27 juli En fartfylld lördag

Min morgon startade redan vid fem som vanligt och meningen var att jag skulle ta 6:27 bussen från Åbylund till resecentrum för att därifrån åka till Mantorp station. Då hade jag varit framme i Mantorp Park runt kl 8 - men det fanns inte jättemycket att göra där då. Tävlingarna skulle inte starta förrän kl 9.

Jag hade frågat runt lite under veckan om det var någon i min bekantskapskrets som också skulle dit. Men det blev ett vanligt Nej, antingen av ointresse, upptagen på annat håll eller att det skulle bli för varmt...Så med programmet i mobilen begav jag mig ensam iväg 08:27 med Metal i öronen och vattenflaska samt färska jordgubbar i väskan.
 
 
När jag kom fram till Mantorps station ansökte jag och betalade i farten för medlemsskap i motorklubben SHRA Mantorp. (SHRA=Swedish Hot Rod Association) Jättekonstigt att jag inte gått med tidigare när jag till och med bott i samhället ett par år just på grund av närheten till Mantorp Park och Travbanan! Men, men nu är det gjort!

 
Därefter tog jag ner pokégymmet, la in ett monster innan jag fortsatte vidare till Mantorp Park. Det tog en dryg timme dit. Ja, ja. Det hade gått snabbare om jag inte hade valt att gå in på Depot för att köpa en macka och gå på toa så klart!

Hemma hade jag tagit fram vägbeskrivning hur jag skulle gå och Google Maps visade mig till landsvägen bort till huvudentrén och så fick det bli. Men när jag gått under motorvägen och var i höjd med macken, fick jag se folk gå upp för en slänt på vänster hand, och längst upp stod ett litet hus. Nog verkade det som om någon stod där och stoppade de som kom! Så jag spatserade förväntansfullt dit jag också. Och visst var det en anonym entré där! Jag fick en stämpel på handleden, ett program och kunde sedan gå in direkt i depån där bilar och personal "vilade". Sparade en massa steg på detta!
 
Vart hamnade jag då i programmet? Ja, tyvärr missade jag ju första timmen där hojarna fanns med. Hann se några Top class Twin race på väg upp till läktaren men när jag satte mig började Street-bilarna.
 

Bästa hörselskydd jag nånsin har haft.
 
Jag insåg snabbt att jag hade missat att plocka med mig mina hörselskydd. Det var ju bara att gå och köpa ett par. Hörselskydd behövs ALLTID på Drag race. Ljudet från fordonen kan ge dig hörselskador för livet. Jag blev jätteförvånad över att det faktiskt kom folk utan några skydd alls och som bara satte fingrarna i öronen när det var som värst. Men de kanske redan hade förstörd hörsel, vad vet väl jag.
 
Till de lägre klasserna funkar även mina sporthörlurar som sluter tätt och kan ge mig bra musik samtidigt. Men när det blev dags för Top Fuel, ja då åkte hörselskydden in!
Och de är nog de bästa jag har haft i min ägo. Jag valde såna där man kan forma och normalt brukar även de minsta vara lite för tjocka för mina hörselgångar. Men de här var ihåliga vilket gjorde att de blev så smala att de nästan åkte in för långt istället. Men så himla bra, alltså. De ska jag hålla hårt i!
 
Men spela nu videon  så får du se lite Drag race.
 
 
Ja, så där satt vi i gassande sol  och speakern påminde oss ideligen om att dricka mycket vatten. Men i en temperatur som uppmätte dryga 32 grader satt vi där LYCKLIGA. För Drag race är väldigt, väldigt speciellt. Ljudet, lukten av bränt gummi och vibrationerna i marken - det är inte mycket som kan mäta sig med det. Jo! Flygstarter möjligtvis! Där får man ju dessutom känna på G-krafter...


Parkeringsgarege? Någon missade att korrläsa både vid tryckning, kvalitetskontroll och leverans hahaha

Jag kom tillbaka till Gottfridsberg på förkvällen och kunde spankulera med lätta steg till Ica Nära, småskrattande åt en felstavad skylt där någon/några hade haft lite bråttom.
Och här hade du en med energi, serrö! Så det jag tänkte göra på söndagen, blev gjort denna afton.
Jag lagade tre maträtter och av någon konstig anledning blev det typ Husmanskost. Kanske för att jag och en kollega den här veckan har diskuterat mat, matlagningens vara eller icke vara  och vad som är godast? Oavsett orsak så blev det:
*Stekt fläsk i gräddig rödlöksås med kokt potatis
*Purjospäckad pannbiff med potatismos och en brunsåsvariant
*Chilistark köttfärssås med tagliatelle
 
I veckan försökte jag ju få kontakt med en i Nora, angående en Virago. Ja, den personen har fortfarande inte svarat så den hojen har jag gett upp.
Istället hittade jag en lite närmare denna lördag. Samma modell, samma tillverkningsår. Konversationen med den annonsören startade samma dag. Förtroendeingivande, tycker jag.
Under lördagkvällen pratade jag med fru Lindman som också kör hoj, för att höra vart hon har sin hoj till vardags och vinter. Tänkte om jag kunde haka på hennes lokal. Men det visade sig bli alldeles för långt bort. Då kom jag på att man kan ju alltid gå in och kolla på Stångåstadens hemsida. Inte för att jag trodde att det skulle finnas någon uppställningsplats - men kan du fatta?
De hade en garageplats på 4 minuters promenad ifrån där jag bor och för det facila priset utav 250 kr i månaden. Jamen, det var ju inget att tveka på. Så nu är jag med med MC-plats från 1 augusti. Bring the bike on, säger jag bara!!! För 250 spänn i månaden är det okej att betala för en tom plats om det inte blir någon hoj just nu. Men nu har jag löst förvaringsproblemet!
 
 

På måndag ska jag ringa Automästarna och höra vad det skulle kosta med byte av membran i förgasaren och årlig service. Jag hoppas verkligen någon svarar på telefonnumret som finns på hemsidan, för den sidan har inte uppdaterats på länge och företaget kanske inte finns längre. Där ligger nämligen fortfarande reklam för Vårkampanjer och evenemang i maj...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0