JULAFTON 2007

Den första som fick sin julklapp (läs "tog") var Jonzon. En Kanin som har pip i magen och på alla fyra tassar! De skulle få tillbringa eftermiddagen ensamma, vilket ingen nog tyckte var direkt roligt. Hans människor skulle på julkalas hos moster Kerstin.

image60


Men det höll på att inte bli så... någon hade roat sig med att parkera SIN bil natten till julafton med målet att ha närkontakt med min, självklart snygga, snart 20 år gamla Volvo 360.

image50 Det blev inget "packa in julklapparna i kofferten" där inte! Och ja, jag hade en bil framför mig också. Men denne hade haft vänligheten att lämna lite space så jag kunde baxa ut bilen. Annars hade det blivit en något annorlunda julafton för ungdomarna och mig - och Jonzon.

Vi kom iallafall iväg till slut...

image51

Vi välkomnades med glögg och på borden var vackra kort - som Jan ("morbror") hade gjort - utlagda.

image57 image58 image59
Erik, Elsa, mamma, Karin Fredrik, Martina och jag. Jan var nog i köket och Andreas lekte nog med Einar.

image61 När vi börjat smutta på vår glögg ringde Kerstin glatt in julen. Det gjorde alltid min mormor när jag var liten och traditionen har fortsatt i detta hem. (pilen visar Jul-klockan!)

image68 Medan Karin och Andreas satt med sina barn Elsa och Einar nere i källaren och tittade på Kalle Anka, satt vi andra och fikade och pratade i väntan på att tomten skulle komma.

image69


image52

För att MINA barn inte skulle ha ALLTFÖR tråkigt hade de fått varsin korsordstidning och tog hjälp av sin morbror och löste ordgåtorna så gott de kunde.

image62

Som extra bonus fick de varsin Femma-lott och fick i uppdrag att skrapa en summa i timmen tills vi åkte hem. Fanns det några rutor kvar då så fick de skrapa ALLA *ha, ha, ha* Millan vann! 5:-


ÄNTLIGEN var väntan slut och det blev dags för julklappsutdelningen och alla roliga rim!!! I år blev Elsa, 8 år, vår tomtenissa -Elfrid var upptagen på annat håll...

image54

Erik (Elsa), Jan, Einar och Karin lyssnar uppmärksamt på vems paket det är.
Millas och mina paket var lätta att känna igen. De hade alla samma mistel-papper. image63 Vi hade lagt ner mycket (hm) tid på våra snören - men DET var det minsann INGEN som märkte när det blev dags att slita upp pappret!

image64
image65 image67

Verser fanns på alla paket (utom Martinas som inte hade orkat... *Suck* Det som ÄR så roligt! Hon har inte ärvt den "ådran") och det var inte alltid helt lätt för tomten att förstå våra rim som ibland kanske inte är enligt reglerna. Ta sedan det där med olika skriv-stilar...
Och det gäller att vara uppmärksam så man inte missar poängen- paketet KAN vara ditt!!!


Och alla hade varit tillräckligt snälla sedan förra julen
att tomten kom med paket till oss allihop!
Och vi var jätteglada!

image53 image55 image73
image70image66



Tomtenissan Elsa kunde nu pusta ut och bli civil för nu var alla klapparna utdelade...

image71

image56
och satte sig istället hos min vördade moder där hon läste högt ur boken hon fick om "Barns funderingar om mormor, morfar och farmor och farfar" - och det gjorde vi också och det blev många skratt innan det blev dags för julmat... och att åka hem till Jonzon och kaninen igen som båda hade haft Jättetråkigt, förstås!

image72












Kommentarer
Postat av: Mariann

Vilket par Jonzon och Kanin! Gullepluttar. En härlig julafton ni hade. Vi har haft det lagom lugnt och skönt. Nu kommer det små snöflingor så här sista dagen 2007. Önskar dig och de dina ett riktigt Gott Nytt År! Kram!

2007-12-31 @ 11:33:21
URL: http://www.mariannlostinline.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0