21 januari ARN-DOH-KUL

Resan gick bra. Hade bokat fönsterplatser och kunde sova ganska mycket tror jag, för jag började se tre filmer (Gemini, Angel has fallen, Detektiven Pikachu) som jag bara såg slutet på. Och nattflyg är en bra idé vid långflyg runt 15 timmar och en mellanlandning, faktiskt. Då mellanlandar man i dräglig tid.
 

Hade bokat fönsterplats på båda flygresorna. Det blir så mycket enklare att sova för mig, eftersom man kan byta sovställning lite mer.


Pikachufilmen var så himla söt och bra gjord. Man kände igen alla figuerna direkt!
 
Lite om resan ner till KL: Doha som jag har ansett var en av världens tråkigaste flygplatser, gick inte att känna igen. Den var fantastiskt fin med en massa restauranger och butiker. 
Och istället för en lång bussresa mellan flygplan och terminal, kom man in i terminalen direkt. Om det var långt emellan terminalerna fanns det Sky train som gick typ var tredje minut.  Jag hade bara tre timmars väntetid här. Försökte hålla mig gåendes så mycket som möjligt och samlade väl ihop några steg innan det var dags att sätta sig på nästa flyg.
 

Näe, man behövde inte gå om  man inte vill. Det gick bra att åka rullband också.


Jag förstår inte helt vad ett troll har med Qatar att göra, faktiskt. 


En massa nytt. Det fick verkligen inte att känna igen sig på en fläck.


Skytrain går mellan terminalerna.


Det är slut med bussning mellan plan och terminal nu.


Och en massa kul Pokéstop fanns det ju då förstås.

Man märkte när man kom in i annan tidszon. Lite märkligt faktiskt. 


Vi landade runt kl 21 lokal tid (svensk tid kl 14). Jag aktiverade SIMkort, gick igenom Immigrations med passkontroll, fotografering och fingeravtryck, hämtade resväskan och beställde en GrabCab (typ Uber som också finns här men som är dyrare). Då var klockan cirka 22.30.
 

Straxt efter 21 landade vi på Klia Airport i KL


Bästa sim-kortet i Malaysia enligt mig.
 
Under tiden jag satt i taxin in mot stan (tar cirka en timme) försökte jag nå lägenhetshotellet utan att lyckas. Googlade på namnet och fick upp ett nummer till deras servicecenter och ringde dem. Efter mycket om och men framkom att incheckning är bara möjlig mellan 07 och 22.
Så där satt jag i taxin, utan att ha någonstans att bo ankomstnatten. Det märkliga i sammanhanget var att, innan jag åkte hemifrån hade jag fått bekräftelser från Booking com och påminnelser om att skicka flightnummer och beräknad ankomsttid. Och det hade jag gjort och skrivit mellan 23 och 00. Det enda jag fick var att någon skulle möte upp vid ankomst. Det stämde alltså inte.
Det var ju bara att tänka snabbt. Först hörde jag med chauffören men så kom jag ju på att jag kunde ringa hotel Federal, ett hotell som jag har bott på en hel massa. Pratade med receptionen och fick i realtid ett rum för 191 real + skatt. Så min chaffis fick styra hjulen dit istället.
 
Hotel Federals Kinesiska-nyårs-pyntade vestibul

Det blev ett kärt återseende när jag kom fram, för den som stod i receptionen var ingen mindre än Ella!  Jag installerade mig på rummet och gick snart och la mig. Allt ordnade sig till slut och jag slapp sova på en bänk. Det hade ju varit lite småjobbigt, även om jag hade gjort det om jag inte hade kunna lösa det. Och det var sjukt skönt att ta av stödstrumporna efter 29 timmar på resande fot.

Randiga ben kom fram ur strumporna

Imorgon skulle andra äventyr vänta men det kommer i annat inlägg det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0