14 januari KL by day

Vistelsen i KL började med en orienteringstur i staden. Vi blev skjutsade av vår eminente chaufför Hussein till Jamek Mashid, en av de äldsta moskéerna som byggdes där för att hylla malajerna. Härifrån gick vi tillsammans med A.J, vår lokalguide, i malajsiska, brittiska , indiska och kinesiska kvarteren. I Central Market stannade vi och åt lunch på Precious Old China - förrätt, 6 små rätter och efterrätt. Här kommer ett fotopotpurri från stadspromenaden.
 
 
Vi tog sedan bussen till Twin Towers, världens numera 7e högsta torn på cirka 452 meter (högst i världen nu är Burj Khalifa i Dubai med 163 våningaren och 828 meter upp i luften. Om Jeddah Tower i Saudi blir klart år 2020, beräknas den byggnaden spränga 1-kilometersgränsen. Galet!).
De som inte hade bokat biljetter via mig igår, fick ett fotostop medan de andra följde med mig in i Torn 2. 
 
 
Det är svårt att få biljetter eftersom det är begränsat antal som får åka upp (måndagar är det helt stängt).. Det är slot-tider som gäller och man åker upp max 15 personer i taget så det kan aldrig bli trångt. Biljettkassan öppnar 8.30 och man kan se köbildning från klockan 06.30. Denna dags biljetter var slut vid lunchtid... Numera går det att köpa online, men man måste åka och hämta dem samma dag när biljettkassan öppnar, berättade A.J, och det hade han ordnat..
 
Vi fick gula Visitorband att hänga runt halsen och blev därmed The Yellow Group, med slot-tid kl 15.15.. 
 
 
Först fick vi säkerhetsgenomgång, därefter susade vi upp 5-6 meter i sekunden upp till 41a våningen där vi gick ut på Himmelsbron för lite fotografering.
 
 
Efter ca 15 minuter där, flög vi vidare upp till våning 83. Där bytte vi hiss för att komma upp till 86:an, som är den högsta våning som allmänheten får besöka
 
Om det är värt besöket? Absolut. Om man är i KL är det synd att missa! Man har en vidunderlig utsikt över staden.

 
Totalt 45 minuter är den här turen i tornen. Vi tog sedan Monorail hem två stationer, bara för upplevelsen plus ömma fötter. Och med detta var utflyktsdagen slut för gästerna.
 
 
Jag promenerade lite till för att lägga upp en kul promenad ner till China Town, som jag ska ta de som har lust imorgon förmiddag efter min HS (hotellservice). Hela China Town är en kul upplevelse. Kanske tar jag lite fler foton därifrån imorgon. Idag får ni nöja er med ett matstånd med en massa grillspett.
 
 
Min kväll avslutades med en av de godaste Pad Thai utanför Thailand, på matmarknaden som ligger på en bilfri gata i bakkant från hotellet. 
 
 
Inte för att det är särskilt rogivande att sitta där eftersom det pratas högt och spelas hög musik, utan för den goda asiatiska maten som serveras där - och självklart upplevelse av att vara med främst lokalbefolkningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0