11 okt - Sverige-Marocko 0-1

Väckning kl 04.00. Jag gick upp och gjorde mig iordning. Min plan var att jag skulle packa ner handbagaget (det andra öppnar jag aldrig förrän jag är framme) och sedan gå ner till kl 04.30 och käka frulle och sen gå upp och hämta.
Nu blev det inte så. Och det blev många "inte så" under dagen, helt klart. Och det är ju det som är så himla roligt med livet - om man har humor! Och det får jag nog säga att jag har.

Iallafall. Jag gick ner till klockan 04.31 bara för att finna att det var STÄNGT! Jag satte mig ner tillsammans med andra väntande gäster - men kom på att Det var ju dumt! Att sitta av tid som jag egentligen inte hade. Bussen skulle gå kl 5, nämligen. Så jag bestämmer mig för att åka upp och hämta mina grejer och ställa dem utanför restaurangen istället. Jag steg in i hissen... och fick i ögonvrån se att frukosten öppnade. Aja, då var jag ju redan  typ på väg.

Väl tillbaka insåg jag att jag fick prioritera vad jag skulle äta. Klockan hade hunnnit bli tjugo i. Det blev ägg o bacon. Dels skulle jag inte få ägg och bacon på länge och sedan skulle det hålla mig mätt lite längre.

Bussen kom och jag gick av, som vanligt vid Terminal 5. Det är bara det att därirån går CHARTER inte reguljärfly. Men fatta! Det här insåg skulle bli en lång promenad - och det blev det till terminal 2. Och det är låååååångt när man har packning. Men fram kom jag. Jag checkade in i självbetjäningen för första gången och det gick bra. Lämnade bara in väskan, konstaterade att jag fått med mig 18 kg fför halvårsvistelsen in alles och kände mig oerhört nöjd.  Lite längre ner har ni min lista på vad jag hade med mig. Ni kommer inse att jag INTE transporterar luft...

Eftersom jag inte hade tänkt köpa något gick jag bara runt och satte mig i en av restaurangerna vid gaten och åt frukost nummer 2 - kaffe och skinkmacka.


Flygresan tog drygt 3 timmar till Barcelona. Jag hann köpa frukost nummer tre - vatten och rostbiffpanini - titta på lite video som de visade och slumra lite.

Väl framme i Barcelona fick jag hämta ut mitt bagage. Nu skulle jag åka med ett annat bolag... 7 timmar senare. Jag hade två planer att välja mellan. Stanna kvar och leta upp ett vilrum eller åka in till Stan och äta lunch. Jag letade (och det gjorde jag verkligen) efter boxar att ställa in mina väskor för oavsett vilket alternativ ville jag inte ha dem att hålla reda på.

Hittade till slut (tog en halvtimme bara ha ha) och valde så box nummer 13.



Bra nummer tänkte jag! Nu var det bara så att det fanns tusen (nja, okej jag överdriver lite) gångar med just nummer 13 i. Hur tänkte de där. Hade det varit billigare att beställa samma nummer fler gånger kanske? Så efter att jag växlat till mig 5 € i maskinen i entréhallen sprang jag förvirrat omkring och testade alla nummer 13 tills en man kom och visade mig MITT nummer 13 hahahaha.


Så där nu hade jag blivit av med bagaget. Jag hade tagit plånbok och kameramobilen med mig och fattade beslutet att nog ändå ta mig in till Barcelona och äta lunch. Jag hade gott om tid och skulle säkert hinna åka fram och tillbaka. Jag sökte upp transferbussarna, betalade 5,05€ och hamnade i centrala delarena. Där får jag se sightseeingbussar!


Det var länge sedan jag var i Barcelona så en liten stadsrundtur vore väl trevligt.
Sagt och gjort. Jag spatserar dig, betalar 21€, får ett par tomteröda hörlurar och går upp och sätter mig på soldäck! Solen skiner emellanåt och det är ganska varmt, trots blåsten.  Vi åker och jag tar på mig hörlurarna.



