4 sep - Hemresedag med åska och regn!

Gick ner och käkade frulle som vanligt och det var ovanligt mörkt tyckte jag. När jag kom upp på rummet började det ÖS-regna och åska!!! Satt framför balkongen och kikade ut med viss misströstan.



Jag som hade planerat att behålla rummet så länge jag kunde fram till avresan kl 16.55... och ligga vid poolen ända in i det sista! Där satt jag nu och tittade ut på en mörk himmel och ett våldsamt regn!



Men nu vet jag att jag faktiskt uppskattar regn när talesättet "Efter regn kommer solsken" stämmer. Och det gör det på dessa breddgrader! Det blev solsken vid 9-hugget. Och nu var det febril aktivitet bland personalen. Det borstades och föstes vatten för glatta livet. De gjorde fint tills (de flesta av) gästerna vaknat och kommit ner till poolen. Jag behöver nog inte säga att de flesta kommer ner vid tio?



Då låg jag vid poolen redan! Vid 10 gick jag upp till receptionern och fick reda på att jag kunde behålla rummet iallafall till klockan tre (Kostar 60 dinarer) och gick tillbaka ner till min solstol. Luften kändes klarare och det blev varmt och gott igen.

Käkade lunchbuffén idag och gick sedan upp och tömte rummet. Inventerade alla mina vattenflarror och blev förvånad över att de inte blev fler under veckan, faktiskt. Tveksamt om det var mer än 15 liter där "hemma"...



















Ställde in min resväska i bagagerummet, gick och la mig vid poolen igen tills 45 minuter innan avfärd. Då smet jag in på en av toaletterna (uppmärksammade på vägen ut, när jag mötte Erik, att jag varit på herrtoa hahaha) och bytte om till Nordiska kläder, dvs långbyxor.

Så blev det dags att säga farväl till hotellet och Djerba. Vi blev upphämtade och åkte mot en TOM flygplats. Det vara bara vi där! Perfekt. Checkade in bagaget och blev impad igen: 12,4 kg med hem och då var lite presenter med i dem. I Like!



Vi hade gott om tid och jag passade på att säga Hej då till Sunniva (som åker hem till Norge efter säsongens slut), Lise, Carl-Johan (som båda åker till Sharm el Sheik) och Hanna (som kommer ha Nilenkryssningarna i vinter och som jag känner ett uns av avundsjuka för) innan jag tog rulltrappan upp, köpte en dansande kamel till Elton och gick ut i departure-hallen och tog en macka tillsammans med Maria och Erik.

Så var det dags att lyfta och ta oss till Landvetter, Sverige. Tyvärr var inte Kristin med på turen. Hon hade fått ett annat roligt uppdrag - och vi resonerar precis på samma sätt. Vi griper tillfällen i flykten. Och vi kan ses någon annan gång.. om inte annat på Facebook!

Och om själva hemresan från Landvetter fortsätter i en annan blogg.

Jag tänkte summera min vistelse med FEM SNABBA OM MIN SEMESTER PÅ DJERBA

Först FEM BRA SAKER

+ Solen och värmen får komma på samma plats - eftersom det är huvudsaken varför man väljer just Djerba!

+ billiga taxiresor och trevliga chaufförer som inte tjatar på dig

+ en liten ö som man ledigt kan göra en minirundresa på en dag!

+ Apollos personal

+ hotellets buffé som alltid erbjöd något gott att äta

 

FEM MINDRE BRA MED (finns inget som är dåligt i min värld)

- att hotell Abir bestämde sig för att placera en Apollogäst i ett rum som inte fanns kontrakt på (fast det är under åtgärd så det behöver du inte oroa dig för längre!)
- ett animationteam på hotellet kändes trött på jobbet. Om man nu ÄR trött på sitt jobb så kanske man ska byta? (Gäller egentligen ALLA som är trött på sitt jobb, egentligen...)
- Djerba är en liten ö där sol och bad dominerar. Vill du ha historiska utflykter på din semester får du läsa på och ordna såna upplevelser på egen hand. För det FINNS mycket att upptäcka även här!
- för yngre (ljushåriga) tjejer kan det bli jobbigt att gå i medinan där de fysiskt drar i dig för att komma in hos just DEM...
- avsaknaden av kryddor  i maten (säger en som gillar KRYDDIG mat...)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0