. Martina och Thomas fick lägenhet under våren. Det har bestämt flytt första hela helgen i juni men de började flytta redan den 5e juni! Den onsdagen kunde jag alltså flytta hem till stan för att sova några sista dagar i min bäddsoffa (fick min säng i helgen!). Det kändes helt fantastiskt att vara tillbaka, även om det har funkat bra att vara sambo temporärt.


Mean team hade AW nummer två fredagen 7 juni hemma hos en "medlem". Då spelades vårt mellobidrag in, klipptes ihop samma helg av samma medlem, och på måndag lämnades det in och fick bli bidrag nummer 9. Veckan som passerade designade jag flaggor med logga och beställde getinghandskar på Partykungen :) All in, alltså!


Så kom helgen (8 juni) och det blev dags att hjälpa Martina och Thomas att flytta de sista sakerna. Flytten tog typ 4 timmar, sen var det klart Vi hyrde lastbil och den var riktigt rolig att köra. En sån skulle jag kunna tänka mig att ha - om det var en husbil.
 
Den 12 juni var det dags för utökad mammografi igen. Hade avbokat en gång tidigare så nu kände jag att jag var tvungen att gå. Men det gick snabbt och smidigt och Margareta på Onkologen ringde redan veckan efter för att berätta att allt såg bra ut. Fyra år har passerat utan "återfall". Bra va?


Datumet för Sommarfesten kom, 14 juni - Alla fick varsin getinghandske och flagga att vifta med. Men vet du, jag tog inte ett enda kort! Men hur var det möjligt. Kanske var jag helt uppslukad av uppträdanden, bidrag, flaggor och mitt team? Eller så var det på grund av krånglet med att behöva fråga om jag fick lägga ut bilder på min blogg. För så är det ju. Du får inte fota och publicera foton på folk hur som helst. Jobbigt!
 
Vi avslutar med lite gott och blandat
I ett mycket hastigt ögonblick tidigare i år, fick jag för mig att jag skulle köpa cykel. Min gamla blev ju stulen för att par år sedan. Men vet du, jag tycker det är så tråååkiiiigt att cykla. Men den kom hem till stan och står nu i cykelförrådet, och där står den jättebra! Jag önskar bara  att jag vaknar en morgon och tycker att det vore roligt, för min artros skulle må jättebra av att cykla...
 
 
En morgon ringde Martina och berättade att det var stopp i diskhon i min lägenhet. Jag ryckte ut, åkte hem, försökte få bort proppen, lyckades inte, ringde Stångåstadens jour (för det var förstås en helg) som kom och efter en halvtimmes jobb fick loss stoppet och jag kunde återvända till landet.
Samma natt, berättade Martina, att man fått åka till grannporten mitt i natten. Det var översvämning i två lägenheter. Problemet var alltså större än bara lokalt i min lägenhet. *
Några dagar senare såg jag pumpbilen i ett annat grannhus, så den där proppen vandrade runt i området tydligen. Känner mig väldigt glad att jag fick problemet löst i min lägenhet innan det blev översvämning med alla problem och jobb det innebär.
 Pokémon spelar jag varje dag och fångar monster, snurrar pokéstop, skickar presenter, battlar och raidar. Ett annat spel jag spelar är SongPop. Det är tävling i musik. Spelade med 100 pers runt om i världen tidigare men nu har jag minskar till 71. De som inte spelar på en vecka tar jag helt enkelt bort. Också jättekul!

 
Med detta så är bara min semestervecka kvar. Den har jag bestämt mig för, ska få ett eget inlägg. Så... see ya!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tycker också det blir lite tråkigt att cykla, får nästan tvinga mig till det för att det ska bli av!

2019-07-01 @ 17:47:52
URL: http://motplus.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0