Guiden börjar att prata och tar det på spanska och engelska i början. Oj, tänkte jag, vad jobbigt att guida så - varvid jag plötsligt har alla guidning på... japanska! BARA!
Efter kanske 10 minuter insåg jag att de där kanalerna man kunde välja, nog inte hade med radio att göra så jag zappar lite och VIPS hör jag engelsk guidning. Där stannade jag kvar, ni!


När jag klev på frågade jag hur länge man var ute och jag fick svaret "Ca 2-2,5 timme".... Rundturen tog tre timmar!  Här är ett axplock av vad jag såg. Och jag insåg att jag lika gärna kunde ha varit i Stockholm. Det är inte mycket som skiljer de europeiska storståderna åt.... bara lite.

.

.

.

.

.

Jag som hade tänkt käka lunch i Barcelona förstod att det inte skulle bli något utav den saken. Jag fick vackert ta första bästa buss tillbaka till flygplatsen, hämta ut mitt bagage (som jag hittade snabbt nu) och kastade i mig lite cashewnötter lätt hysterisk.


De skulle jag ju haft med mig... Jag hade sett vilka incheckningsdiskar det var för min avgång till Casablanca så jag gick dit - och de var stängda. Jag frågade en flygplatsanställd varför den var stängd och hon berättade att Ja, den öppnade ju inte förrän två timmar före avgång! Jamen hallå. På andra flygplatser skriver man inte UT incheckningsdiskar förrän då heller... Jag suckade, tog mig väska och började leta efter en matställe - hittade den vitaste restaurangen ever och tog en svampomelett och kaffe för den fantastiska summan av 15€.

.

Äntligen blev det dags att checka in och nu kunde jag be att de skickade ända till Agadir. Nu skulle jag nämligen åka med Royal Maroc Air Barcelona-Cassablanca och Casablanca-Agadir så det funkade. Det enda var att jag skulle be om ett nytt boardingcard till nästa flyg. Flygplatsen i Barcelona var jättejobbig. De har valt svart marmorgolv som det speglar sig i. Tänk att en färg kan bli jobbig!


Turen skulle ta  en 1h 15 min och det gorde den. Det var bara det att planet var försenat!!! Och min marginal var 45 minuter för att kunna komma med plan nummer två. Jag såg hur stressade en del var, där de stod i kön. De vankade av och an, sprang irriterade till personalen för att höra varför de inte fick gå ombord.
Jag konstaterade att jag kan inte påverka situationen utan satt kvar och tittade på Samsungs reklam på tv:n, tittade på min biljett och tänkte att det kanske kunde gå... Och jag hoppades att det skulle gå. Jag hade inget mobilnummer till någon nere i Agadir, varken Therese eller agenten och skulle inte kunna meddela att jag inte kom när det var tänkt utan att jag blev tvungen att köpa en ny biljett.

Trettio minuter efter avgångstid kom vi så iväg. Klockan halv nio var jag på landningsbanan i Casablanca och jag sprang in till en säkerhetsvakt, sa att jag skulle till Agadir, att det var bråttom så vart skulle jag. Han förklarade  vägen och jag sprang uppför trapporna och in i korridoren efter anvisning.

Jag ställde mig i kön, gick igenom säkerhetskontrollen och tänkte att jag skulle få mitt boardingcard - men se icke. Vakten pekade bort i korridoren på några diskar. Jag lämnade packningen, sprang bort, kastade fram biljett och pass, fick mitt boardingcard med orden Jalla, Jalla varvid jag sprang tillbaka, smet igenom säkerhetskontrollen, slet till mig mitt bagage och varvade därefter ner och kunde gå ner till flygplanet.  Genomsvett! Men glad så klart att jag kommit med - och så fick jag ju ett bevis på att jag KAN springa ganska bra!

På planet ner till Agadir fick jag underhållande sällskap: En man som bott i Agadir i fem år och arbetat som lärare. Han gav lite tips om vad jag skulle se och prova. Så bra!

Nästa projekt var passkontrollen i Agadir. Det fanns fem köer, tre var jättelånga och två korta. Jag ställde mig så klart i en kort. Det var bara fyra framför. Precis när de som var framför mig kom fram tog det JÄTTELÅNG tid, kanske tjugo minuter. Det var visst något problem med deras inresa. Så när det var min tur får jag se kontrollanten vifta undan mig pekande på de andra köerna! Men Tack så mycket! Hur roligt var inte det? Jamen det var ju bara att skratta och gilla läget. Jag ställde mig i en annan kö och fick till slut komma in och hämta mitt bagage jag också!

