25 januari Pular Payar

I arla morgonstund, (07.15) blev vi hämtade utanför hotellet. Det var nämligen dags för en båttur till ön Pulau Payar. Den ligger mellan Penang och Langkawi och erbjuder väldigt bra snorkling.
 


Båten vi åkte med var ingen chartrad liten båt utan reguljärtrafiken som går mellan Penang och Langkawi. Vi hoppade bara av första hållplatsen, på en plattform och det var här vi sedan tillbringade större delen av vår tid på utflykten. Här serverades en god lunchbuffé och härifrån kunde vi snorkla så mycket vi ville. Vi fick vet att vi inte skulle gå på korallerna - men det var det flera som gjorde noterade jag. Jag hade med mig undervattenskameran, men det är nog på sluttampen nu för fotona jag tog blev många men kanske inte så kul. Men ni får hålla tillgodo med dessa. De som inte hade lust att snorkla, kunde istället gå en trappa ner och kika på fiskarna genom glasbotten.
 


Efter lunch gick en båt i skytteltrafik mellan plattformen och bryggan på land. Det var 30 meter emellan och man var väldigt noga med att ha flytväst även på den lilla biten. Ja, på skulle den vara annars fick man inte följa med. Sedan om den var knäppt var inte så himla noga...

 
Det var en lång dag. Bara båtresan tar två timmar enkel tur men vi fick en fin dag och eftersom vi kom när det är lågsäsong, heller inte så mycket folk. Och nog var det en jämrans massa fiskar alltid. Och de kom nära som du kan se på några av bilderna. Det jag saknade var Revhajen som ska finnas där. Den missade jag, men några gäster fick se den och det var ju huvudsaken. Jag kan åka tillbaka en annan gång och kanske har turen med mig då istället :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0