9 februari Denpasar - KL

Hoppsan! Nu kom visst inläggen i fel ordning. Det här skulle ju ha publicerats före den 10e så klart. Men aja, what ever. Det får ni leva med.
 
Det här var avresedagen från Indonesien. Och näe, jag var inte särskilt ledsen över det. Först hade jag ett par timmar i en solstol och förundrades över holländarna som varje morgon kommit ner kl 7, tagit 4 solstolar på främre raden och gått tillbaka till sina rum (spekulation dock, då de äter ingen frukost samtidigt som mig) bara för att komma ner till stranden fyra timmar senare. Men på riktigt. Varför gör man så???
 
 
Mitt mer levande sällskap denna dag var två gröna Oecophylla smaragdina (Weaver ant/Green tree ant). Jag tror de var drottningar båda två eftersom arbetarna är helbruna till färgen. (http://antark.net/ant-species/weaver-ant-oecophylla-smaragdina/) Kanske de planerade att bli grannar där på solstolen?
 
 
Jag tog en GrabCab och gjorde några sista inköp och käkade lunch, denna gång på Ramayana, ett shoppingmall. Men det enda jag kom ut med var ett nyckelband och plastficka till min Angkor Wat-biljett. Jag var väl dels inte på shoppinghumör, dels tycker jag inte att de hade så roliga grejer jämfört med vad jag kan hitta i Malaysia.

 
På kvällen var det dag att flyga till KL för en övernattning igen. Men en varningens ord för flygplatsen på Bali. För man går igenom en säkerhetskontroll och kommer därefter in i Taxfreeområdet med butiker och restauranger. Här satte jag mig och åt min middag och köpte en flaska vatten att ha på resan... bara för att komma till YTTERLIGARE en säkerhetskontroll i anslutning till Gaterna - och där TAR de vattnet. Men vad f-n är det för system? Jag tillät mig att bli upprörd och pubertal och vägrade gå igenom säkerhetskontrollen, tog min nya vattenflaska och stegade tillbaka till Taxfreeområdet och drack upp halva innehållet innan jag (fortfarande upprörd) igenom kontrollen och bort till Gaten.
 
 
Men iväg kom jag (utan vattenflaska) och en halvtimme efter midnatt kunde jag kliva igenom min hotelldörr och gå och lägga mig, förväntansfull. Snart skulle jag komma till en plats jag har längtat till i snart tre decennium... Angkor Wat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0