17 januari Té och åter té

Klockan 9 satt glada gäster i bussen som skulle ta oss till BOH - landets ledande producent av svart té. Denna plantage anlades av J.A Russel år 1929. Han var en brittisk affärsman som trotsade depressionen och vågade satsa på denna efterfrågade produkt. Landområdet han fick tilldelat sig var ren djungel men efter att ha röjt undan den kunde han börja odla. Med sina 8000 hektar är det idag den största plantagen i hela Sydostasien. Men att komma dit är inte helt enkelt eftersom vägen smalnar och serpentinvägar avlöser varandra. Så för att komma dit måste man åka antingen i bil eller mindre bussar. Vi har det roliga nöjet att skumpa upp på de slingrande vägarna i en skolbuss. Låt mig visa lite foton från de gröna böljande omgivningarna!
 
 
Innan vi vände tillbaka till vår buss smakade vi ju så klart på denna dryck medan vi kunde glädjas åt de fantastiskt vackra omgivningarna. Här är bra för själen att vara!
 
Nu kan man ju tro att dagen var slut här, men så blev det inte. För på hemvägen svängde vi förbi ett av de samhällen där de har frukt- och grönsaksmarknad där jordgubbar säljs mest. Här passade jag på att köpa både frukt och lite godis till oss allihop. Sånt går alltid åt :) Och så köpte jag med mig en påse små plommontomater. Översta bilden är inte larver, som man kan tro. Det är faktiskt Gingseng. De kom däremot inte med hem i någon påse.
 

 
På kvällen åt vi gemensam middag och kunde glädjas åt att imorgon, då skulle vi vara framme på ön Penang. Där kunde gästerna se fram emot 14 dagar med aktiviteter och utflykter som jag var "mamma" till, avslappning eller äventyr på egen hand utan mig. Där skulle deras vilsamma semester starta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0