29 sep – En innehållsrik onsdag

Denna dag startade med att det var riktigt jobbigt att gå upp. Hösten ÄR verkligen är här! Det är mörkt när man lägger sig och mörkt när man går upp.

 

Men jag hade saker att se fram emot idag. Jag startade dagen med att grilla färska champinjoner i ugnen som ska vara en ingrediens i Ullareds matsäck.

 

Kl 9 hade jag en tid för permanent hos Ronny på Modeklippoteket. Jag hade ju egentligen inte tänkt perma mig innan jag åkte men efter att ha lånat plattången hos Milla insåg jag att om jag inte skulle gå med uppsatt hår ALLTID så var det bara en sak att göra – gå och permanenta sig!

Modeklippoteket har bytt lokal och finns nu på Repslagargatan i Ruth Hedéns lokaler, så jag parkerade i Åhlenshuset.

Men vägen dit blev INTE rolig. Växlarna kärvade redan på grusvägen ut från Rappet och inte blev det bättre. Jag gjorde kopplingstestet och konstaterade att det nog inte var växellådan iallafall. Det måste vara kopplingen. Efter två motorstopp i stan och muskelkraft för att byta växlar kom jag till slut till stan i alla fall - med lätt magknip.

 

Ronny rullade upp håret på olika stora rullar som förra gången och jag fick den lilla plasthättan på så jag såg ut som en lite vätte innan jag fick värmemaskinen runt huvudet 10 minuter.

 

 

Jag hann ringa Bilbyter för att boka tid 11.30 så de kunde kolla på bilen, ringa till Alice och förklara varför jag skulle bli lite sen till hennes lunch, samt läsa fyra sidor i pocketboken om Marocko innan det var dags att flytta sig till tvätten. Lockarna fixerades på ett par minuter och sen var det bara sköljning kvar tills håret återigen var lite fluffigt och jag blev nöjd. Nu KAN jag ha håret nedsläppt utan att se ut som urtvättad golvmopp...

Jag var där i drygt 2 timmar och konstaterade att det som tar tid är att rulla upp håret på rullarna. Det andra tar inte lång tid. Det var annat förr när man satt i 40 minuter med permanentvätskan som luktade ammoniak omgiven av infraröda lampor som blev asa-varma.

 

Med fluffigt hår och hårsnodden på vänsterarmen gick jag mot bankomaten för att ta ut lite cash och spatserade sedan tveksamt mot bilen.

 

Jag testade en NY grej på väg till verkstan. Jag STOD på kopplingen (japp, det är sant) och noterade att det faktiskt gick lite lättare att växla. Nu var jag alltså SÄKER på att det VAR kopplingen som pajat. Jag märkte också att det var kanske max 5 mm spel innan jag hade dragläget.

Jag sökte upp Lasse som gick med ut. Jag berättade vad jag kommit fram till och han berättade att det nog var hydraliken och att det kanske krävde att verkstan behövde öppna i motorutrymmet (vad det nu handlade om, jag lyssnade inte så noga för jag hörde bara att det skulle kosta runt 6-7000. ORKA!)

Han öppnade huven och kollade behållaren för kopplingen bara för att upptäcka att den var HELT tom!!! Han ”snodde” med sig bilen och fyllde på olja och kommenderade mig in till soffan. (Men istället tog jag en sväng på Mekonomen och satte mig, olydigt i en stol istället... så Lasse fick springa och leta efter mig ha ha)

Ja, ja. Iallafall... det är en hydraulpump som pajat men istället för ovan nämnd summa blir det 1600 som får lämna bankkontot eftersom det var lättmekat på min bilmodell. Tack Ejla!

Han beställde pumpen och lovade ringa när den kom. Bytet skulle bara ta en timme. Jag förklarade att jag skulle ju faktiskt till Ullared på lördag. Han rekommenderade mig att köpa en flaska bromsolja (aa det är samma olja i kopplingen) så kunde jag fylla på under vägen he he. För visst vore det TRIST (för Martina speciellt som aldrig har varit där) att missa GeKås i Ullared!

