12 januari - Resdag Penang - Kuala Lumpur

I hotellets hissar kommer det upp nya visdomsord varje dag. Nästan lite spännande att se vad de sätter upp.
 
 
Mitt flyg skulle gå kl 15.30 från Penangs flygplats och flyger man med AirAsia åker man i god tid. De själva rekommenderar att man är på plats 4 timmar innan avresa vid internationella flyg, och 3 timmar innan när det gäller inrikes. Och man kan gott förstå varför eftersom flygplatserna här är ganska röriga. Man kan inte låta bli att undra om folk som inte ska flyga, ändå åker dit och handlar och käkar, faktiskt.
 
Nåväl, jag hade kunnat be hotellet att ordna transport för RM60, eller att ta 102:n dit som skulle ta runt 3,5 timme om jag hade tur, men jag valde att beställa en bil på Grab. Och tur var väl det, för chauffören Erik var Pokémon och Ingresspelare, så vi hade mycket att prata om under 45 minuter som det tar med bil. Det var lite extra kul, tyckte vi båda två.
 
Jag var på flygplatsen vid lunchtid. Försöket att checka in online misslyckades så jag fick gå till en av automaterna. Det bästa är alltid att checka in via mobil eller dator. Då slipper man stå i två köer..
 
 
För köa måste du för att bli av med ditt bagage, speciellt om du vill ha kvitto på att det faktiskt är inlämnat. Det är inte som hemma att man får sitt kvitto redan i automaten och kan scanna själv och skicka iväg på bandet. (Det finns obemannade stationer också, men det är dumt att chansa. Här rekommenderas man till och med att lägga bagagetagg INUTI bagaget, just in case.)
 


Efter att ha blivit av med väskan jag passade på att äta lunch där. Idag blev det Penang Curry Mee (en soppa) på matkedjan Nööödles. (Känner mig lite hemma där bland alla Ö.) In kom en djup tallrik, stor som en salladsskål, med mat. Var det verkligen tänkt att jag skulle äta allt det där? Antagligen. Men det klarade jag inte av.
 
 
Men du, förklara för mig varför asiatiska länder alltid lämnar skalet på i grytor och soppor? Om man är ute efter smaken så skulle man ju kunna lägga dem i en typ kaffefilterpåse och koka dem samtidigt och sedan bara lyfta ut påsen? Att skala dem själv blir ju onödigt kladdigt, alltså!
 
 
Dessutom att äta nudlar med pinnar är inte min starka sida. Att få upp dem är  ju inga problem. Det är att äta dem som blir så himla slabbigt, tycker jag. Med en gaffel kan du snurra upp dem och få in dem i en tugga, men det klarar jag inte av med pinnarna utan nudlarna hänger som ett skägg ifrån munnen - inte snyggt alls. Men soppan var jättegod, om än VÄLDIGT stark. Jag svettades, grät och snörvlade precis som vanligt. Det är ju jäkla synd att man inte tål stark mat så bra, du. Det går åt en himla massa servetter...
 
Efter ett toalettbesök var det dags att boarda planet, som bara var en halvtimme försenat. Det är inte alltid det finns vanliga toaletter. Är man ute på stan är det inte ovanligt med hålet i marken. Men här kan man välja.
 
 
När jag väl landat på Klia2 (den lite mindre flygplatsen) fick jag vänta på bagaget nån halvtimme. Det kom liksom en väska i taget. Och när jag fått den, Grab:ade jag igen och kunde åka med chauffören The mot Federal. Det var mitt i rusningstrafiken och trafiken stod helt still bitvis. Men fram kom jag och kunde återförenades med stora resväskan och komma upp på rummet. TV:n kom på och för första gången den här veckan såg jag en film på Vision Four. Det kändes ju väldigt lyxigt, måste jag säga.
 
Imorgon var det dags för skarpt läge. Jag skulle bli hämtad kl 16.00 av A.J (min lokalguide) med bussen. Därmed är min uppstart slut och alla planer lagda. För det är alltid bra att ha en plan. Sen får vi se hur det blir i verkligheten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0