3 februari - Bland frukter och grönsaker

Dagen startade med en frukost på balkongen tillsammans med en av gästerna som också var morgonpigg. Så där satt vi med våra koppar kaffe och mötte dagsljuset. 



Den här dagen startade vi annars med besök på Raaju's Hill Strawberrys, en av jordgubbsplantagerna som Cameron Highlands också är känd för. 
Här kunde vi även stifta bekantskap med en av de 2500 arterna av de ”skrikande gräshopporna” - cikadorna. Deras livscykel varierar och är ganska spännande. Det finns de som lever 17 år under jord som nymfer (ser ut som brunbeiga getingar utan gadd) innan de kommer upp för att para sig lätt hysteriskt under en vecka till en månads tid för att sedan dö. Det är hanarna som du kan höra när de lockar på honorna. Visste du förresten att cikador äts som mat i många delar av världen. I Kina anses det vara en hälsosam delikatess...



Klimatet lämpar sig inte bara för té och jordgubbar. Här finns många och stora växthus för blommor, grönsaker och frukt. 



Därför besökte vi blomster- och grönsaksmarknaden och här bjöds på Guava med äpple- och/eller jordgubbssmak.  Lite speciellt! 



Som en lite extra bonus den här dagen valde jag att åka in till Tanah Rata för lunch. Där finns en massa olika matställen att välja på. Det kunde vara kul som omväxling eftersom det annars är ganska så styrt med vart vi kan äta lunch på vägen. Målet var sedan att det skulle finnas tid för vila, gå till varmvattenbassängen, gå på Spa eller spankulera i området på eftermiddagen. 



En liten extragrej smög sig in även denna dag, i form av Afternoon Tea. Muffins, jordgubbssylt (ja, vad annars?), clotted cream och kaffe eller té dukades fram på terrassen utanför entrén till hotellet. Vad clotted cream är för något? Det kommer ursprungligen från England och är gjort av opastöriserad grädde. För att göra egen, besök https://www.arla.se/recept/clotted-cream/ där du hittar ett enkelt recept.
 
På kvällen serverades en traditionell malaysisk middag på vårt hotell och den här kvällen behövde vi inte laga maten själva :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0