3 februari Överraskning och en onödig start

Det var reseledaren i mig som vaknade och gick till frukosten. Kände att jag hade massor att göra. Destinationskunskap - ett av reseledarens ledord...

Men innan jag berättar mer om det tänkte jag berätta lite om hotellet. Jag valde Jambu Inn för att det var ett billigt paket med flyget. Jag betalade motsvarande cirka 2000 kronor för flyg och 7 nätter på AirAsia.com 
Bokningen inkluderade frukost, gratis WiFi och tillgång till pool. Alla rum skulle antingen ha balkong eller terass med utsikt mot trädgård, ha badrum med dusch, AC, TV och omdömet från tidigare boende gav hotellet bra recensioner även om det var enkelt. Här är några foto från rum 611, som blev mitt rum.
 

 
Och så några från själva hotellet.
 

 
Men absolut, det hotellet ÄR enkelt och rummet var riktigt, riktigt slitet med brännhål i bord, sprickor och färg på väggarna, trångt så man inte kan öppna båda skåpsdörrarna och avloppslukt  från brunnen i badrummet. Men vet du, sånt är inte viktigt. Allt är helt. Allt fungerar och jag har en massa engelska kanaler. Och jag är på Bali och jag fick påminna mig om flera gånger under dagen att jag faktiskt har semester här! 
 
Nåväl, igår när jag skulle checka in blev jag hänvisad till en annan hotellreception som låg lite längre in på området. Det hette Diwangkara Beach Hotel. Det hotellet var lite finare, hade större och välskött pool och egen á la carte restaurang som låg direkt på stranden med gratis solstolar och utsikt över den aktiva vulkanen Agung (som tydligen är bäst att fota klockan 6 på morgonen innan diset kommer)! 
 
MEN du förstår, vi som bor på Jambu har också tillgång till samma saker!!! Snacka om att få valuta för pengarna, va? Här är några foton från Diwangkara.
  
Men jag kunde ju inte stanna på hotellet idag. Det var reseledaren som därför tog ryggsäcken och började undersöka närområdet, för att därefter promenera längs strandpromenaden för att komma in till centrum. 
Destinationskunskap... Det gäller ju att veta var man är!
 

 
Efter två timmar i stekande sol, bara en liter vatten som jag gick och smuttade på och en luftfuktighet runt 80% hade jag inte kommit något närmare en stadskärneliknande miljö, trots anvisningar på min GPSkarta från en anställd på det supermarket där jag välbehövligt fyllde på vattenreserven.
 

 
När jag kom till stadens sjukhus, bestämde jag mig för att det var hög tid att äta lunch. Klockan hade hunnit bli kvart i två. Jag hittade en restaurang, Mangis, på huvudvägen och där tog jag en krämig potatissoppa. Jättegod! Med den i magen tänkte jag spatsera vidare i mitt sökande efter Denpasars centrum - men där tog energin slut. Jag stoppade en (väldigt dyr visade det sig) taxi till hotellet och låg i sängen resten av dagen, faktiskt. Så himla onödigt egentligen. Hostan blev inte ett dugg bättre av den promenaden. 
 
När skymningen kom bestämde jag mig för att iallafall gå ner till restaurangen och äta lite middag. Det blev en ganska god grillad biff med pepparsås. Egentligen skulle jag ha tagit en paraplydrink på stranden för att fira en kollega men jag hittade ingen bar som serverade dylik dryck, så det fick bli ett glas lokalt välkylt vin istället.
 
 
Och jag hann precis äta upp innan himlen öppnade sig. Det sista vinet fick jag ta under tak. Helt okej det också!
 
Även om jag inte hade hittat något speciellt vackert, intressant eller spännande på ön än hade jag ju en ny dag att se fram emot och kanske... kanske skulle hostan lugna sig...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0