26 januari - Mer jobb och planering

Hade en tanke på att gå ner och köpa frukost på kaféet men skippade det. Bättre att göra mig av med det lilla jag har i kylen. Imorgon ska jag ju faktiskt checka ut.
 
Efter frukost blev det jobb framför datorn till kl halv två på eftermiddagen. Då hade jag även hunnit käka lunch och tänkte mig en promenad ner till Sungei Wang Plaza eller Lot 10. Måste hitta ett par tunna ljusa byxor. Har ju bara svart och myggor gillar mörka färger (Läs mer på https://topphalsa.se).
Glad i hågen steg jag ut genom dörren - i shorts mot bättre vetande.
 

Naturkrafter


Regnskogen mitt i KL


Och så var det ju de där blommorna längs med trottoarerna.

Min promenad kännetecknades av idel omvägar och att gå vilse. Något av en hobby i och för sig, eftersom man får se sådant man inte brukar se annars. Problemet kan dock vara att man hamnar obekväma kvarter. Och det gjorde jag idag. 
 
Jakel mall, ett väldigt muslimskt varuhus. Jag gick in och vände ganska snart. Det här var ett ställe man inte gick runt med shorts i. Så dumt att jag inte tog mina långbyxor! Nu fick jag gå därifrån i oförättat ärende, som var till 4e våningen där det fanns byxor för damer...
 

Från Jakel mall gick jag vidare på snirkliga vägar och befann mig snart i okända bazarkvarter. Hade varit supertrevligt att strosa runt i - om jag hade haft långbyxor. Som ensam turist där blev det fake-it-til-you-make-it, det vill säga att jag låtsades som om jag visste vart jag var och skulle utan att ha en aning. Försökte gå på min kropps känsla och faktiskt - efter en liten stund förvånade jag mig själv genom att komma ner till Masjid Jamek och China town! Bra där, Graube!


Nu hade jag ju inget ärende i de här trakterna, och jag gick i cirklar tills jag tog hjälp av GPSen och kunde vandra in på mer kända vägar. Här ovanför ser ni bild på planket som var med på bloggen för typ två år sedan. Bakom planket står en lång betongbyggnad som skulle blivit ett hotell, men fortfarande såg precis likadan spökligt ut. Tror dock inte att skyskrapan bakom fanns med då.
 
Hoppade in på Federal på hemvägen och kollade deras walk-in-price för mellantiden om 15 dagar. Hade bokat lägenheten samma period men har blivit besviken på deras poolområde med obekväma trästolar och ingen kontroll på vilt plaskande pojkgäng som inte lyssnade när jag argt sa till. Inte för att jag hade planerat att hänga vid poolen särskilt mycket - men om jag vill slappa vill jag ha möjlighet att göra det också. Priset Ella gav mig blev dock ca 3370 SEK med frukost vilket betydde nästan dubbelt så mycket än för lägenheten så det fick jag slå ur hågen (för stunden).
 
På baksidan av Federal ligger Plaza Low Yat, varifrån jag tog en taxi från Starbucks häromdagen. Idag var det lejondans framför Burger King och inte bara av de unga gula lejon, utan även den vita som är äldst i lejonfamiljen. 


Släntrade in på ett väldigt stängt Sungei Wang. Men mitt bland alla dessa mörka butiker hittade jag ett stånd med byxon - som jag dessutom kunde ha! Så nu har jag gråmelerade tunna byxor som får duga.


Det finns en hel del skyltar med Jimmy Choo (Skodesigner). Inte så konstigt. Han föddes i Malaysia, närmare bestämt i Georgetown.
 

Fick för mig att jag skulle köpa en sådan där solskyddsjacka till. Upp till herravdelningen där jag sansade mig. Jag kan ju bara använda en i taget, va?
 
Det var rusningstrafik när jag gick hem och trafiken stod mest stilla hela tiden i Bukit Bitang, som ligger mitt i centrum.


Tog en snabbis in på Lot 10 också, men kom ut tomhänt.

Lite vattenånga som svalkar är inte dumt utanför en hotellentré.

Väl hemma köpte jag middag på lokala supermarket - men tror du inte jag tog fel! Jag som inte gillar de där ansjovisarna köpte Nasi Lemak med bara ansjovisar. Men de gick enkelt att plocka bort så till middag med kryddigt ris och körsbärstomater. Funkar ju bra det också!

Jag ägnade sedan hela kvällen att hitta boendealternativ för nätterna mellan rundresa ett och två. Och efter en massa velande fram och tillbaka fattade jag beslutet att det fick vara värt 6 nätters vistelse på Federal som jag känner till väl och gillar i ett favoritområde.
Priset då? Jo, jag surfade ut på Trivago som länkade till Agoda som i sin tur hade pressat priset på Federal att jag fick ner det nästan 500 spänn mot walk-in-price. Kom undan med 2863,08 SEK. Betalt direkt och utan möjlighet att få tillbaka visserligen... men jag får leva med förhoppningen att kunna förbli levande tills 10 februari helt enkelt ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0