10 februari KL - Siem Reap

I arla morgonstund kunde jag vakna i hotellsängen och gå ner och äta en enkel frukost. Och en timme senare satt jag och åkte tillbaka till flygplatsen KLIA2.
 
 
Den där parfymen jag hittade förra gången och som jag gillade så mycket. Den hamnade i min ägo mot 160 pengar. Och glad i hågen följde den med i mitt handbagage. (Jag ångrar mig så här efteråt att jag inte köpte fler, för den där parfymen har jag inte hittat på någon annan Taxfree.)
 
 
Up and away igen då. Och ett par timmar senare landade jag på Siem Reaps lite gulliga flygplats.
 
 
Jag hade tur för när jag klev ut ur flygplatsen, släpptes en resande precis ur så jag fick en Tuk-tuk med en gång. Jag hade innan testat med Grab-appen, men det företaget finns inte här.
 
 
På Riverside hotel blev jag varmt välkomnad. Hade mailat med dem lite grann innan för att dubbelkolla min bokning, att den var okej. Hotellet ligger precis intill floden som bär samma namn som staden och bara någon kilometer från centrum. Dessutom hade jag bara 7 km till Angkor Wat härifrån.
 
 
Jag är en enkel människa, utan krav på en massa lull-lull som kostar onödiga pengar. (Ju dyrare ett hotell är per natt, desto dyrare är det på själva hotellet vad gäller dryck, roomservice, priser i eventuella butiker och så vidare.) Och när jag reser är det inte hotellrummet jag vill se. Där sover jag ju bara. Då är det viktigare att städningen är acceptabel (ja, den behöver inte vara perfekt. Jag städar inte ihjäl mig hemma heller.). Och rummet är helt okej. Jag skulle absolut boka det igen! Men sängen som det var tänkt att jag skulle sova i var stenhård - och när jag skriver stenhård var det precis så. Det funkar ju inte helt för min diskbråcksrygg även om det är bara för några nätter. Nu hade jag tur för det var ett 3-bäddsrum jag hade fått, och extrabädden var en sån där gammal resårsäng. Den blev perfekt sovplats. Och även om den inte hade stått där är jag säker på att de hade löst mitt problem.
 
 
Eftersom jag kom på sena eftermiddagen blev det bara en kvällspromenad med middag idag.
.
 
Hade jag varit sugen kunde jag köpt grillad orm, spindel eller skorpion men jag var väldigt nöjd med min västerländska pepparbiff och lokala öl på en restaurang som jag hittade efter att ha följt efter några andra turister. Det där med insekter kommer nog aldrig komma på min meny...
 
 
När jag kom tillbaka till hotellet svärmade en massa nattfjärilar utanför min dörr. Jag fick skynda mig på så inga av dem kom in i mitt rum. Det hade jag nog blivit irriterad av. Väl inne kontaktade jag MJ som skulle köra mig till Angkor Wat för att köpa biljett imorgon inför besöket i övermorgon. Jag fick veta att det var hans bror som skulle köra mig till biljettkontoret och det spelar ju ingen roll vem som kör, bara någon kör mig dit - för som bekant är det ett väldigt viktigt besök, detta.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0