22 januari - HS, ingen Michael och strandmingel

På måndag efter lunch skulle Michael, en kollega från Köpenhamnskontoret, komma ner till Penang. Så efter förmiddagens HS var det tänkt att vi skulle ses. Men på grund av förseningar fick det vänta till frukost imorgon istället.
 
Därför bestämde jag mig för att köra en pool- och strandmingel efter lunch istället. Väldigt trevligt även om inte jag kan ligga där hela dagarna och sola, då.*
Men det är kul att se och höra efter hur gästerna har det på sin semester :) Och så kunde jag välja att ta en promenad på stranden och leta snäckor - som fick bli kvar efter lite foton. De vanligaste är de ljusa, nästan vita. Men en och annan mer unik går att hitta om man är uppmärksam!
 
I det här hålet misstänker jag att det bor en ganska så stor mask...
 
Dagen gick annars åt till att jaga passkopior på gäster som skulle med mig och snorkla. Att det var nödvändigt hade man missat att informera mig om. Det fick jag veta klockan 8 idag. Lite merjobb blev det, men när kvällen kom hade jag fått alla och kunde fota och skicka in.
 
Idag fick jag en elefant av Abukalam. Det är en väldigt kreativ städare. Han hade många kreationer i sitt bagage som du kommer se längre fram. 

 
Min middag bestämde jag mig för att ta på Breeze, en av restaurangerna på hotellet. Men det var inte bara jag som åt. Näera... även de vackra Gulafebernmyggorna kalasade - på min arm. Dessa myggor hörs inte när de kommer, plötsligt är de bara där och på alla tider på dygnet. Och det var kanske inte så himla klokt att låta just denna hona sitta kvar och dricka. Förra året spred nämligen denna art, och enbart honorna, Denguefebern som dödade 134 människor i Malaysia. (Den är också känd för att sprida andra virus som orsakar gula febern, chikungunya och zika - men dessa virus finns inte överallt.) Men jag kände mig tursam.

 
Och det är en intressant mygga, den där Aedes Aegypti. För år 2014 släppte man ut 6000 genmodifierade myggor i djungeln här, som enbart skulle kunna producera kortlivade myggor. Det skulle minska antalet sjukdomsfall. Det blev dock väldigt kritiserat eftersom en del forskade menade att man istället riskerar att skapa förutsättningar för värre mutationer.
Ja, inte vet jag. Jag har iallafall fått en massa myggbett av denna mygga sedan 5 januari i år, trots långbyxor och långärmade chiffongblusar och myggmedel som rekommenderas att man bär. Än så länge har jag klarat mig från ovanstående virus och jag låter dem inte sitta kvar om jag ser någon på min kropp. Det är ju bara att fortsätta hoppas att man slipper bli smittad. Du kan ju gå in och läsa på 1177 om Denguefeber så förstår du varför. (https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/denguefeber-/)


* Så var det en förklaring på min lilla asterix i anslutning till strandservicen. Totalt på fyra veckor hade jag två timmar i solstol. Och så tror en del (mycket okunniga) människor att det är semester att vara reseledare. Sånt säger bara de som aldrig har jobbat som reseledare eller som inte har fattat alls vad det här jobbet går ut på ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0