25 januari Shoppingrunda

Först: Smörsandwich med ost lät ju jättegott... Men hallå, varför ha socker på? De gick inte att äta. Alltså den kombon - vem kom på den?
 
 
Terminalarbete på förmiddagen och Pokénad med shopping på eftermiddagen.
Tanken var egentligen att gå till ett annat varuhus än KLCC, men jag gick lite fel och hamnade där iallafall.
 

Alla vägar bär till Petrona Towers verkar det som.
 
 
 
Suria KLCC är, liksom många andra varuhus här, fyllda med märkesbutiker. Mitt ärende gick till Estée Lauder. Tänkte kolla om de hade min favoritparfym Youth-Dew - och det hade de!!! Lyckan är total! I Sverige verkar den inte vara särdeles poppis i fysiska butiker, för jag hittar den enbart online.

 
Den här dagen firade man in Kinesiska nyåret. Man går från Grisens till Råttans år idag. 
Och så klart gick grupper runt och visade upp Lejondansen, en kinesisk tradition som dansas under helgdagar och viktiga evenemang. Dansen ska driva bort det onda, så att lycka och välgång kan ta dess plats. Nu läste jag på nyheterna att kineserina själva inte längre är så intresserade av de fluffiga lejonen längre, men nog är det en publikmagnet alltid.
 


Sorry, sista bilden fick bli en skärmdump från min video. Glömde redigera innan jag la upp den från mobilen. Ni får leva med att den blev med svart bakgrund.
 

Tog ut pengar för rundresan som startar nästa vecka - och jag brukar gå just till den här banken - ClMB. Vet inte varför men det liksom bara blir att jag hamnar där. 
 
Madam Kvan's är berömd för sin Nasi Lemak - Nationalrätten. Det är en risrätt kokt i kokosmjölk som äts framförallt till frukost och består av små helstekta ansjovisar, rostade jordnötter, hårdkokt ägg, och en het kryddig sås. Jag klarar personligen inte av ansjovisarna men allt annat är gott. På Madam Kvans´s kan man få rätten extra god.
 
 
Men jag var inte på Suria för att äta. Jag skulle ju ha något ljust långärmat som
är antimyggvänligt. Därför gick jag till UNIQLO där jag är medlem. Men här är otänkbart för mig att handla på damavdelniingen. XL här är som M hemma så jag får ta mig till herravdelningen för att satsa på deras XL där istället. 
 
 
Och jag hittade en spännande jacka faktiskt. Den är en lättviktare med UV-skydd (!) och regnskydd. 99 MYR (233 SEK) på rea. Supertunn och med hood. Jamen alltså, den är ju perfekt för djungeltrekking känner jag. 


Känns som en väldigt bra investering faktiskt. 

Gick runt lite mer i varuhuset. Delvis för att jag behövde ett par ljusare långbyxor också, av antimyggskäl. Jag har ju bara ett par svarta med mig och det går ju inte an!
Men när jag spankulerade runt där i de mer lokala butikerna, så slog det mig hur mycket 80-tal som hänger på galgarna. Plisserat, volanger, överdimensionerade kragar och höga axelvaddar överallt. Behöver jag säga att det inte blev något mer handlat i klädväg idag?


Känns som man har haft den här typen av kläder för runt 40 år sedan.
 
Men shopping av andra ting blev det. Hamnade på Hokkaido till exempel. Hokkaido är extremt populärt för läckra desserter som kakor, kakor, muffins, choklad, glass och mycket mer. Här köpte jag tre mini cheese cakes inte större än en munsbit.
 
 

Med hem kom cheese cakes med Dorian, blåbär och ost.
 
På Isetan köpte jag påfyllning till kylen. Och idag slog jag på stort och köpte körsbärstomater. De kostar som hemma men ibland måste man lyxa lite också.
 


Från bageriet utanför Isetan, där man plockar sitt bröd på en bricka med tång, köpte jag en ostmacka som jag hade som färdkost. 


Intressant croissant med löskokt ägg som värms innan servering. Inget för mig dock...
 
Jag var ju ute efter antimyggkläder idag, och behövde fylla på med myggmedel. Sedan ett par år är det förbjudet med DEET men det jag köpte kunde vara lika effektivt i 8 timmar. Har provat lite olika lokala myggmedel här utan att ha blivit så imponerad, men denna är värd att prova iallafall.
 

Vi får väl se hur effektiv denna är i Cameron Highlands och Taman Negara. I KL är mygg inget direkt problem. Har bara fått typ 5 myggbett på benen, that's it. 
 

På apoteket rådfrågade jag om andra antiinflammatoriska tabletter för min axel. De Voltaren 50mg jag köpte först hjälpte inte ett dugg. Så istället fick jag dubbla dosen. Notera att här köper man kartor som man får i små påsar - inte kartonger. Smart, för då slipper man ju kasta överbliven medicin.
 
När jag anlände till lägenheten i tisdags noterade jag en avspärrade väg upp till vänster. Jag hade fått en idé om att den nog skulle ta mig snabbare till Tvillingtornen - och därifrån. Därför testade jag att gå där idag.
 

Deras stoppljus vid övergångsställen har väldigt ofta intressanta placeringar - typ 5 meter från övergångsstället. Väldigt ologiskt i min verklighet. Men det finns väl någon anledning jag inte känner till.

Och så var det ju det där med genvägen. Jamen den funkade ju hur bra som helst! 

Efter middagen, jobb framför datorn och SongPop blev det så läggdags för att ladda batterierna för morgondagen. Det blir sista hela dagen på OYO. I övermorgon skiftar jag nämligen boende till Mélia, där jag ska bo med gästerna under vistelsen i KL. Ser lite fram emot att flytta till ett hotell med bufféfrukost...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0