 

Under min tur inne på Mekonomen hittade jag en asfrän bilstol till Elton - med ryggsäck! Man blir typ som en snigel... eller sköldpadda fast istället för sitt hus har man en BILSTOL med sig. Alltså, man vet ju ALDRIG när det kan vara användbart, tänkte jag och slog till på en blå tillsammans med en gul flarra bromsolja.

 

Nu var jag rustad att fara till Alice på Lycka-till-lunch som bestod av stekt fläskkotlett, potatisgratäng serverat tillsammans med gurka och körsbärstomater. Som efterrätt blev det kaffe och kladdkaka med grädde! Mums!

Den lille kattungen Leo ville också vara med men se det fick han inte. Han blev tillfälligt förvisad till sovrummet men fick sen komma ut och gosa lite. Han är verkligen bedårande söt! Ja, det är det båda två, så klart... men kissekatten får lite pluspoäng!

 

.

 

Efter lunchen åkte jag till Milla som hade beställt dansmattan som var kvar i Rappet. Det skulle la bli träning i vardagsrummet, antar jag.

När jag kom dit var det två vagnar i hallen. Det var Camilla och hennes bäbis Kendra som var där på fika.. Och DÅ... DÅ kom jag på två brillianta idéer.
1. Elton kunde ha ryggsäckskudden som extra för kompisar som kanske vill åka med i bilen...
2. Den kunde fungera som handbagage när han kommer ner till sin mormor! Inte i något av de länder jag har jobbat i är bilbarnstol något allmänt förekommande. De flesta undrar vad man frågar om...
Så nu har Elton denna utmärkta kombiprodukt, dels till sina kläder, dels en egen bilbarnstol. My God, vad praktiskt, tänkte jag!

Efter besöket hos Milla åkte jag till Ingeborgs bageri för att köpa Ostfrallor – som de inga hade kvar. Jag var lite sent ute. Det blev en beställning till morgondagen istället. Passade istället på att säga Hej till lillebror Fredrik som bor nästan granne med bageriet.

På vägen hem gick jag in på Vikingahallen och skulle bara hämta mitt paket kaffe som jag fått på kupong... och kom ut med en kasse. Det är som vanligt, ni!

 

Väl hemma hämtade jag posten där det låg ett brev från min läkare Ulla som skrev att mitt långtidssockret har ökat till 6,7 mot 5,8 vid förra mätningen! Det räcker alltså INTE att äta 1 dl var tredje timme!

Aja, no stress! Inget insulinintag krävs än, menade hon. Vi ska kolla igen när jag kommer från Marocko! Men jag började ta mig en allvarlig funderare över portion- och motion-situationen nu.

 

Väl innanför dörren stekte jag kycklingfiléerna och fläskytterfilén som legat i marinad sedan gårdagen. Slängde in potatisgratängen i ugnen och satte mig själv vid datorn. Där gick jag ut på internet för att hitta bild på bilstolen ha ha och då läste jag att den är för barn 4-12 år ha ha ha. Det inköpet gick LITE fort, kanske men jag säger bara: Elton, väx upp!

För den numera nyfikne så finns här en liten presentation av denna omtalade stol som samtidigt är ett av Mekonomens JULKLAPPSTIPS! Kolla här!

 

 

Senare på kvällen fick jag en vision om att jag skulle måla min runda tavla SJÄLV som jag vill ha över soffan i min lägenhet som jag inte har. Försökte hitta någon som sålde rund a pannåer och skickade mail till två företag. Kanske de kan hjälpa mig?

Eller kanske nån här som vet något?

 

 


Kommentarer
Postat av: Millan - Mamma till underbara Elton

Frän bilstol du, och ja, tiden går ju fort. :p

2010-09-30 @ 16:37:14
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0