23 januari - Utedusch

Halv fem (på morgonen) kollade jag vädret. Kändes rätt så fint, faktiskt. Sen kom dagen att visa prov på varför man säger: I KL går man aldrig hemifrån utan solglasögon och paraply...


Bara som en liten jämförelse tog jag med vädret i Linköping också.

Men jag gick inte upp halv fem, utan låg kvar runt tre timmar till. Så klockan halv åtta bestämde jag mig för att nu fick det vara bra med sängliggandet och gick upp och gjorde frukost. Det blev en något annorlunda frulle. Men jag blev mätt iallafall. Nu till dagens eskapader, då!

Frukost: Kaffe med grädde, salta kex med färskost, en tomat, vanlijyoghurt med banan. 
 
Det blev så klart en massa promenerande idag också. Totalt på två dagar, har jag gått 2,5 mil och det får jag känna mig nöjd med. Målet med min promenad var Chinatown och inköp av axelremsväska och så klart, att spela Pokémon.
 

Klocktornet på gamla marknadsplatsen.
 
Kasturi Walk ligger intill Central market.
 
Jag blev så himla besviken att kinesiska zodiaktecknen inte fanns utan för huvudingången till Central market i år.
 
En liiiten bit interiör i Central Market. Här kan man handla utan att behöva pruta, vilket många turister föredrar. 
 

Ett fönster fullt med Maneki Neko-katter a.k.a Lyckokatter stod och vinkade till förbipasserande

Delar av Masjid Jamek (moskén) i förgrunden med Sultan Abdul Samad-byggnaden i bakgrunden med klocktornet som skulle likna Big Ben. Flaggan till vänster svajar på Självständighetstorget (Merdeka Square).


Gick en sväng på Petaling street Market i Chinatown. Här hittade jag en fake-Diesel med en massa dragkedjeförsedda fack för 100 spänn (gick inte att pruta med damen här inte) och en kvalitet som tveksamt håller i två månader.


Jag gick både fram och tillbaka till China town. Tog en fruktstund på en busshållplats för att fylla på energireserven.
 

Jag tror jag har gått och blivit lite melonberoende faktiskt. Perfekt i värmen!


Trottoarerna här är i betong. Men betong behöver inte vara tråkigt. Som inspiration har man tagit löv från regnskogen som finns längs vägen, för att göra bladavtryck. Lite fint, eller hur?


Vy in mot KL Forest Eco Park som är ett regnskogsreservat mitt emot där jag bor i centrala KL.

En blomma ur Kostussläktet. Jag är inte heeelt säker men det kan vara en Costus Spiralis .Den planteras gärna längs trottoarerna på de mest trafikerade vägarna.
 

Jag gick till Suria KLCC, Shopping centret under Twin Towers, för att handla lite mat på Setan (matkedja).

En av de som säljer Fish eyes objektiv för mobilkameror till turister undrade om inte jag skulle ha en också. Och så fick jag prova. Men jag ska ju dit en massa fler gånger så det får vänta om jag ens vill ha ett.Vi får se.
 
Mitt pokémonspelande (tog ner ett gym) irriterade vakten som ni ser ryggtavlan på till vänster i bild. Jag blev bortschasad när jag ville fotografera pokéstoppet utanför ingången till ett av tornen hahaha Det jag ville fotografera syns i mitten på fotot, det där gröna som snurrade runt. Larvigt och övernitiskt att köra bort en snart 60-årig tant tycker jag.
 

Och inne på KLCC var det så klart nyårspynt överallt, som man kunde bli fotograferade i och med.


På Setan hittade jag några bekantingar: veganska färskostar som var med på kalaset hos Martina.
 

Och om man gillar sushi hade man kunnat hamna i dess paradis. Det här är bara en liten del av den avdelningen.

Men jag körde på pastalinjen och varm mat. Inte helt billigt dock. Betalade faktiskt runt 20 SEK per styck. Men jag insåg att det skulle bli dyrare att laga mat själv hemma eftersom jag inte hade några basvaror. Onödig investering för bara en vecka. Jag kommer ju inte kunna ha grejer kvar här.

Bonusinköp: GODA chips och så klart - melon färdigskuren och redo att ätas. 
 
När jag var klar började jag gå hemåt. Då kom de första dropparna. Här snackar vi droppar som är som moderna 5-kronor, va.
 
 
Men jag tänkte att, äsch, det blir nog bara det - och vandrade vidare. Kom väl sisådär 50 meter. Då öppnade sig himlen!
 
 
Men hem kom jag, I dyngsura kläder och kippande sandaler. Men levande - och visst, det var väl ändå det viktigaste, eller hur?
 
Igår slarvade jag med vattendrickandet och här får man betala ganska omgående med yrsel och huvudvärk. Så denna kväll avslutade jag med vätskeersättning, redo att möta morgondagen som innefattade en massa jobb vid skrivbord och tillsammans med min lokalguide, AJ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0