20 januari. HS, Morgon- och Nattmarknad

Här är gudagott att vara, vad livet dock är skönt.
Hör, var fröjd från fåglars skara, se vad gräset lyser grönt.
Humlan surrar, fjäriln prålar, lärkan slår i skyn sin drill,
och ur nektarfyllda skålar dricka oss små blommor till.
Den versen kom liksom att bli nåt jag bar med mig hela Penangvistelsen. Text och sång är skriven av Gunnar Westerberg och den ingår i sångsamlingen Gluntarne. En av mina goa gäster, som bott i Sverige ett tag, "gav mig den" ;)
 
Men min morgon startade med HS och jag måste ju visa mitt fina kontor som jag fick. Här satt jag minst varannan morgon plus gick och gjorde uppdateringar mest hela tiden på whiteboarden, tycker jag.
 
 
Efter HS gick jag till den lokala morgonmarknaden där jag köpte lite frukt. 
 På hemvägen gjorde jag även ett litet studiebesök i en plantskola, där jag såg att de hade nyårspyntat lite grann inför det kinesiska nyåret den 16 februari.

 


När jag kom hem hade jag fått handduksfigurer och en Ha-en-bra-dag-hälsning från Abukalam, min städare.
 


Klockan 18 hade jag träff i receptionen, eftersom jag skulle ta lokalbussen till nattmarknaden i Batu Ferringhi. De som ville kunde följa med. Men vi hade otur. För kvällen bjöd på tropiskt regn. Vi sökte skydd så fort vi klev av och förflyttade oss typ tio meter i taget. Efter en stund gav vi upp, och gick in på en av restaurangerna på marknaden. Väldigt trevlig restaurang med god mat, men någon vidare shopping blev det inte denna kväll :( Trist, men så kan det bli ibland.
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0