Therese väntade på mig i ankomsthallen med en av chaufförerna. Jag blev skjutsad till mitt lägenhetshotell. På vägen dit fick jag internetmodem, telefonkort och servicemobilen så vi kunde ringa varann. Jag fick nyckel i receptionen och noterade att det fanns en liten servicebutik precis utanför. Min idé vara att gå upp med väskorna och handla lite frukost. Jag hade ju bara lite cashewnötter kvar.

Jag tog hissen upp till tredje våning, hittade dörren och klev in. Där möttes jag rakt fram av en köksdel i hallen och jag skrattade högt. Jag som önskar mig en pytteliten etta med köksskåp i hallen! Och här stod jag nu med nästan det. Det finns två kokplattor och en liten kyl med frysfack. I överskåpet fanns porslin och husgeråd.



Till  vänster när man kom in såg jag dubbelsängen och två små sängbord med hylla.



Runt hörnet stod soffa och soffbord + två köksstolar och på väggen, en tv och AC.


Från den delen går man ut på balkongen där det står stolar och bord och en torkställning. Balkongen har utsikt över poolen med solstolar runt. Är jag sugen på granatäpple är det bara att sträcka ut handen...



Till höger när man kommer in finns garderoben utan hängmöjlighet. Allt behöver således vikas snyggt från och med nu, en konstart.



Toalett och dusch ligger bredvid och är ganska stort faktiskt.



Den här lägenheten kommer helt klart funka en hel säsong!


Förresten på sängen på kortet ovan ser ni vad jag hade med mig i 18-kilos Titanväskan med Mått:: 50 x 67 x 29 cm och volym 69,00 liter)

.

Civila kläder:
Gympadojor, klackskor, fleeceunderställ, underställ i tyg av bambu, raggarsockor, Träningskläder (zumbabyxor, illgrön topp + sportbehå) Bikini, solklänning, badhandduk + liten handduk, Galabeja (fr egypten - kallas Jalabella här), Shorts + linne Bruna kritstrecksrandiga byxor + benvit blus, Svarta kritstrecksrandiga byxor + svart långblus, Hood  Långärmad tröja, Grön dress långblus + byxa fr Jordanien), 5 nylonstrumpor lång, 5 nylonstrumpor korta 6 bomullsstrumpor, 5 trosor, stödförband t fotleden (ifall att)

Uniformen:
långbyxa, kjol, tre t-tröjor, två blusar, jacka, tjock tröja, ryggsäck, Kuonikuvertväska, paraply, regnbyxor, handskar,
Magnetschema + penna till kylskåpet,
I plastpåse: Effekt skoputs, skoputsservett on the go, Fläckborttagning, aceton, after bite-stift (myggstick), ögonskuggeprimer, Depend base och top coat, skrubbvantar, hårborsten
Reseförpackning dagkräm, serum till håret, morotsolja, rosenvatten

I skor och nedklämt: Ozon mintpastiller, klädnypor, tändare med älg (present), Kabel t hårddisk, mikrofon t dataheadset, tejp, tio barnmatlådor, illamåendearmband (mot sjösjuka), åtta hårsnoddar, ett "hästsvansspänne" två hårspännen, åtta säkerhetsnålar, svart sytråd, Blåtandmodem

Necessär med: sax, pincett, nagelfil, pennvässare, fem rakhyvlar, två ögonskuggor, mascara, kajal, rouge

Toppade med mitt magnetschema som numera pryder mitt kylskåp och har fascinerat teknikern som bytt ut min spis. Men DET besöket är en annan historia...




Kommentarer
Postat av: Millan

Guud vad stressad jag skulle vara av att springa runt på flygplatser sådär med dåligt med tid. Det är tur att du kan ta det lite som det kommer! :) Spännande att läsa, och fin lägenhet var det! :)

2010-10-14 @ 20:08:02
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0